ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έλιωσε το Χιόνι και έμεινε η γλίτσα στα Νότια προάστια και την Γλυφάδα

Βαρύς χιονιάς, ο πιο βαρύς του 2016 σαρώνει τη χώρα με έντονη χιονόπτωση και στη Γλυφάδα τις νυχτερινές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί λόγω της γλίτσας ''γλιστράει'', και ενδέχεται σε σημεία με μάρμαρα και πλακάκια να κάνετε ''πατινάζ''.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτυπά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έφτασε στα προάστια των Αθηνών, καθώς από τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/12) έχει ξεκινήσει πυκνή χιονόπτωση στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της πρωτεύουσας, η οποία είχε φτάσει τις πρωινές ώρες μέχρι τα νότια λόγω των έντονων ανέμων.

Έλιωσε το Χιόνι το οποίο έπεφτε τις νυχτερινές ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές, και έμεινε η γλίτσα στα Νότια προάστια και την Γλυφάδα, ενώ σε ελάχιστα σημεία έχουν μείνει υπολείμματα χιονιού. 

Από το απόγευμα της Τετάρτης (28/12) χιονίζει σε Πάρνηθα και Πεντέλη, με τα χιόνια να έχουν κατέβει μέχρι τους πρόποδες των βουνών.
Σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις, πυκνές στην ανατολική και νότια χώρα, βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό στα δυτικά, κεντρικά, και βόρεια.

Όπως αναφέρει η γραμματεία πολιτικής προστασίας ''Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες''. Λόγω της ''υφιστάμενης'', αν υπάρχουν πολίτες οι οποίοι δεν έχουν χρήματα για πολλές ημέρες τροφίμων και θέρμανσης, ''τετέλεσται'' ;;; Εμείς γνωρίζουμε χιλιάδες, και τοπικά, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα θέρμανσης, και ενώ έχουν καυστήρες δεν τους χρησιμοποιούν.

Υποθετικά: Αν έχουμε ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο διαρκεί επί ένα μήνα, και σύμφωνα με όσα αναφέρουν πολλοί πολίτες, και τα γνωρίζουμε και εμείς, θα θρηνήσουμε θύματα; ( Γι΄αυτό δεν ''συμπάθησα'' κανένα σε αυτή τη χώρα, και ειδικότερα σε επίπεδο πολιτικής.)


Arnold Schwarzenegger - Solar Panel 



Θέλουμε από τη πολιτεία τις πολιτικές πραγματικής προστασίας όλων των πολιτών, με φυσικό αέριο φτηνό για όλους, όπως υφίσταται σε σειρά χωρών, και κυρίως με αξιοποίηση των δικών μας εταιριών και πόρων. Εμείς δεν κολλάμε ούτε στο TAP, διότι το Αζερμπαϊτζάν έχει φυσικό αέριο, όμως έχουμε και εμείς αξιοποιήσιμες πηγές, τις οποίες δεν τις αξιοποίησε η πολιτεία με γνώμονα το όφελος των πολιτών.




# Η δική μας η πρόταση ήταν κίνητρα στην δημιουργία δημοτικών εργοστασίων κατασκευής ηλιακών συλλεκτών - Solar Panel, ώστε να παρέχουμε εργασία στους ανέργους, επιστήμονες, εργάτες, κ.α., και δίνοντας τη δυνατότητα μαζικής τοποθέτησης σε στέγες, ελεύθερους χώρους, κ.α., Solar Panel τα οποία να αντισταθμίζουν την κατανάλωση ρεύματος τους χειμερινούς μήνες, και να μην χρειάζονται οι εισαγόμενοι φορείς. ( Στους δήμους τοκίζουν τα διαθέσιμα εκατομμύρια, ενώ έχουν εξασφαλισμένη διαβίωση, και αδιαφορώντας για τους υπολοίπους. )

Άλλωστε στην Ελλάδα περισσότερους από οκτώ μήνες έχουμε ηλιοφάνεια, όμως, Ανεξαρτησία και εκπροσώπηση του συνόλου για πραγματική αυτοδιαχείριση - αυτοδιοίκηση είναι απίθανο να αποκτήσουμε.

# Με το δήμο τα λέμε τον Ιανουάριο, όπως και με την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, και τους διορισμένους τους.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες προστασίας των πολιτών από χιονοπτώσεις και παγετό.

Συγκεκριμένα, η Γ.Γ.Π.Π συστήνει στους πολίτες να προετοιμαστούν:
Αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις:
- Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
- Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
Αν βρίσκεστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης:
- Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.
- Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
- Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
- Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.
Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης:
- Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
- Αλλάξτε πορεία αν βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
- Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
- Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα, ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.
Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
- Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.
- Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
- Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται Χιονοπτώσεις.
- Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.
- Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους
σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. - Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.
- Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
- Αν μετακινείστε πεζή, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
Στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών:
- Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.
- Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
- Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
- Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
- Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
- Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είσαστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.
- Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.
- Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).
- Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
- Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.
- Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.
Όταν επικρατήσει παγετός και εφόσον παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης:
- Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει»), τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.
- Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.
- Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές
εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.



