ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαθρεμπορία καπνικών: Υπάρχουν δράσεις της πολιτείας και των δήμων;

Από την λαθρεμπορία τσιγάρων και καπνικών υφίστανται τεράστια οικονομικά κέρδη, όπως και διαφυγόντα για την πολιτεία, όμως το κυριότερο είναι ότι πωλούνται τσιγάρα ''στούκας'', τα οποία μέσα σε ένα δυο χρόνια σε στέλνουν στον άλλο κόσμο.

Έχουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις αρκετών κατοίκων στα νότια οι οποίοι αποδήμησαν έπειτα από δυο τρία χρόνια αποκλειστικής κατανάλωσης των ''στούκας'', και προσωπικά θεωρούμε ότι τα τσιγάρα ''στούκας'' αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την κοινωνία από τις ναρκωτικές ουσίες, διότι προκαλούν ανακοπή καρδιάς.

Η Πολιτεία, και ειδικότερα οι δήμοι, δεν έχουν ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ αποτελεί υποχρέωσή τους τόσο η ενημέρωση, όσο και η διαμόρφωση πλαισίου κοινωνικής προστασίας.

Αν επικεντρώσουμε στους δήμους δεν υπάρχει ούτε μία (1) ενέργειά τους, και κατάμαρτυρά την παντελή τους αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο, ώστε να μην αναφέρουμε σκοπιμότητα και δόλο από τη πλευρά τους.

Ποτέ δεν πέρασαν σε τοπικό επίπεδο τα μηνύματα που χρειάζονται, και ποτέ δεν είδαμε μια οργανωμένη εκστρατεία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από τη πλευρά των δήμων για το φαινόμενο ''στούκας'', και κατανάλωση από μεγάλο τμήμα κατοίκων στις τοπικές κοινωνίες των λαθραίων καπνικών.

Ειδικά στο δήμο Γλυφάδας η διακίνηση γίνετε κάτω από το δημαρχείο σε κάθε λαϊκή αγορά.

Η οικονομική ύφεση οδήγησε μεγάλο τμήμα καπνιστών να στραφούν σε οικονομικότερες λύσεις, και περίπου δυο στους πέντε καπνιστές καταναλώνουν ''στούκας'', τα οποία κατασκευάζονται από κάκιστης μορφής καπνού, ο οποίος περιέχει καρκινογόνες ουσίες σε ποσοστό 80% έναντι των υπολοίπων τσιγάρων, και καπνού.

Τα ''στούκας'' καπνός και τσιγάρα αποτελούσαν βασική υποχρέωση της πολιτείας, της περιφέρειας, και των δήμων, για οργανωμένη εκστρατεία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, και αποτροπής χρησιμοποιήσεως αυτών των λαθραίων προϊόντων, όμως στο επίκεντρό τους έχουν ''άλλα'' ενδιαφέροντα. 

Επίσης, η πολιτεία όφειλε να διαμορφώσει το πλαίσιο παράλληλα με τη πάταξη των λαθραίων, των όρων χαμηλής τιμής καπνικών προϊόντων, ώστε να προφυλάξει το κοινωνικό σύνολο, και αντί ορθών πολιτικών έχουμε επικείμενες αυξήσεις των τιμών στα τσιγάρα που αυτομάτως διαμορφώνουν χιλιάδες θανάτους. ( Στριμώξτε τους καπνοβιομήχανους, διότι συνολικά οι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν ποια είναι τα κέρδη τους.)

Μήπως αποτελεί μέρος - σχέδιο των εφαρμοζόμενων πολιτικών η εξόντωση των πολιτών; ( Ξέρετε την εξόντωση ποιών εννοούμε, όχι όσων συμμετέχουν ως πρωτοκλασάτοι σε παρατάξεις, σε κόμματα, σε συλλόγους γονέων, κ.α, αναφερόμαστε στους ''άλλους'' που αντί να εκπροσωπούνται ληστεύονται.)

Δεδομένων σειράς αιφνίδιων θανάτων σε τοπικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια, λόγω των καπνικών ''στούκας'', καλούνται να απαντήσουν τόσο ο δήμος, όσο και η περιφέρεια, και κυρίως η κυβέρνηση.

Τέλος, σας καλούμε να ανατρέξετε στους επισκόπους και αρχιμαδρήτες σε τοπικό επίπεδο, νοτίων προαστίων, όπως και στα δημόσια νοσοκομεία, για τον ακριβή αριθμό των θανόντων. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαθρεμπορία καπνικών: Υπάρχουν δράσεις της πολιτείας και των δήμων; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">