ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Three rotating lenses for 360 degrees imaging camera

Αν_ήμουν εγώ ο σχεδιαστής θα φρόντιζα μια κάμερα 4K, η 8Κ να διαθέτει ένα πολύ καλό φακό απεικόνισης 360 ° μοιρών(ουσιαστικά 180 ° μοιρών σε σχήμα) ώστε να έχουμε καταγραφή σε ολόκληρο το οπτικό εύρος, και να μη χρειάζεται περιστροφή η κάμερα, απλά να εστιάζεις και να ζουμάρεις σε όποιο σημείο χρειάζεται, με περιστροφή των φακών. 
Επαναδημοσίευση 15/12/2022 του άρθρου μας του 2016 με τίτλο ''Τρεις περιστρεφόμενοι φακοί για κάμερα απεικόνισης 360 μοιρών'' που όπως γνωρίζεται υλοποιήθηκε εν μέρει από ορισμένες εταιρίες και πλέον κυκλοφορούν κάποια προϊόντα και στη χώρα μας, αν και ομολογουμένως οι χρήστες αυτών των συσκευών μάλλον έχουν πλήρη άγνοια τι έχει προηγηθεί.
Ο συγκεκριμένος φακός, λήψης 360 ° μοιρών, (ουσιαστικά 180 ° μοιρών σε σχήμα) θα αποτελέσει παράγωγο της Ελληνικής Ευκλείδειας γεωμετρίας, και  θα φανεί χρήσιμος και σε στρατιωτικούς και άλλους σκοπούς στο μέλλον, αν αξιοποιήσουν στο έπακρο την αναλυτική γεωμετρία, καθώς και νέες τεχνολογίες και υλικά. 


Επειδή μας ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τον φακό, και διαχρονικά διαδραματίσαμε υποβοηθητικό ρόλο στην μετεξέλιξη, εν αγνοία πάρα πολλών επισημαίνουμε:  

1) Χρειάζεται ένας φακός 180 ° μοιρών, τριών στρωμάτων, με τα εξωτερικά στρώματα του φακού περιστρεφόμενα, και αυξομειούμενα σε mm,  και με τη δυνατότητα κατάλληλα διαμορφωμένων επιφανειών στα εξωτερικά στρώματα των φακών ώστε να επιτυγχάνετε εστίαση - zoom. 

2) Την επεξεργασία της εικόνας, καθώς και το γραφικό περιβάλλον, όπως και την εστίαση θα τα χειρίζεται κάποιος από την οθόνη ενός pc, laptop, κάμερας, κ.α.


3) Στο τελευταίο εξωτερικό στρώμα του φακού μπορεί να υφίστανται κατάλληλα διαμορφωμένα κοιλώματα, ώστε με την αυξομείωση των mm ανάμεσα στα τρια στρώματα των φακών , η οποία θα επιτυγχάνεται με την περιστροφή από μοτέρ των κοίλων φακών, παράλληλα της εστίασης σε συγκεκριμένο σημείο, να επιτυγχάνεται και το μέγιστο zoom της κάμερας, το οποίο δεν θα περιορίζεται σε ψηφιακό zoom, και θα υπάρχει η δυνατότητα τουλάχιστον 40 Χ σε αρχική φάση κατασκευής των φακών.

4) Με δυο όμοιες κάμερες, με τους φακούς 180 ° μοιρών, και αποκοπή - απόρριψη όσων δεν χρειάζεται, μπορεί να κινηματογραφηθεί και η τρισδιάστατη απεικόνιση (3D) για καλύτερο επίπεδο ρεαλισμού.

5) Ο πρώτος κοίλος φακός είναι συνδεμένος στην κάμερα και περιστρέφεται μαζί με την κάμερα, όπως λειτουργεί και ο ανθρώπινος οφθαλμός.

6) Σαφώς, πρέπει να κατασκευαστεί και ένας ανάλογος κοίλος φακός 180άρης για την προβολή στις αίθουσες, ο οποίος θα είναι τοποθετημένος στην μηχανή προβολής, projector, η οποία αντί του γνωστού σημείου... θα βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας, η σε συγκεκριμένο σημείο για την προβολή ολογραμμάτων. ( Απαραίτητη προϋπόθεση η κατασκευή αυτών των φακών, ώστε να μπούμε στη φάση των οπτικών κλώνων και των ολογραμμάτων με εύκολη μέθοδο για όλους, αντί των επαγγελματιών, οι οποίοι αξιώνουν τεράστια ποσά για μια παρουσία με ολόγραμμα.)





Σημείωση: Θα μας παρασχεθεί μια γενναιόδωρη χρηματοδότηση από τη πλευρά της πολιτείας ώστε το συγκεκριμένο project να τεθεί υπό ερευνητικό επίπεδο είτε στο ΕΜΠ, είτε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών; ( Είναι προτιμότερο να το ολοκληρώσουν αύριο είτε Aμερικακοί, είτε Ιάπωνες, είτε Κινέζοι, και να έρθει στη χώρα μας εισαγόμενο ; )



Θεωρώ ότι χρειάζεται να δοθούν κίνητρα ώστε να υπάρξει μια στροφή των Ελλήνων επιστημόνων και σπουδαστών στην έρευνα και τεχνολογία, και όχι απλά να βρίσκονται σε μια διαρκή φάση πολιτικών σκοπιμοτήτων και ενασχόλησης.

Σήμερα επιχειρώ να περάσω (1) ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσων μετέδωσα ραδιοφωνικά πριν από δεκαετίες, για όσα δεν υπήρχαν, και ετεροχρονισμένα υπάρχουν.

