ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Θάνατος του Τζορτζ Μάικλ και η σύμπτωση με το Careless Whisper

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ο ποπ σταρ, Τζορτζ Μάικλ, έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ηλικία 53 ετών. (Όσα ''δεν γνωρίζαμε'' τα μάθαμε από ''εσάς'', οι οποίοι τον μάθατε από ''εμάς'' στα FM, και από την κρατική ραδιοτηλεόραση. Παρεμπιπτόντως, ξεχάσαμε ότι εκείνη τη περίοδο, στη χώρα μας,(δεκαετία 80), δεν υπήρχαν οι ιδιωτικοί Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί του παρόντος, δεν υπήρχε διαδίκτυο, και ακόμα δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, wifi, καθώς και χιλιάδες ιστοσελίδες. )

Αικατερίνη Πιστόλη, Careless Whisper, Τζορτζ Μάικλ, Δίωξη & Κατάσχεση του ΓΛΥΦΑΔΑ FM - 1984

Εμείς οφείλουμε να σας θυμίζουμε ότι υπάρχουν πολλές συμπτώσεις αναφορικά με το θάνατο του Τζορτζ Μάικλ, η αν προτιμάτε Γιώργου Κυριάκου Παναγιώτου, και σε παλαιότερο δημοσίευμά μας έχουμε αναφέρει ότι τη περίοδο της δεκαετίας του 80, όταν ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM μετέδιδε το πρόγραμμά του από το Νέο Κόσμο Αττικής, με ανοιχτή γραμμή στους ακροατές και ακροάτριες μας, κατά διαβολική σύμπτωση ήταν χειμώνας, και την στιγμή που εισέβαλαν οι διωκτικές αρχές με παριστάμενη τη σημερινή εισαγγελέα Εφετών Αικατερίνη Πιστόλη, έπαιζε εκείνη την ώρα και ακούγονταν ο Τζορτζ Μάικλ.

Έτσι σφραγίστηκε η δίωξη κατάσχεση του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' της δεκαετίας του 80,  με ένα τραγουδάκι του  Τζορτζ Μάικλ, με το γνωστό ''ανοίξτε τη πόρτα τώρα'', ''ανοίξτε γιατί θα την σπάσουμε'', ''αστυνομία και εισαγγελέας''.

Είμαστε μια μεγάλη ραδιοφωνική παρέα, ο υποφαινόμενος, ο Κώστας, η Μαίρη, ο Σπύρος, η Αλέκα, αν δεν με απατά η μνήμη μου η Ντίνα, ο μεγαλύτερος αδερφός του Κώστα, και ίσως και άλλοι που δεν θυμάμαι σήμερα.

Θυμάμαι όμως ότι στο ραδιόφωνο εκείνη την ώρα γιορτινές χειμωνιάτικες μέρες έπαιζε το γνωστό του Τζορτζ Μάικλ, το οποίο είχε κάνει τεράστια παγκόσμια επιτυχία, ενώ εκείνη τη περίοδο δεν υπήρχε ούτε ένας (1)  ραδιοφωνικός σταθμός από όσους έχετε σήμερα στα ραδιόφωνά σας.

Θυμάμαι επίσης, ότι προσωπικά άκουγα rock μουσική, είτε Ελληνική, είτε ξένη, και έτσι είχε ξεκινήσει ο ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' τη δεκαετία του 70, από Καζατζίδη ( Laiko) μέχρι Σαββόπουλο και Ping Floyd, όμως, όταν βρίσκεσαι σε μια μεγάλη παρέα δέχεσαι και τις επιλογές των υπολοίπων.

Ο συνομήλικος έφυγε από καρδιακή ανεπάρκεια, και μπορεί στη θέση του να είχαμε φύγει εμείς, δεδομένης της ανεκτίμητης υποστηρίξεως που τυγχάνουμε από τους πολιτισμένους μας συμπολίτες, και συμπολίτισσες, οι οποίοι επί δεκαετίες παρανομούν στις αιτήσεις μας έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων του τοπικού σταθμού, ώστε να υπηρετούνται πάσης φύσεως ημέτεροι.

Απόρροια της διώξεως κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια, ήταν να βρεθούμε μέσα σε μια κλούβα, (βαν), με πολύ κρύο και χιονόνερο, η οποία μας οδήγησε χειμωνιάτικα στο Α/Τ του Νέου Κόσμου Αττικής, και η ληστεία για πολλοστή φορά του δημοσιογραφικού μας μικροφώνου, των πομπών,  των κεραιών, όπως και των ηχοσυστημάτων τα οποία είχε φέρει από το εξωτερικό ο φίλος μας Κώστας.

