ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξενάγηση στους “Θησαυρούς του Ερμιτάζ”

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι εκατοντάδες φίλες και φίλοι της Εναλλακτικής Δράσης, επιθυμούν να συμμετέχουν στην ξενάγηση στους “Θησαυρούς του Ερμιτάζ”. Για το λόγο αυτό τροποποιήσαμε το πρόγραμμα των ξεναγήσεων ως εξής:

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 11πμ
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 11πμ
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 11πμ

Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου που θα διαρκέσει η έκθεση θα ανακοινώσουμε ακόμη μία ξενάγηση

Επισημαίνουμε ότι:

-Σε κάθε ξενάγηση μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι 50 άτομα, τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν δηλώσει τηλεφωνικά συμμετοχή.

-Ο αριθμός των δύο πρώτων ξεναγήσεων έχει ήδη συμπληρωθεί, εκτός αν υπάρξουν ακυρώσεις. Παρακαλούμε να μην προσέρχονται στο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου για τις προγραμματισμένες ξεναγήσεις άτομα που δεν έχουν δηλώσει προηγουμένως τηλεφωνικά συμμετοχή.

-Ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων που δε θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε περισσότερα από 200 αιτήματα φίλων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες ξεναγήσεις στο Βυζαντινό Μουσείο. Θα τους περιμένουμε όμως σε κάποια από τις πολλές ξεναγήσεις και δεκάδες εκδηλώσεις (πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές) που οργανώνει η Εναλλακτική Δράση. Δείτε το πρόγραμμά μας www.enallaktiki-drasi.gr fb enallaktiki drasi

-Οι ξεναγήσεις της Εναλλακτικής Δράσης γίνονται σε συνδυασμό με τα σεμινάρια ιστορίας που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στη Βούλα, κάθε Τρίτη στην Αγία Παρασκευή και κάθε Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας. Η συμμετοχή και στα σεμινάρια και στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 11πμ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΕΡΜΙΤΑΖ ΠΥΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”

Στην πολύ ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση “Ερμιτάζ Πύλη στην Ιστορία” θα πραγματοποιήσει ξενάγηση η Εναλλακτική Δράση. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε θησαυρούς ανεκτίμητους από το παγκοσμίου φήμης μουσείο του Ερμιτάζ που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στη χώρα μας. 

Θα μιλήσουμε για τους νομαδικούς πληθυσμούς της Σιβηρίας, για τα βασίλεια των Σκυθών και για τους πολιτισμούς της Ανατολής (Ινδία, Ιράν, Τουρκία, Κίνα) παρατηρώντας τα εξαιρετικά εκθέματα από χρυσό, ασήμι, πολύτιμους λίθους και σμάλτο. Και θα φθάσουμε μέχρι την εποχή της Αναγέννησης με τα γλυπτά έργα των Lombardo, Canova και Rodin, καθώς και ζωγραφικούς πίνακες των Lorenzo Lotto, Θεοτοκόπουλου, Giordano, Murillo, Rubens, van Dyck, Jordaens, Pouskin μέχρι και των ρομαντικών του 19ου αιώνα Friedrich και Delacroix και των σύγχρονων, Bonnard και Soutine

Την ξενάγηση θα κάνει ο ιστορικός Μάκης Σταύρου
Συνάντηση 11 π.μ. μπροστά στο Βυζαντινό Μουσείο, πλησιέστερος σταθμός Μετρό είναι ο Ευαγγελισμός

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μόνο τηλεφωνικά
Νόρα Πολυδούρη 6949138298 9-2 το πρωί και 5-7 το απόγευμα
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη

Σημείωση του ''Γ'': Είμαστε περίεργοι να διαπιστώσουμε πόσοι αιώνες θα χρειαστούν ώστε να ισχύσουν τα αυτονόητα στα Νότια Προάστια Αττικής. Είναι σαφές ότι ο Ιστορικός του μέλλοντος, κάνοντας αναδρομές στην εποχή μας, θα μένει άφωνος με όσα ίσχυαν, και ειδικότερα με τα ανεύθυνα άτομα τα οποία παρείχαν την δυνατότητα σε ορισμένους διφορούμενους να παρανομούν εκ του ασφαλούς. Βλέπε κομματικές - φασιστικές διοικήσεις δήμου Γλυφάδας.

Άλλωστε είναι σαφές ότι συνολικά είναι Μήτσο - Τάκηδες, διότι δεν εξηγείτε διαφορετικά ένα κόμμα, ( της ΝΔ ), να αντιτίθεται σε μια κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτό θα παρείχε αναρίθμητες τηλεοπτικές ''άδειες'', τις οποίες δεν τις είχε δώσει επί 25 χρόνια, και στο δήμο Γλυφάδας να έχουμε στελέχη αυτού του κόμματος, τα οποία έθεσαν στη σελίδα του δήμου όσα τους εξυπηρετούν, αντί του συνόλου τοπικών ''μμε'', τα οποία υφίσταντο μέχρι που ανέλαβαν οι ''γαλάζιοι''. Ο Φασισμός των ''γαλάζιων'' σε όλο του το μεγαλείο. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξενάγηση στους “Θησαυρούς του Ερμιτάζ” Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">