ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θέλουμε λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο


Συνάντηση είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εν όψει και της πενταμερούς συνάντησης στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Οι δυο πολιτικοί της ''αριστεράς'' σε χαλαρό κλίμα και μπροστά στις κάμερες της ΕΡΤ, του ΑΠΕ - ΜΠΕ, και των υπολοίπων εξασφαλισμένων της πολιτείας και του συστήματος, συζήτησαν τις εξελίξεις του Κυπριακού. 

Εμείς, τα εκατομμύρια πολιτών, όπως, και οι χιλιάδες όσων δρομολογήσαμε την αλλαγή φρουράς στην διακυβέρνηση της χώρας,τα τελευταία χρόνια, δεν είμαστε εκεί, και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εκεί.

Είναι γνωστό ότι το ζήτημα του Κυπριακού ταλανίζει τον Ελληνισμό επί δεκαετίες, όπως εμάς μας ταλανίζει το καθεστώς που διαμόρφωσαν τα κόμματα εξουσίας, και οι κοινοβουλευτικοί αναφορικά με το πλαίσιο που ισχύει στα ερτζιανά της χώρας μας. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Γ.Γ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι δεν θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο της διαδικασίας στη Γενεύη, ενώ ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως το συμπέρασμα που εκείνος έχει αποκομίσει από τις επαφές του είναι ότι πάμε σε διχοτομική λύση, ο κ. Τσίπρας απέρριψε τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να το αποφύγουμε.

Ο κ. Κουτσούμπας έχει αναφέρει την αντίθεσή του σε μια διχοτομική συνομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό ζήτημα που δεν θα ενώνει, αντίθετα θα χωρίζει τον Κυπριακό λαό.

Δεδομένου ότι εμείς έχουμε μια ανάλογη Ιστορία σε τοπικό, και εθνικό επίπεδο,
με διχοτόμηση στα ερτζιανά, και στο Ν.Αττικής, ανάμεσα σε όσους πρωτοστάτησαν στα ερτζιανά κύματα, και με όσους ακολούθησαν στο χώρο, ευεργετημένοι από συγκεκριμένα κόμματα - πολιτικούς - διορισμένους, και αυτή η Ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με ευεργετημένους της εκάστοτε κομματικής διοικήσεως του δήμου Γλυφάδας έναντι ημών που είμαστε οι πρώτοι που λειτουργήσαμε δημόσια σε τοπικό επίπεδο, η στάση από τη πλευρά της κυβερνήσεως, όπως και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και κυρίως των τοπικών παρατάξεων δηλώνει προβοκάτσια. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Έχουμε εξασφαλίσει ότι δεν θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο της διαδικασίας στη Γενεύη, αυτό είναι πολύ σημαντικό και άρα αυτό δεν υπάρχει στον ορίζοντα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Κυπριακό είναι 42 ετών πρόβλημα, δεν είναι τωρινό, σημειώνοντας, όμως, ότι «ίσως είναι μία ευκαιρία, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από την άλλη πλευρά, κυρίως», και εμείς αναφέρουμε, και το δικό μας ζήτημα δεν είναι τωρινό, έχει ένα κύκλο ζωής 40 ετών, και 27 ετών διώξεις & κατασχέσεις, όμως το σημαντικότερο είναι τα 20 και πλέον χρόνια παρανομιών από τη πλευρά πολιτείας, πολιτικών, δημάρχων, αιρετών σε σύννομες αιτήσεις μας.

Ο κ. Κουτσούμπας, πρόσθεσε πως «το θέμα είναι οι υπονομευμένες διαπραγματεύσεις στην ουσία, δηλαδή αυτό που ξέρουμε μας δίνει το συμπέρασμα ότι πάμε για διχοτομική λύση». 

«Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, με τον κ. Κουτσούμπα να σημειώνει: «Όχι μόνο να το αποφύγουμε. Δεν έπρεπε καν να φτάσουμε ως εδώ». 

Δεδομένου ότι δεν έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ, πως φτάσαμε στη χώρα μας και σε τοπικό επίπεδο, το μισό του Ν.Αττικής να μην διαθέτει ούτε ένα ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ της Αριστεράς, και όλα τα ΜΜΕ να βρίσκονται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, εφοπλιστών, εργολάβων, και κυρίως να υπάρχει προσφυγή τους στο ΣτΕ για εξαίρεση από το πόθεν έσχες ;

Αυτό είναι έγκλημα κατά του πολιτεύματος μιας χώρας, και ενός λαού, όταν βρίσκονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των μεγάλων εθνικών και τοπικών ΜΜΕ ιδιοκτήτες, οι οποίοι όσα απέκτησαν αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δράσης, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κ.α.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Θέλουμε λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και στα ερτζιανά της χώρας μας και του Ν.Αττικής, διότι όσα ισχύουν όπως ισχύουν καταμαρτυρούν παντελή έλλειμμα δημοκρατίας, και πολιτικών ισορροπιών.

Δεν μπορεί σε μια χώρα να υφίστανται εκατοντάδες ραδιοτηλεοράσεις ιδιοκτησιακού καθεστώτος Νεοδημοκρατών και Πασόκων, χωρίς να υφίσταται ανάλογος αριθμός μέσων αναλογικά. Επίσης, είναι διχοτόμηση επί της ουσίας στα ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Προάστια Αττικής να μην υπάρχουν Ραδιοτηλεοράσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θέλουμε λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">