ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Έτοιμος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αποκλειστική συνέντευξη στον ''Γ'', επισημαίνοντας πως η ΝΔ ήδη όχι μόνο έχει παγιώσει ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσελκύσει και πάλι μια ''μεγάλη μερίδα'' των πολιτών.

Κύριε Πρόεδρε, να σας καλωσορίσουμε στον ''Γ''. Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεστε χτυπήματα από το Μαξίμου για απροκάλυπτη συνεργασία του κόμματός σας με το Πρώτο Θέμα, και για «ρεπορτάζ» το οποίο υπογράφεται από διαπιστευμένο δημοσιογράφο, χαρακτηρίζοντας την τακτική σας βούρκο, τι έχετε να απαντήσετε ;

Κ. Μητσοτάκης: Mέσα στo 2016, παρά τις κασσάνδρες, διασφαλίστηκε η ενότητα της παράταξης και ήδη το κόμμα παρουσιάζει ένα πλήρες και απόλυτα κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να επαναφέρει την ηρεμία στην κοινωνία.

Κύριε Πρόεδρε, επαναλαμβάνω το ερώτημα, διότι η απάντησή σας δεν καλύπτει το ερώτημά μου. Τι έχετε να πείτε για τις κατηγορίες για απροκάλυπτη συνεργασία του κόμματός σας με το Πρώτο Θέμα, και για «ρεπορτάζ» το οποίο υπογράφεται από διαπιστευμένο δημοσιογράφο, χαρακτηρίζοντας την τακτική σας από το Μαξίμου βούρκο;

Κ. Μητσοτάκης: Από το κόμμα μας εξαφανίστηκαν οι διαιρέσεις και οι ομαδοποιήσεις του παρελθόντος, και οι σχέσεις μου τόσο με τους πρώην αρχηγούς, όσο και με το σύνολο των στελεχών, είναι πλέον άριστες.

Κύριε Πρόεδρε, για δεύτερη φορά δεν καλύπτετε το ερώτημα. Έχετε να πείτε κάτι για τις κατηγορίες για απροκάλυπτη συνεργασία του κόμματός σας με το Πρώτο Θέμα ;


Κ. Μητσοτάκης: Η ανανέωση του κόμματός μας έχει προχωρήσει και συνεχίζει να προχωρά, μια ανανέωση τόσο στη δομή όσο και στη λειτουργία, όσο και στα στελέχη.

Κύριε Πρόεδρε, για τρίτη φορά δεν καλύπτετε το ερώτημα, και σας θέτω ευθέως και ένα δεύτερο: Eίστε επαγγελματίας πολιτικός;


Κ. Μητσοτάκης: H «Συμφωνία Αλήθειας» του κόμματός μας περιλαμβάνει 25 βασικές θέσεις της Ν.Δ για την οικονομία, με έμφαση στην μείωση των φόρων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Κύριε Πρόεδρε, για τέταρτη φορά δεν καλύπτετε το πρώτο ερώτημα, καθώς και το δεύτερο, άρα να συνεχίσουμε σε αυτή τη βάση είναι εμπαιγμός των αναγνωστών μας. Θα απαντήσετε τα ερωτήματά μας;

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε κύριε Κουρδομένε, ο κ. Τσίπρας είναι ένας πολιτικός ο οποίος δεν πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, δεν πιστεύει στην επιχειρηματικότητα, δεν πιστεύει στη δυναμική που μπορούν να δημιουργήσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις, και θεωρεί ότι συνολικά του επιτίθενται διότι είναι ο πρωθυπουργός της αιώνιας λιτότητας, είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει καταδικάσει τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και εθνικής οπισθοχώρησης, ενώ εμείς είπαμε ότι δεν μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι των τακτικισμών της Κυβέρνησης. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι.