Η εισαγγελέας Εφετών, κ. Αικατερίνη Πιστόλη, δεν κάνει το κόπο να πιστοποιήσει δημόσια στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, όπως και στους εκλεκτούς μας πολιτικούς, όλων των κομμάτων, ποια ήταν η απήχησή μας σε χιλιάδες κόσμου, ποιοι τους ενεργοποίησαν, και για ποιους λόγους, καθώς επίσης να πιστοποιήσει ότι είμαστε οι πρωτεργάτες του χώρου, και παράλληλα οι πρώτοι που δώσαμε το βήμα (ραδιοφωνικό αέρα) των FM στους Αθηναίους; 

Δεδομένου ότι έκαναν επί ώρες κύκλους στο Νέο Κόσμο μέχρι να μας εντοπίσουν, ακούγοντας το ζωντανό πρόγραμμά μας, δεν πιστοποιούν πόσες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν;  Υπήρχαν εκείνη τη περίοδο στο χώρο οι γνωστές οικογένειες, οι οποίες σήμερα έχουν το σύνολο των ραδιοτηλεοράσεων;

Γιατί δεν είχαν αγωνιστεί οι γνωστές οικογένειες για όσα στη συνέχεια τους έκαναν ''πάσα'' τα κόμματα - πολιτικοί - διορισμένοι ; 

Ποιοι κατέστρεφαν και καταστρέφουν τη ταξική πάλη; Ως πρωτεργάτες του χώρου, και οι πρώτοι που δώσαμε MAZIKA τον ραδιοφωνικό αέρα των FM στους Αθηναίους, δεν πρέπει να λάβουμε μια ΑΔΕΙΑ; 

1) Πόσες δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων; 
2) Πόσες χαρισματικές πράξεις υπέρ πέντε οικογενειών;
3) Πόσες παρανομίες πολιτικών και αρμοδίων;
4) Πόσες φορές μπορεί να διωχθεί κάποιος στη χώρα του χωρίς να έχει βλάψει κανένα;
5) Πόσες άδειες παρείχαν σε ημέτερους;
6) Πόσες φορές η πολιτεία μπορεί να στραφεί κατά ενός πολίτη αντί να τον νομιμοποιήσει; 
7) Η πολιτεία, η δικαιοσύνη, και οι φορείς της, μήπως αυταπόδεικτα λειτουργούν κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων καθώς και του Ελληνικού Συντάγματος; 
8) Δεν αποτελεί υποχρέωσή σας να εξετάσετε ενδελεχώς από την αρχή, μέχρι το τέλος, ποιοι και γιατί κινούσαν τα νήματα κατά της πολυφωνίας, της πρωτοπορίας, του ριζοσπαστισμού, και της μετεξέλιξης στο τόπο μας, και εν συνεχεία στράφηκαν κατά της ίδιας μας της ζωής ενώ ξεπουλούσαν όλα τα δημόσια αγαθά του Ν.Αττικής σε ημέτερους; 

Πόσες φορές μπορεί να επενδύσει κάποιος ώστε να στήνονται μεθοδευμένα ληστείες με τη σφραγίδα της πολιτείας; 

Θέτουμε δημόσια ερωτήματα:

Αν σε εσάς κ. Εισαγγελέα Εφετών σας ληστέψουν τους τίτλους ιδιοκτησίας της οικίας σας, και την πουλήσουν σε έτερο άτομο, θα αποδείξετε ότι η οικία ήταν δική σας; 

Η βεβαίωση λειτουργίας, (αδεία), του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, έπειτα από αίτηση και παράβολο, δεν δόθηκε σε εμάς που πρωτοστατήσαμε στα FM, δόθηκε σε έτερο πρόσωπο, και κατέληξε στα διαπλεκόμενα, ενώ εμείς δεχόμαστε διώξεις και κατασχέσεις, διότι διαδηλώναμε δημόσια για την γνώση των υπολοίπων, ότι κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικοί, καταχράστηκαν του δικαιώματός τους, και καταστρατήγησαν την δημοκρατικότητα του χώρου.

Οι καθ ύλην αρμόδιοι ουδέποτε εξέτασαν τα ισχύοντα στα ερτζιανά του Ν.Αττικής, και οι διορισμένοι των κομμάτων στο Ε.Σ.Ρ δεν είχαν καμία εικόνα όσων ίσχυαν στο χώρο. 

Εσείς όμως, ως εισαγγελία, έχετε το σύνολο των αποδείξεων, ότι εμείς πρωτοστατήσαμε στο χώρο, είμαστε οι πρωτεργάτες, τα ονόματά μας αναφέρονται στις διώξεις και κατασχέσεις, καθώς επίσης, ότι έχουμε δεχθεί σειρά διώξεων και κατασχέσεων, τόσο πριν το καθεστώς αδειοδοτήσεων, όσο και μετέπειτα, ενώ είχαμε καταθέσει αιτήσεις και παράβολα.

Ποια είναι η δικαιοσύνη του παρόντος, όταν εμείς δεν λειτουργούμε επί 12 χρόνια, και λειτουργούν διαπλεκόμενα και αντισυνταγματικά ραδιόφωνα; 

Όταν ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταθέσαμε στην εισαγγελία καταγγελία και το φάκελο διαπλοκή, με όσα παράλογα ίσχυαν στο χώρο, και ενώ δεχτήκαμε σειρά διώξεων και κατασχέσεων δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας στέρησαν μια άδεια η οποία δόθηκε σε έτερους, από υπουργούς, και διορισμένους των κομμάτων, αντί να δοθεί σε εμάς.