Γ.Κ: Εμάς μας ρήμαξαν στις διώξεις και κατασχέσεις από το 1977 μέχρι το 2005, για όσα πρότυπα διακηρύξαμε από το τοπικό ραδιόφωνο, και όπως βλέπετε όσα διακηρύξαμε έγιναν σήμα κατατεθέν του τέως κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ενώ στον αντίποδα στη Γλυφάδα, ακόμα και σήμερα, φροντίζετε τα κόμματα και τους ημέτερους ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, και καμία πρόταση. ( Δώστε τους τη δυνατότητα να μας ληστεύουν εσαεί ) 

Εμείς δεν κάνουμε πίσω σε όσα πιστεύουμε, διότι η δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής ρίχνει σημαντικά το κόστος κατασκευής, παρέχει εργασία στους δημότες, και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα οργανωμένων πολιτικών από τη πλευρά ενός δήμου για υιοθέτηση από τους κατοίκους - δημότες της εγκατάστασης solar panel, όπως και τεχνική υποστήριξη και φτηνή αντικατάσταση στο μέλλον. ( Αναφερόμαστε σε μια δομή κατασκευής πάνελ, και controller/inverter, από το αρχικό στάδιο παραγωγής, μέχρι την εγκατάσταση από εξειδικευμένα συνεργεία, και τoν έλεγχο λειτουργίας τους - servise ) Όσα μπορούσαν να ισχύσουν στο τόπο μας δεν ίσχυσαν για τα οφέλη κομμάτων και ημέτερων, ενώ κέρδισαν ετεροχρονισμένα οι Κινέζοι και τα εργοστάσιά τους.


Στη χώρα μας έχουν κολλήσει συνολικά με τα κόκκινα κεραμίδια, ενώ υπάρχουν τα ενεργειακά - solar panel τα οποία είναι μπλε χρώματος. ( Μήπως αυταπόδεικτα βρίσκονται ακόμα στον μεσαίωνα, διότι αυτό εξυπηρετεί τα κέντρα που ''διαχειρίζονται'' τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου ; )

Εμείς ως λαός, χώρα, δήμος, πολίτες, δημότες, δεν μπορούμε να κάνουμε μαζική παραγωγή SOLAR PANEL;  

Εμείς ως λαός, χώρα, δήμος, πολίτες, δημότες, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τη παιδεία, ΣΗΜΕΡΑ, για όσα απαιτούνται για το μέλλον της Aνεξαρτησίας του τόπου, και του λαού, από οργανωμένα ολιγαρχικά συμφέροντα;

Σας θυμίζουμε, επίσης, τις πρωτοποριακές μας προτάσεις για ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ σε μια χώρα που δεν διαθέτει ούτε ένα (1) εργοστάσιο μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων, σαφώς για τα οφέλη των ολιγαρχών.

Μήπως θυμάστε ότι υπονόμευαν επί δεκαετίες το υγιές μέλλον ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ του λαού και της χώρας μας; Ακόμα και πρόσφατα όταν αμερικανική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εξεδήλωσε ενδιαφέρων για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ποιοι την σταμάτησαν για τα συμφέροντα του ΛΑΤΣΗ και την ανάπτυξη ΚΑΖΙΝΟ ;;;

Ειδικότερα, η παντελής έλλειψη επί δεκαετίες πολιτικών για την ΕΡΕΥΝΑ, καθώς και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, διαμορφώνει τους όρους διαχρονικής υποταγής της χώρας μας.

Σήμερα, δήμοι, περιφέρεια, και πολιτεία, όφειλαν να χρηματοδοτούν με συγκεκριμένα ποσά την ΕΡΕΥΝΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ νέων τεχνολογιών, και κυρίως ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. π.χ Μπαταρίες νέου τύπου, Ηλεκτρικούς κινητήρες - μοτέρ για την κίνηση οχημάτων, για ενέργεια, κλπ, κλπ,...

Κανένα σπίτι - κτίριο - ελεύθερος χώρος, χωρίς ενέργεια από τον ''θεό Ήλιο'' καθώς και από τον Αίολο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 1977 - 2005 Φίμωση, διώξεις, κατασχέσεις, για τα οφέλη όσων κατέστρεψαν τη χώρα, την εθνική οικονομία, και τον λαό, και επί δεκαετίες βρίσκουν τη φόρμουλα όλα τα συμφέροντα, ολιγαρχών, πολυεθνικών, κ.α., να κερδίζουν από το κοινωνικό σύνολο, χωρίς το κοινωνικό σύνολο να διαμορφώνει την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ του.

* Όσα έπρεπε να έχουν γίνει πριν από δεκαετίες στη χώρα του ΗΛΙΟΥ, και του ΑΙΟΛΟΥ, έγιναν από άλλα έθνη - λαούς, και έρχονται εισαγόμενα στην Ελλάδα χωρίς ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ. ( Η μαζικότητα υπάρχει μόνο στα πανηγύρια, και στα ΜΜΕ - θεάματα της διαπλοκής )

* Γιατί δεν μας παρέχετε μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ χρηματοδότηση, σε εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, να ξεκινήσουμε τη μηχανή της ΤΟΠΙΚΗΣ μετεξέλιξης, χωρίς να υιοθετούμε και να χρησιμοποιούμε όλα τα ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ; ( 1977 - 2005 )

* Γιατί επί δεκαετίες δεν υπάρχει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ χρηματοδότηση για την ΕΡΕΥΝΑ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ώστε μια σειρά από ιδέες τις οποίες είχαμε να είχαν αξιοποιηθεί με την συνεργασία ΙΔΙΩΤΩΝ με το ΕΜΠ, η ακόμα με συνεργασία με Πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, προς όφελος των ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ; 

* Επί δεκαετίες πότε μας κάλυψε ο δήμος, και οι κομματικές διοικήσεις, έστω ΜΙΑ φορά; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έλιωσε το Χιόνι και έμεινε η γλίτσα στα Νότια προάστια και την Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">