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι με την εξέλιξη αυτών των φακών ο κινηματογράφος του μέλλοντος δεν θα είναι απλά ένα πανί συγκεκριμένων διαστάσεων, και η οθόνη προβολής θα είναι ανάλογη του φακού 180 μοίρες ( Το 3D επιπροσθέτως των 180 ° μοιρών, δεδομένου ότι αποκλειστικά το 3D δεν ανταποκρίνεται σε μια ρεαλιστική απεικόνιση.)



* Θα παρακολουθείς όσα διαδραματίζονται, όπως διαδραματίζονται σε ολόκληρο το φάσμα του χώρου. Ο κινηματογράφος του μέλλοντος είναι 180 μοιρών, όπως τα πλανητάρια, με μοναδική διαφορά τις περιστεφόμενες θέσεις - καρέκλες των θεατών, σύμφωνα με τα πλάνα του σκηνοθέτη, ώστε να υπάρχει ένα επίπεδο διαδραστικότητας ( ''realism interactivity''), παράλληλα με ένα εξελιγμένο digital surround sound. ( Ήχος και εικόνα έρχονται στις σωστές τους διαστάσεις με τις 180 μοίρες ) 

Ειδικά σε ταινίες αερομαχιών, επιστημονικής φαντασίας, όπως και ντοκιμαντέρ με θεματολογία με επίκεντρο τη φύση, η το διάστημα, οι 180 μοίρες αποτελούν το μονόδρομο της μετεξέλιξης. ( Αν και όπου χρειάζεται μπορεί να παραμείνει και μια συμβατική κλασική οθόνη κινηματογράφου. ) 






Δεν είναι του παρόντος να αναφερθώ και στην λαθεμένη αρχιτεκτονική των τετραγωνισμένων κτιρίων, ενώ οι χώροι κατοίκησης των ανθρώπων έπρεπε να είναι 180 μοιρών, διότι αυτή είναι η μήτρα που μας περιβάλει. ( Αν βρεθείς σε ανοικτό χώρο το οπτικό πεδίο σου αντιλαμβάνεσαι ότι είναι 180 μοίρες, δεν είναι τετραγωνισμένο.) 



Υποσημείωση: Το συγκεκριμένα project δεν το έχουμε περάσει ακόμα επεξηγηματικά με τους μαθηματικούς τύπους στην επιστημονική κοινότητα. Άλλωστε χρειάζεται να το περάσουμε, η χρειάζεται να μας παρασχεθεί αρωγή για την έρευνα; ( Οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα δουν την απλοϊκή ανάρτησή μας, ώστε να είναι κατανοητή από όλους, μπορούν να αξιολογήσουν τα αναφερόμενα. Η μήπως στερούνται και αυτής της δυνατότητας; )  

Απατηλές παραστάσεις ( ο πρώτος κινηματογράφος πριν υπάρξει, 400 π.Χ.)

Ο μύθος του Πλάτωνα διηγείται πως σε ένα σπήλαιο, κάτω από τη γη, βρίσκονται μερικοί άνθρωποι αλυσοδεμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να δουν μόνο τον απέναντί τους τοίχο. Δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε πίσω, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Πίσω τους ωστόσο είναι αναμμένη μια φωτιά. Έτσι οτιδήποτε εκδηλώνεται πίσω από την πλάτη τους αναπαριστάνεται ως σκιά στον απέναντι τους τοίχο. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί σε ολόκληρη τη ζωή τους τα μόνα πράγματα που έχουν δει είναι οι σκιές των πραγμάτων, έχουν την εντύπωση ότι οι σκιές που βλέπουν πάνω στον τοίχο είναι τα ίδια τα πράγματα. Εάν όμως κάποιος από τους αλυσοδεμένους ανθρώπους του σπηλαίου κατορθώσει να ελευθερωθεί, να βγει από τη σπηλιά και να ανέβει πάνω στη γη και, κάτω από το φως του ήλιου πλέον, δει τα πράγματα, θα καταλάβει την πλάνη στην οποία ζούσε όσο ήταν μέσα στη σπηλιά. Θα αντιληφθεί τότε ότι οι σύντροφοι του, που εξακολουθούν να βρίσκονται αλυσοδεμένοι στο σπήλαιο, ακόμη ζουν βυθισμένοι μέσα στις ψευδαισθήσεις.  ( Αυτά τα λίγα για όσα ισχύουν ακόμα και σήμερα ...)

Huge mistake they have some manufacturers which produce (built ) phones & cameras with two, or three, or many cameras - ONE (1) perfect lens 180° - 360° with 40x zoom is the solution of the future.

Of course we also have microsoft which wants us all with glasses !!! The microsoft technology is good for TV events because nobody wants to wear glasses.

An easy method would be adopted by all...

Copyright © GLYFADAWEB 2016
John Kourdomenos
Pioneers Engineering - Electronics 

ΥΓ του 2022:Σαφώς γνωρίζεται όσοι ασχολείστε με κάμερες 360 μοιρών τι κυκλοφορεί τελευταία στην αγορά τέτοιων προϊόντων ώστε να υφίσταται η απεικόνιση της εικόνας και μόνον αυτή. ( Δείτε τι γράφω το 2016 για την αποκοπή - απόρριψη όσων δεν χρειάζεται. )

- Ασφαλώς δεν γνωρίζεται την αφετηρία όπως και την υπονόμευση του υποφαινόμενου από φερόμενους προοδευτικούς της ''αριστεράς'' ενώ είναι σαφές ότι πρόσφατα το υλοποίησαν εν μέρει κυρίως αμερικανικές εταιρίες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Three rotating lenses for 360 degrees imaging camera Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">