Σήμερα θα μας δικαιώσετε, η θα συνεχίζετε μια ελλειμματική δικαιοσύνη στη χώρα μας, και το φιάσκο - πλιάτσικο από επιτήδειους, χωρίς καμία διαδρομή, όμως με πολιτικές άκρες, οι οποίοι πετυχαίνουν δια της πλαγίας; ( Βλέπε σήμερα τα πεπραγμένα των αιρετών και δημάρχων στη πόλη της Γλυφάδας, αναγνωρίζοντας όλους τους ληστές πνευματικής ιδιοκτησίας, η ακόμα και με τη δική τους συμβολή να τελείται ληστεία.)

Επανειλημμένα μας έχουν καθυβρίσει δημόσια, λέγοντας ότι όσα γράφουμε είναι ψέμματα, ενώ μπορείτε κ. Εισαγγελέα Εφετών να πιστοποιήσετε εσείς ως Ελληνική Δικαιοσύνη ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, και να τελειώσει ο εμπαιγμός των συμπολιτών μας για τα οφέλη συγκεκριμένων κύκλων.( Δεν πρέπει να υπάρχει μια ιστορία που γράφετε από συγκεκριμένα κέντρα για τα δικά τους οφέλη παρακάμπτοντας τη λαϊκή βάση, και όσους πρωτοστάτησαν με σαφείς ενέργειες πριν απ' όλους.) 

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ , ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ( Αυτό ήταν το μήνυμα )

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Επανειλημμένες διώξεις και κατασχέσεις




Τζορτζ Μάικλ: Πρώην αρχηγός του ποπ ντούο Wham! στη δεκαετία του 1980. Ο βρετανός καλλιτέχνης ακολούθησε στη συνέχεια μια λαμπρή σόλο καριέρα. Ο συνθέτης του "Careless Whisper" που είχε μονοπωλήσει αρκετές φορές τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τα προβλήματα υγείας του, πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο ανήμερα τα Χριστούγεννα στα 53 του χρόνια.

Αναφορικά με το θάνατο του καλλιτέχνη

Η είδηση έγινε γνωστή από τον μάνατζερ του, ο οποίος με μια λιτή ανακοίνωση τα ξημερώματα είπε: «Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδερφός και φίλος, Τζορτζ, απεβίωσε ήσυχα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η οικογένειά του κάνει παράκληση να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Δεν θα γίνει καμία άλλη δήλωση προς το παρόν».

Ο πρώην μάνατζερ του, Μάικλ Λίπμαν, ισχυρίζεται ότι πέθανε στο κρεβάτι του από καρδιακή ανεπάρκεια.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του ποπ σταρ, στο Γκόρινγκ του Οξφορντσάιντ, λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι τα Χριστούγεννα. «Δυστυχώς ένας 53χρονος επιβεβαιώθηκε νεκρός στο σημείο. Ο θάνατος αντιμετωπίζεται ως ανεξήγητος, αλλά όχι ύποπτος», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το 2011 λίγο έλειψε να πεθάνει από πνευμονία ενώ βρισκόταν σε περιοδεία. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βιέννης και έξω από το σπίτι του στο Λονδίνο έκανε μια δήλωση με δάκρυα στα μάτια που κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη. Οι γιατροί του είχαν κάνει τραχειοτομή για να κρατήσουν τους αεραγωγούς του ανοιχτούς. "Σχεδόν με σκότωσε. Σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο ήταν πολύ τρομακτικό και πιθανότατα δεν θα αισθανθώ ποτέ ξανά ασφαλής στη ζωή μου. Αλλά θυμάμαι να νιώθω απίστευτες ενοχές για την οικογένεια και τους φίλους μου επειδή κυριολεκτικά πέρασαν εβδομάδες μη γνωρίζοντας αν θα τα καταφέρω. Τώρα αν αυτό είχε συμβεί σε μένα, αν έπρεπε να παρακολουθήσω μια από τις αδερφές μου να το περνά αυτό θα με είχε καταρρακώσει. Για το μεγαλύτερο διάστημα δεν είχα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο μέχρι που βρέθηκα από την άλλη πλευρά". Παράλληλα, έδινε μάχη και με την εξάρτηση του από ουσίες.

Ο τραγουδιστής, του οποίου το όνομα είναι Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου, πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας του που μετρούσε σχεδόν 4 δεκαετίες.

O θάνατος του βρετανού σταρ της ποπ Τζορτζ Μάικλ χθες, ανήμερα τα Χριστούγεννα, έρχεται να κλείσει μια τραγική χρονιά 2016 για τη μουσική μετά τον θάνατο του Ντέιβιντ Μπόουι και του Πρινς, μεταξύ άλλων.

Σημείωση: Άλλη μια σύμπτωση, η ένα ακόμα σημείο ; !!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Θάνατος του Τζορτζ Μάικλ και η σύμπτωση με το Careless Whisper Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">