ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Παρουσίαση δίσκου του Νότη Σφακιανάκη

Καινούριο δίσκο με τίτλο «Όταν επικοινωνούμε» παρουσίασε ο Νότης Σφακιανάκης στο EGOMIO ACHE  στη Γλυφάδα, το οποίο είχε κλείσει και άνοιξε πάλι, τώρα δεν γνωρίζουμε υπό ποια διεύθυνση και σε ποιους καταβάλουν, και κυρίως πόσα.

Ο νέος δίσκος περιλαμβάνει επτά νέα τραγούδια τα οποία έχουν πολιτικό και κυρίως κοινωνικό νόημα. Δεν είναι διασκεδαστικά και για γαρύφαλλα αν και πιο μετά θα έρθουν και αυτά, όπως είπε χαρακτηριστικά στην παρουσίαση.

Ο Σφακιανάκης σύμφωνα με δημοσίευμα φυλλάδας συμφερόντων τα οποία αντιπολιτεύονται είπε ότι ''είναι δύσκολα τα πράγματα με αυτούς που επιλέξαμε να μας κυβερνήσουν'' τονίζοντας, όμως, πως και οι παλαιότεροι δεν ήταν καλύτεροι. 

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το κομμάτι «Νησί» που περιλαμβάνεται στο νέο cd είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Κύπρου Σολωμού Σολωμού. Επίσης, υπάρχει και τραγούδι το οποίο τιτλοφορείται «γραβάτα» και για το οποίο δήλωσε με νόημα πως «δεν έχει σημασία αν φοράς η όχι». 

Τα νέα τραγούδια του καλλιτέχνη κυκλοφορούν από την εταιρία Panik.

Σημείωση του ''Γ'': Δεδομένου ότι ο Σφακιανάκης αναφέρθηκε στη ''γραβάτα'' και δεδομένου ότι τοπικά έχουμε μερικές χιλιάδες κατοίκων, οι οποίοι γνωρίζουν ότι σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, (πριν από δεκαετίες),  ''σήκωσα'' το βάρος να τοποθετηθώ για τις διαφοροποιήσεις, που οι άλλοι αποκαλούν ριζοσπαστισμό, τόσο για τις γραβάτες, όσο και για το ηλικιακό όριο των πρωθυπουργών, δημάρχων, κ.α., και ετεροχρονισμένα ίσχυσαν, πράγματι δεν έχει καμία απολύτως σημασία η γραβάτα, έχει όμως, αυτός που επιλέγει ''να τη φορέσει'', και ο ''άλλος'' που επέλεξε ''ποτέ να μην τη φορέσει''.  

Παλιότεροι και νεώτεροι έχουν τα ίδια κοινότυπα χαρακτηριστικά, ''κουσούρια'', και παθογένειες, και σημειώνω ότι για εμάς που το θέαμα πλέον δεν σημαίνει πολλά πράγματα, αν θα αλλάξουν τα δεδομένα επαφίεται σε όσους και όσες επιλέξουν όσα μετέδωσα ραδιοφωνικά από τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ.

Αν δεν υπάρξει ''μια'' κοινωνική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, και ένα κοινωνικό ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, κουμπωμένα σε όσα συζητά μεταξύ του ο λαός, και πέρα από τα οργανωμένα συντεχνιακά συμφέροντα, δεν υπάρχει προοπτική για την πλειονότητα και το μέλλον αυτής της χώρας.

Όσο η μαζικότητα, η οποία μπαίνει στα σπίτια του κοινωνικού συνόλου, βρίσκεται στα χέρια και τον έλεγχο οργανωμένων συμφερόντων, και πολιτικοοικονομικών ελίτ, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει το ελάχιστο.

Αναλυτικότερα: Η μουσική και τα μηνύματά της είναι αλληλένδετα με την κοινωνία, όχι με τα οργανωμένα συμφέροντα, και κανείς δεν σήκωσε το βάρος όσων δήλωσε δημόσια ο Μίκης Θεοδωράκης, για τους Καλλιτέχνες οι οποίοι πρέπει να ζουν όπως τα πουλάκια, και όσα δημιουργούν να παρέχονται δωρεάν, και ειδικότερα με την πολιτεία αρωγό.

Ποιοι είναι οι ήρωες σήμερα; Η κοινωνία έχει ανάγκη από ήρωες, η όπου διαπιστώσει άτομα και ενέργειες που αντιβαίνουν των δικών τους συμφερόντων διαμορφώνουν και δημιουργούν υπονομεύσεις ώστε να μην προκύψει ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο; 

Σταθήκαμε κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 70 μέχρι το 2005, και μας τσάκισαν στις διώξεις και στις κατασχέσεις τα οργανωμένα συμφέροντα πολιτικοοικονομικής και κοινωνικής διαπλοκής.

Ορισμένοι/ες εξ αυτών επί αρκετά χρόνια ''μαδάνε'' το κοινωνικό σύνολο, βρίσκονται στο δήμο αποκλειστικά για τους ημέτερους, και σειρά υπόδικων διαχειρίζονται εκατομμύρια του κοινωνικού συνόλου, τμήμα του οποίου τους έστειλε να διοικήσουν. Στον αντίποδα έχουμε και τους ''άλλους'', οι οποίοι δεν αντιπολιτεύονται επί της ουσίας, και εκπροσωπούν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα. 

Σε λίγο μπορεί ''να τραγουδήσω'' και εγώ, όμως, χωρίς μικρόφωνα, και με τέτοια ένταση που δεν διαθέτουν ούτε 1000 watt μικροφωνικής.

Ο πλούσιος δήμος φτωχότερος όλων για τα συντεχνιακά συμφέροντα

Τη μεγαλύτερη φτώχεια που έχω συναντήσει σε ολόκληρη τη ζωή μου, την διαμορφώνουν σε Πολιτισμικό και Κοινωνικό επίπεδο, από την δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα στο Δήμο Γλυφάδας, και αποκλειστικά για τα συμφέροντα των ήδη ωφελημένων. 

Τρέξτε συνολικά πίσω απ' τους πολλούς, όμως, ως κάτοικοι ΓΛΥΦΑΔΑΣ όσο ζείτε θα έχετε τη ντροπή όσων διαμορφώσατε και διαμορφώνεται.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Παρουσίαση δίσκου του Νότη Σφακιανάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">