ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπαράζ εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας τις ημέρες των εορτών σε μπαρ και εστιατόρια

Μπαράζ ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κυρίως σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους το χρονικό διάστημα από 23 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016.

Σε εστιατόριο-καφέ μπαρ στη Κηφισιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικής πώλησης συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά δύο φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν αναγραφόταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά 10 φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Σε καφέ-μπαρ στην Αθήνα, έγινε προσωρινή δεσμεύτηκε μια φιάλη αλκοολούχου ποτού.
Σε καφέ-μπαρ στην Αθήνα διαπιστώθηκε να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο που βρίσκεται στη Πλάκα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και κατελήφθησαν να απασχολούνται 6 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο στη Πλάκα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
Σε καφέ σνακ-μπαρ στο Θησείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
Σε παραδοσιακό καφενείο στο Θησείο, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο-καφετέρια στο Ψυχικό διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη κατελήφθη να απασχολείται ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν εγγεγραμμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας ενώ το κατάστημα στερούνταν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.
Σε καφέ-μπαρ στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε καφέ-μπαρ στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, βεβαιώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δεσμεύθηκαν προσωρινά πέντε φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Σε καφέ-μπαρ στο Πειραιά, διαπιστώθηκε μία παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε καφετέρια στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο – μεζεδοπωλείο στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα στο Πειραιά, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή  να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σημείωση του ''Γ'': Εμείς γνωρίζουμε ότι το 80% των επιχειρηματιών, (μικρών επιχειρήσεων), αντιμετωπίζει πρόβλημα, και πολλές φορές αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις αποφεύγουν τις αποδείξεις. Αυτοί οι έλεγχοι είναι βέβαιο ότι αποφέρουν κάποιο αποτέλεσμα;  Μπορεί να υφίστανται κάποια πρόστιμα, τα οποία βαρύνουν τους επιχειρηματίες, όμως το 75 από το 80% συνεχίζει τις ίδιες τακτικές, άρα αυτές οι μέθοδοι δεν αποφέρουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.   

Αναφορικά με το πλαίσιο καταγγελιών παράνομων και επίμεμπτων ενεργειών, ή δραστηριοτήτων, θεωρείται ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ; 

Να σας υπενθυμίσουμε ότι: Στο δήμο Γλυφάδας, σε δημοτικό συμβούλιο, παρουσία όλων των εκλεγμένων παρατάξεων, και ημών, η τωρινή διοίκηση και συγκεκριμένα ο Γ.Παπανικολάου είχε δηλώσει αναφορικά με ένα ακίνητο του δήμου Γλυφάδας: ''Εμείς το ακίνητο θα το χαρίσουμε στην Μητρόπολη, και δεν μας ενδιαφέρει αν η ενέργεια είναι παράνομη, και ούτε μας ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις των δημοτών και των παρατάξεων''

Προσωπικά δεν θυμόμαστε κάποια από τις παρατάξεις να ειδοποίησε την  Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας να συλλάβει τον δήμαρχο ώστε να μην προβαίνει σε παράνομες αποφάσεις οι οποίες ζημιώνουν το δήμο, και το δημόσιο όφελος. ( Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε αυτό το επίπεδο, όταν με δόλο βλάπτεται τόσο το δημόσιο συμφέρον, όπως και των δημοτών;) 

Σας υπενθυμίζουμε ακόμα, την περίπτωση των ''Φυτών Αλεξίου'', όπου είχαμε τοποθετηθεί δημόσια, πριν η διοίκηση μεθοδεύσει να πιστώσει 1,5 εκατομμύριο υπέρ κομματικού ημέτερου, και αν δεν είχε υπάρξει προσφυγή δημοτών, και απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το 1,5 εκατομμύριο ήδη θα ήταν στις τσέπες των ημέτερων και όσων αποφάσισαν την εν λόγω φωτογραφική ανάθεση.

Τέλος, αναφορικά με τα δικαιώματα των πολιτών, είναι σαφές ότι μεθόδευσαν με ρουσφετολογικού τύπου παράνομες μεθοδεύσεις το άμεσο όφελος ημέτερων, αποτυχόντων παραταξιακών, καθώς και παρατρεχάμενων, ενώ στον αντίποδα οι παρανομίες τους κατά των υπολοίπων πολιτών είναι δεδομένες.

Το ισχύον πλαίσιο δικαιοσύνης δεν καλύπτει το κοινωνικό σύνολο, διότι οι εν λόγω μεθοδεύσεις από τη πλευρά πολιτικών, αιρετών, δημάρχων, ρουσφετιών υπέρ ημέτερων, εμπίπτουν σε πλημμεληματικού χαρακτήρα υποθέσεις, οι οποίες μέχρι να εκδικαστούν, οι υπόλοιποι πολίτες μπορεί να έχουν αποβιώσει.

Όταν και όπου αποδεικνύεται με στοιχεία, ότι υπάρχει δόλος από τη πλευρά πολιτικού - δημάρχου, στο να παρανομεί κατά πολιτών - δημοτών, κατόπιν σειράς σύννομων αιτήσεων από τη πλευρά τους, οι οποίες ΧΡΟΝΙΖΟΥΝ, πρέπει να στοιχειοθετείται κακουργηματική πράξη κατά δημάρχου - αιρετών - διοικήσεως.

Εμείς αξιώνουμε επέμβαση των εισαγγελέων στο δήμο Γλυφάδας, ώστε να εξετάσουν πότε κατατέθηκαν αιτήσεις πολιτών, ποιος ήταν ο χαρακτήρας τους, τι ανέφεραν οι πρωτοκολλημένες αιτήσεις, και να εξεταστεί όσοι παρανόμησαν πριν από χρόνια με δόλο, και όσοι συνεχίζουν σήμερα στις επόμενες αιτήσεις ανάλογου χαρακτήρα τις παρανομίες, αν έχουν σαφή δόλο αποκομίζοντας οι ίδιοι και οι ημέτεροι τους τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου να επιφέρουν την φυσική εξόντωση των υπολοίπων, και αν όντως με τα στοιχεία που υπάρχουν αποδεικνύεται ο δόλος, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να γίνει μετατροπή της πλημμεληματικής πράξης σε κακούργημα.  

* Όπως γνωρίζετε μερικές χιλιάδες πολιτών αυτοκτόνησαν από την αρχή της οικονομικής ύφεσης μέχρι πρόσφατα, ενώ δεν έχουμε ούτε ένα (1) ανάλογο φαινόμενο στους κόλπους των κομματικών στελεχών, των πολιτικών, της εκκλησίας, των δημάρχων, των παρατάξεων, των O.M, και των ημετέρων τους.
( Δηλώνει κάτι σε εσάς, ότι δεν έχει πεθάνει ούτε ένας μητροπολίτης, παπάς, επίτροπος, δήμαρχος, αιρετός, ημέτερος;;;)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπαράζ εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας τις ημέρες των εορτών σε μπαρ και εστιατόρια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">