Κύριε Πρόεδρε, δεδομένου ότι αναφερθήκατε στην επιχειρηματικότητα και στην ελεύθερη αγορά, μπορείτε να μου αναφέρετε ποιοι είναι οι λόγοι που δεν απελευθερώθηκαν τα ερτζιανά της χώρας μας, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας,  όπως έχει ισχύσει σε σειρά άλλων χωρών με χιλιάδες τοπικές άδειες πλην των εθνικών και των τοπικών;

Κ. Μητσοτάκης: Καταρχάς, παρουσιάσαμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, και είναι ένα σχέδιο καλά τεκμηριωμένο. Είναι ένα σχέδιο το οποίο πιστεύουμε ότι θα τύχει αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, και θα ανασυγκροτήσουμε άμεσα το Κράτος σε όλους τους τομείς.

Κύριε Πρόεδρε, και στο δήμο Γλυφάδας, στον οποίο βρίσκεται κομματικό σας στέλεχος στη θέση του Δήμαρχου, έχουν υιοθετηθεί τοπικές πολιτικές, όπως ενδεικτικά είναι η δημοτική συγκοινωνία, η οποία δεν είναι μια δομή αμιγώς ιδιωτικών επενδύσεων και ανάπτυξης, και δεν αποφέρει έσοδα στο δήμο.

Επίσης, στο δήμο Γλυφάδας έχουμε μια σειρά δημοτικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν είναι κερδοφόρες, και ο δήμος εξακολουθεί επί ημερών ενός στελέχους της ΝΔ να τις συντηρεί, ενώ στη θέση τους μπορούσε να υπάρξει μια σύγχρονη δομή Ραδιοτηλεοράσεως, στα Νότια Προάστια Αττικής, η οποία να αποφέρει έσοδα στο δήμο και να καλύψει σε ένα ποσοστό την τοπική ανεργία. Ποιοι είναι οι λόγοι που ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στρέφεται κατά της ελεύθερης αγοράς, της επιχειρηματικότητας, του ανταγωνισμού, και μιας άμεσης - μαζικής δομής, σε ένα χώρο ο οποίος παρέχει ετησίως από 400 - 800 εκατομμύρια ευρώ; 

Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύτηκα από την πρώτη στιγμή ότι θα πω την αλήθεια στους πολίτες, από εκεί και πέρα, αυτά που αναφέρετε είναι θέματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, και χρειάζονται συνεννόηση.

Να σας ευχαριστήσουμε κύριε πρόεδρε, όμως δεν μας βοηθήσατε να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα τι έρχεστε να κάνετε στη χώρα.

Σημείωση: Έπειτα από την συμφωνία Αλήθειας την οποία είδαμε ως βασικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας, θα έπρεπε να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις σε όσα έχει θέσει δημόσια το Μαξίμου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά για την ταμπακιέρα, και αν ο ίδιος και το κόμμα του κινούν νήματα δια μέσω του τύπου και συνεργαζόμενων δημοσιογράφων.

Η συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι πραγματική - αληθινή, όμως, από τη δική τους πλευρά έπρεπε σήμερα να ισχύει η Αλήθεια.

Επισήμανση: Κάθε δήμος, και ειδικά μεγάλος, αποτελεί το ανάλογο μιας μίνι κυβερνήσεως, και δεδομένου ότι ως πολιτεία - κράτος - πολίτες χρηματοδοτούμε την λειτουργία της ΕΡΤ, όπως και του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ποιοι απέτρεψαν την μικρογραφία του ανάλογου στους δήμους των Νοτίων προαστίων ;

Καλείστε να το απαντήσετε ως Νέα Δημοκρατία, και στη συνέχεια να επικαλείστε την Αλήθεια. 

Πρότασή μας: Δημιουργήστε το πλαίσιο συνεννόησης, ώστε να υπάρξει πραγματική πρόοδος στα Νότια Προάστια, με κερδοφόρες δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες να καλύπτουν ένα ποσοστό ανεργίας, επίσης, να ισχύει ανταποδοτικότητα, παράλληλα, να δημιουργούνται οι όροι πραγματικής κοινωνικής συνοχής για όλους τους κατοίκους, και στη συνέχεια ίσως αγγίξετε τον πήχη της Αλήθειας.  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποκλειστική συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">