ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μίκη Θεοδωράκη η παραποίηση της λαϊκής εντολής δεν έχει όρια

Απογοητευμένος ο Μίκης Θεοδωράκης  κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν ξέρει να κυβερνά αλλά με τις παράλογες ενέργειές της μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναφέρει, επίσης, ότι «η κυβέρνηση «με τις αποφάσεις της δεσμεύει το μέλλον του Λαού μας για πολλές δεκαετίες καταστρέφοντας όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας».

Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι ήταν «σύμπασα η αριστερά» που δεν ήθελε τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου το 2011 «ενώ υπήρχαν αντικειμενικά οι συνθήκες» ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον Φεβρουάριο του 2012 δεν τον στήριξαν αλλά «τη στιγμή που δεχόμουν τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ αυτοί επέλεξαν να μείνουν στη σιγουριά της «αμαρτωλής» βουλής».

Το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη:

«Ας δούμε τώρα σε τι ζημιώθηκε ο Λαός μας από το γεγονός ότι η ηγεσία του ΚΚΕ τότε δεν έδωσε την δέουσα σημασία στις προτάσεις μου.

Πρώτον: Με την αναθεώρηση του 1986 θα καθιερωνόταν Συνταγματικά το σύστημα της αναλογικής στην διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Είναι περιττό νομίζω να αναφερθώ στην ιστορική σημασία που θα είχε για τον Λαό μας το γεγονός αυτό.

Δεύτερον: Παραλείποντας να αναφερθώ στο παρελθόν, θα μιλήσω μονάχα για το παρόν. Δηλαδή δεν θα είχαμε σήμερα τον κύριο Τσίπρα να κυβερνά τη χώρα μας έχοντας μόνο το 20% των ψηφισάντων στις τελευταίες εκλογές και ίσως πολύ λιγότερο κι απ’ αυτό.

Το τραγικό είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει να κυβερνά αλλά με τις παράλογες ενέργειές της μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού. Και το πιο σπουδαίο ίσως είναι ότι με τις αποφάσεις της δεσμεύει το μέλλον του Λαού μας για πολλές δεκαετίες. Με τον τρόπο αυτόν, δεν καταστρέφει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας.

Και μιας και ο Σπινθήρας ασχολήθηκε με την αλλεργία που προκαλεί σε κάποιους ακόμα και το όνομά μου, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην άποψή μου ότι χάσαμε μια ακόμα ιστορική ευκαιρία να οδηγήσουμε την χώρα στο δρόμο της κατάκτησης της εθνικής μας ανεξαρτησίας. 

Γιατί μετά το 2011 υπήρχαν οι αντικειμενικές συνθήκες για να δημιουργηθεί το Πανεθνικό-Παλλαϊκό Μέτωπο που είναι το βασικό όπλο ενός Λαού όταν και εφ’ όσον στοχεύει στην κατάκτηση της ελευθερίας του. Ποιος το εμπόδισε να γίνει; 

Σύμπασα η Αριστερά! Η Λυδία λίθος για να δούμε ποιος είναι ανεξάρτητος από τις εντολές και αξιώσεις των ξένων είναι μεταξύ άλλων και η ΑΟΖ. Όταν βλέπουμε να την έχουν ανακηρύξει όλα τα κράτη εκτός από την Ελλάδα, το γεγονός αυτό «μυρίζει». 

Μυρίζει υποταγή στα κελεύσματα των αρχόντων του προτεκτοράτου «ΕΛΛΑΣ». Και αυτό ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα στην ολότητά της. Τότε που συμμετείχαν κι αυτοί που γιόρτασαν με την ευκαιρία του βιβλίου της κυρίας Βαλαβάνη. Δηλαδή τα στελέχη και οι υπουργοί της αρχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κι έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι ενώ στις 12 του Φλεβάρη του 2012 είχαμε μείνει σύμφωνοι, ο κύριος Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψουν την βουλή και να με πλαισιώσουν, τη στιγμή που δεχόμουν τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ, αυτοί επέλεξαν να μείνουν στη σιγουριά της «αμαρτωλής» βουλής με αποτέλεσμα να γίνομαι απ’ όλους τους επώνυμους Έλληνες ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, απέναντι στη μανία των εξουσιαστών, ντόπιων και ξένων, που απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά σε όλη την επικράτεια και σε όλους, να αναφέρουν δημόσια ακόμη και το όνομά μου!

Και σας ρωτώ, υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και έπαινος για μένα;

Σημείωση του ''Γιάννη Κουρδομένου'': Το ανάλογο ισχύει με πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες κ. Θεοδωράκη, οι οποίοι/ες ανεξαρτητοποιήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστοποιώ και προσωπικά, ότι στελέχη της παρούσας κυβέρνησης παρέχουν στήριξη ώστε να κυβερνά το ολιγομελές σχήμα υπό τον Αλ. Τσίπρα, ενώ είναι υποταγμένοι και δεν μας παρέχουν τα εχέγγυα της ανεξαρτησίας μας.

Κάθε ένας εξ' αυτών, έχει τους δικούς του και ειδικούς λόγους να καταστρέφει το παρόν του λαού και της χώρας. 

Επειδή ως μουσικός, ( μουσουργός ), μπορείς  να καταλάβεις τι σημαίνει καπηλεία, και παραποίηση, ανασκεύασα ένα κορυφαίο σου τραγούδι, (έργο), ώστε να καταστεί σαφές τι ισχύει σήμερα στη χώρα μας, σε πολιτικό επίπεδο, και αν υπάρχουν οι υγιείς δυνάμεις στο κοινοβούλιο για ριζικές αλλαγές. 

Προσωπικά έτσι ''βλέπω'' όσα ισχύουν. Ως αναπροσαρμογή της λαϊκής εντολής, ( ΠΡΟΤΥΠΟ), σε ελαφρό κακέκτυπο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μίκη Θεοδωράκη η παραποίηση της λαϊκής εντολής δεν έχει όρια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">