ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΑΝΑΡΧΙΑ μετά τον θάνατο της Αριστεράς - Ομιλία του Paul Z. Simons

Η ΑΝΑΡΧΙΑ μετά τον θάνατο της Αριστεράς είναι το θέμα συζήτησης η οποία θα γίνει στο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρ.Παλαμήδη 2, Ψυρρή). 

''Γ'': Εμείς, από την αρχή του βίου μας είμαστε άμεσοδημοκράτες, διότι βρισκόμαστε στην γενέτηρά χώρα αυτού του πολιτεύματος, και γνωρίζουμε ότι όποτε ισχύσει στη χώρα μας θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, διότι η αναρχία προϋπήρχε της άμεσης δημοκρατίας και δεν κάλυπτε τους σκεπτόμενους πολίτες, όπως δεν καλύπτει και η ψευδεπίγραφη δημοκρατία του παρόντος, και πολύ περισσότερο η αριστερά. Προσωπικά επιθυμώ να εμπιστευτούν ακόμα και οι αναρχικοί την άμεση δημοκρατία, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς η επιστροφή της, ειδικά στη χώρα μας.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΒΒ. 18/2 ΩΡΑ: 18.00

Paul Simons- Περιοδικό ANARCHY (a Journal For Desire Armed)

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρ.Παλαμήδη 2, Ψυρρή)

Παρουσίαση / Συζήτηση του μετα-αριστερού Αναρχισμού, μιας από τις βασικές αναρχικές τάσεις στις ΗΠΑ και από τις πιο άρτιες κριτικές στην Αριστερά και τον ρόλο της στην ιστορία των κινημάτων, μέσα από το ιστορικό πλαίσιο, την ανάλυση και την κατάθεση εμπειριών.

ΘΕΜΑΤΑ: Οι κυρίαρχες αριστερίστικες μορφές οργάνωσης και τα αδιέξοδα τους, η εμμονή της αριστεράς στην εξουσία, την ιεραρχία & την διακυβέρνηση, αριστερά κόμματα και κοινωνικά κινήματα, η φετιχοποίηση της εργασίας, η εννοιολογική ασυναρτησία των αριστερών διανοουμένων, η πραγμοποίηση των ιδεών, και η τελεολογία της Αριστεράς που προσομοιάζει στις Χριστιανικές ιδέες.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ που σχετίζονται με τον μετα-αριστερό Αναρχισμό που θα συζητηθούν: Η εργασία ως παιχνίδι, η κριτική-θεωρία και η δόμηση ενός ελεύθερου εαυτού, η άρνηση της κυριαρχίας του πολιτισμού, οι εξεγερσιακές τακτικές της εποχής μας, η αμεσότητα, η Αναρχία, ο Μαξ Στίρνερ και o Μηδενιστικός Κομμουνισμός.

Θα συζητηθούν, επίσης, μετά το ταξίδι του Paul Simons στην Συρία, τα συμπεράσματα που προσφέρει για την Αναρχική προοπτική η Ροζάβα και το κοινωνικό πείραμα της Νότιας Συρίας, ειδικά όσον αφορά την κομμούνα ως μορφή οργάνωσης στην εποχή μας πέρα από την λογική και τις πρακτικές της Αριστεράς.

Η ομιλία θα γίνει στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Ελληνικά από την Αnna Holloway

διοργάνωση: ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.gr


ANARCHY AFTER THE DEATH OF THE LEFT
open public talk by Paul Z. Simons from Anarchy (a Journal for Desire Armed)

Saturday 18/2/2017 starts at 18.00
Free Self Organised Theater EMBROS (R.Palamidi 2 - Psiris- Athens)

The presentation will include a detailed discussion of post-left anarchism, one of the main anarchist tendencies in the United States. The historical context will be presented as well as the basic critiques on Left. These critiques include topics like the dead ends of leftist forms of organization, the persistence of the left to authority- hierarchy and governance, the role of the left political parties to the social movements, the fetishization of work, conceptual incoherence of the left intellectuals, empirical refutation, reification, the teleology of the Left and its resemblance to Christian ideas. The basic ideas associated with Post-Left Anarchism will be discussed including work as play, Critical-Self-Theory and the emancipated Self, anti-civilization, insurrectionary tactics for our era, Immediatism, Max Stirner, individualism and Nihilst Communism will also be presented. Finally, after the travel of Paul Simons in Syria, we will talk about the possible lessons of Rojava and the social experiment in Northern Syria for a Post-Left perspective will be discussed, particularly as regards democracy, and the commune form of organization beyond the logic of the left.

Talk will be in English with Greek translation
organised by VOID NETWORK http://voidnetwork.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΑΝΑΡΧΙΑ μετά τον θάνατο της Αριστεράς - Ομιλία του Paul Z. Simons Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">