ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μηνυτήρια αναφορά από τον Χρήστο Κορτζίδη για το δελτίο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, για το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Ε/Α,  για τον εμπρησμό ενός αυτοκινήτου, καταθέτει ο τέως δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης.

Σε δημοσίευμα της Δημοτικής Συνεργασίας αναφέρετε: 


Σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις τέσσερις το πρωί, σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Βασίλη Κρητικού, εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη και δεύτερο αυτοκίνητο. 

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου γίνεται λόγος για κρίκο σε «αλυσίδα» απειλών που η δημοτική αρχή δέχεται από «γνωστούς-αγνώστους» και συνδέεται ευθέως το περιστατικό με την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστος Κορτζίδης με τον οποίο επικοινωνήσαμε δήλωσε ότι επειδή έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ο γκεμπαιλισμός της διοίκησης, θα καταθέσει μήνυση για το συκοφαντικό δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου αλλά και για σωρεία άλλων παρόμοιας έμπνευσης συκοφαντικών δημοσιεύσεων σε βάρος της Δημοτικής Συνεργασίας.

Όπως μας είπε ο Χρήστος Κορτζίδης «Σε τοποθέτησή μου σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχα πει ότι η παράταξή μας δεν μπορεί να έχει και δεν έχει καμία σχέση με καταστροφές της δημόσιας περιουσίας, με τραμπουκισμούς ή απειλές. 

Δεν είναι απλώς άδικο, είναι επικίνδυνο να προσπαθεί με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο η σημερινή διοίκηση να μας εμφανίσει ως τρομοκράτες, εμπρηστές ή βάνδαλους όταν η ιστορία της παράταξής μας είναι γεμάτη από πράξεις ανιδιοτελούς προσφοράς στο δήμο και στους ανθρώπους, εδώ και δεκαετίες. Η διοίκηση έχει  χάσει την ψυχραιμία της και μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Χρέος δικό μας αλλά και κάθε λογικού ανθρώπου, κάθε πολιτικής δύναμης ή συλλογικότητας είναι να μπει φρένο σε αυτόν τον κατήφορο». 

Ανακοίνωση για τον εμπρησμό εξέδωσε και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού - Αργυρούπολης: 

Ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι καταδικαστέος, όπως και κάθε άλλη καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας.

Οι εμπρηστές προς το παρόν είναι άγνωστοι, όπως άδηλες είναι οι προθέσεις και επιδιώξεις τους.

Μεγαλύτερη όμως ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η εντυπωσιακή ευκολία με την οποία η διοίκηση του Δήμου συνδέει αυτή την τόσο σοβαρή και αξιόποινη ενέργεια με μια δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης.

Ανησυχία, γιατί τέτοια αμετροέπεια και έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Προβληματισμό, γιατί αναπόδεικτα και με αντίστοιχη ευκολία θα μπορούσε, αντίστροφα, να κατηγορηθεί ο δήμαρχος από κάποιους για προσχεδιασμένη ενέργεια, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα προβλήματα του Δήμου μας.

Με βεβαιότητα όμως ο δήμαρχος οφείλει να απολογηθεί για την ανευθυνότητα, που επιδεικνύει στη φύλαξη και προστασία της δημοτικής περιουσίας, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα δημοτικό όχημα να διανυκτερεύει κάτω από το σπίτι του αντιδημάρχου, σαν να επρόκειτο για προσωπική του περιουσία.

Αντί λοιπόν πυροτεχνημάτων και κορωνών, ας ενημερώσει τους δημότες ο κ. Κωνσταντάτος, από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, πόσο θα πληρώσουν τη δική του ανευθυνότητα και ελαφρότητα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μηνυτήρια αναφορά από τον Χρήστο Κορτζίδη για το δελτίο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">