ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φαυλοκρατία - Αξιοπρέπεια

Ο κάθε ένας δίνει το δικό του ορισμό στην αξιοπρέπεια, πάντως σίγουρα αυτός που ψεύδεται όχι μόνο δεν προσβάλλει την αξιοπρέπεια των άλλων αλλά εκμηδενίζει και τη δική του.

Σε μια κοινωνία ο άνθρωπος έχει εγγενή αξία που δεν υποτάσσεται σε κανένα άλλο σκοπό, ο άνθρωπος δεν έχει τιμή αλλά αξία, την αξιοπρέπειά του.

Αυτή η αξία του κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται από τον ίδιο, και δεν έχει καμία αξία η συνολική κοινωνική διαμόρφωση, διότι ανέκαθεν το κοινωνικό σύνολο ταυτίζεται με έννοιες και καταστάσεις που δεν εμπεριέχουν καθόλου αξιοπρέπεια, και αξία.

Ενδεικτικά: Ο υποφαινόμενος είναι ο πρωτεργάτης των FM, και με μακρά διαδρομή κρούωντας το κώδωνα ώστε να υπάρξει μετεξέλιξη, και βρίσκεται απ' έξω, και σήμερα εντός βρίσκεται κάθε παρδαλός έμμισθος του κάθε μαφιόζου διαπλεκόμενου, η κομματάρχη, ο οποίος για τη πληρότητα της θέσης έγινε χαφιές, καταδότης, κ.α.

Ποιος είναι ο αξιοπρεπής και ποιος ο φαύλος; 

Αναλυτικότερα: Ο ένας κατέδωσε και πέτυχε να δώσει ένα χτύπημα στην αξιοπρέπεια των άλλων, οι οποίοι έδιναν ένα αγώνα με τις δυνάμεις τους, ενω ο ίδιος, ο καταδότης, απολαμβάνει ένος μισθού ώστε να διασφαλίζει τα συμφέροντα της μαφίας και των αστικών κομμάτων που κατέστρεψαν χώρα και λαό. Στον αντίποδα ο άλλος ετεροχρονισμένα δείχνει στο κοινωνικό σύνολο τον καταδότη.

Ποιος είναι ο αξιοπρεπής και ποιος ο αναξιοπρεπής, (φαύλος), ο οποίος μπορεί να χαίρει και κοινωνικής εκτίμησης, και χρημάτων, και προνομίων, και να καταλαμβάνει όσα λήστεψε από τους άλλους τους οποίους κατέδωσε; 

Αν εξετάσουμε ενδελεχώς όσα έχουν ειπωθεί από τη πλευρά αρκετών σύγχρονων διανοούμενων, όσων αφορά τη φαυλοκρατία, φαύλος - κράτος, η οποία αποτελεί τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού, η οποία παρεμπιπτόντως υπεισέρχεται και στη πολιτική, η αξιο - πρέπεια αποτελεί το αντίθετό της.

Όπως αναφέραμε πριν από αρκετές δεκαετίες, ραδιοφωνικά, η οποιαδήποτε προσφορά δεν είναι απαραίτητο να συνδέεται με κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς, και ειδικότερα σήμερα, σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, έπρεπε να έχουμε σειρά από δείγματα χρησιμοποιήσεως των ιδεών και προτάσεων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι δεν είναι στελέχη και μέλη πολιτικών κομμάτων, και ακόμα να χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την αλυσίδα των διοικήσεων, είτε στους Ο.Τ.Α, είτε ακόμα και στη δομή της διακυβέρνησης.

θα δοθούν σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας τα κίνητρα ώστε να καθαρίσει η χώρα από τους φαύλους παντός τύπου; 

Θυμίζουμε ότι την αξιοπρέπεια την υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως αδυνατεί στη παροχή της.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ. Αν δεν κατανοήσεις πλήρως ρίξε μια ματιά στη προηγούμενη ανάρτηση - θέμα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φαυλοκρατία - Αξιοπρέπεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">