ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διφορούμενη η κυβέρνηση για το Βατοπέδι

Η υπόθεση του Βατοπεδίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων, διότι έχουμε το τοπικό Βατοπέδι της Γλυφάδας, με την εμπλοκή 30 νυν και τέως δημοτικών συμβούλων και δημάρχων, και μια απόφαση όμοια αυτής που είδαμε τις τελευταίες ημέρες προσυπογράφει ότι η δικαιοσύνη επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ παραμένει με «αγκυλώσεις».

Με αφορμή την απόφαση για την υπόθεση του Βατοπαιδίου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε για «νταβατζήδες» της διαπλοκής που τα έβαλαν με τον Καραμανλή και τον Τσίπρα.

Με μία ημέρα καθυστέρηση και χωρίς καν να αναφέρει τη λέξη «Καραμανλής» ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με αφορμή την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε χθες για ορισμένα μη πολιτικά πρόσωπα.

Παρόλο που ο νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (και πρώην στέλεχος της κυβέρνησης της ΝΔ) Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επί της ουσίας είναι στη γραμμή της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή περί «σκευωρίας» και «χαλκευμένων κατηγορών», ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον υπουργό Δικαιοσύνης και επιτίθεται στη ΝΔ.

«Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο», επισημαίνει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Υπενθυμίζουμε ότι η προσπάθεια αρπαγής και ανταλλαγής δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας και του τότε "Συνασπισμού", επιτρέποντας σήμερα στη δικαιοσύνη να μιλά για "γη και περιουσία" που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου».

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

«Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» σημειώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε, «δυστυχώς όλοι αυτοί δέσμιοι της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και της τεχνοκρατικής αντίληψης υστερούν σε πνευματικότητα και αγνοούν την Ιστορία και τα διδάγματά της. Τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ακόμη πως «οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, με σύμμαχό τους το βαθύ κράτος που υπάρχει σε όλες τις δομές της κρατικής εξουσίας, χρησιμοποίησε και προσπαθεί και τώρα να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη για τους άνομους σκοπούς της.

«Χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά. Αυτά έχουν τελειώσει πια» δηλώνει ο κ. Παπαγγελόπουλος, συμπληρώνοντας πως «κάποιοι που μέχρι πρότινος αλώνιζαν στον χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν τους ανήκει».

Σημειώνει τέλος πως θα ήθελε να είναι στη ζωή σήμερα ο Γιάννης Αγγέλου, σε βάρος του οποίου, όπως υποστηρίζει, σχεδίασαν αυτή τη «δολοφονική» επίθεση με στόχο να πλήξουν τον Κ. Καραμανλή.

«Θα ήθελα να βλέπω, καγχάζοντας, να συνωστίζονται στο γραφείο του όλα αυτά τα ανθρωπάκια και να εκλιπαρούν για την εύνοιά του, όπως παλιά. Όλους αυτούς που τον εγκατέλειψαν, τον πρόδωσαν και πρωταγωνίστησαν στη “δολοφονική” επίθεση εναντίον του, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή. Μερικοί από αυτούς τους δήθεν νεοδημοκράτες σχεδίασαν και την επίθεση εις βάρος μου, με παρακρατικές μεθόδους. Είμαι βέβαιος ότι θα το επαναλάβουν. Θα χάσουν και τον δεύτερο γύρο», αναφέρει.

Το έναυσμα της επίθεσης κατά Καραμανλή το έδωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο Δημήτρης Παπαδημούλης , με μια εμπρηστική δήλωσή κατά του πρώην Πρωθυπουργού

Εντύπωση προκαλούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Αυγή» και «Εφ. Συν» που επιτίθενται στον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, μιας και βάζουν σε κίνδυνο το καλό κλίμα σχέσεων που υπάρχει μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ , όπως φαίνεται να υποστηρίζουν τα πολιτικά σενάρια, τον τελευταίο καιρό.

Με τον τίτλο «Θαύμα! Θαύμα!» στην πρώτη της σελίδα, η εφημερίδα «Αυγή» αφήνει μομφή εναντίον του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της δικαιοσύνης που αθωώνει όλους τους κατηγορούμενους, στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Στην ανακοίνωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός κάνει λόγο για κατάρρευση της σκευωρίας που στήθηκε εις βάρος του και της κυβέρνησής του.

Η επίσημη πρωινή εφημερίδα της Αριστεράς αναφέρει ότι η νυν και η πρώην ηγεσία της ΝΔ , επιχειρούν να μετατρέψουν τη χθεσινή απόφαση σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και τονίζει ότι λόγω του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα.

Στην ίδια πολιτική λογική κινείται και το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ. Συν», εφημερίδας των συντακτών, κάνοντας λόγο για «Σκάνδαλο χωρίς ενόχους». 

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης Βατοπεδίου «βιάστηκαν να συγχαρούν εαυτούς και αλλήλους » αφού το δικαστήριο απάλλαξε μεν τους κατηγορούμενους από την υπόθεση, αλλά δέχτηκε ότι η κυριότητα της λίμνης Βιστονίδας και των παράκτιων περιοχών, ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, αντίθετα με όσα υποστήριζε επί χρόνια η ίδια η Μονή, οπότε οι πολιτικές ευθύνες παραμένουν ενεργές.

Σας θυμίζουμε: Οι πολιτικές ευθύνες παραμένουν ενεργές και για το τοπικό σκάνδαλο, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ως αιρετοί Γλυφάδας, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τον τέως δήμαρχο, ο οποίος ήταν πολέμιος της απ' ευθείας αγοράς των δυο οικοπέδων

Σύμφωνα με τέως και νυν δημοτικούς συμβούλους, η οικονομική επιτροπή του δήμου Γλυφάδας συνεδρίασε ΠΑΡΑΝΟΜΑ χωρίς να συμμετέχει ούτε ένα μέλος της αντιπολιτεύσεως, καθώς επίσης την εισήγηση της αποφάσεως για την τροποποίηση του προϋπολογισμού υπέγραψε ως αντιδήμαρχος οικονομικών η κόρη ενός των οικοπεδούχων, συγκάτοχος σε ένα από τα δυο οικόπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραπάνο: Η υπόθεση των οικοπέδων εξελίχθηκε έπειτα από μυστική συνάντηση των κ.κ. Κώστα Κόκκορη, δημάρχου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αρχηγό μείζονος αντιπολιτεύσεως, και Στέλιου Λανδράκη, τέως δημάρχου, οι οποίοι συμφώνησαν, πριν περάσουν ερήμην όλων των υπολοίπων παρατάξεων την υπερτιμολογημένη αγορά των οικοπέδων, και έδωσαν τα χέρια. 

Σύμφωνα με τον κ. Μουλακάκη: Η απόφαση ελήφθει με 5 ψήφους, οριακά-ισχνή πλειοψηφία, απούσας της αντιπολίτευσης (ούτε ένα μέλος) και παρακάμπτοντας παράνομα εμένα.

Τέλος, ορισμένοι αναφέρουν ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου αποτελεί ήττα πολλών δημοσιογράφων, οι οποίοι πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν σπιλώνονται ζωές ανθρώπων, οι οποίοι εμείς τονίζουμε ότι είχαν βασική υποχρέωση το δημόσιο όφελος, και στις περισσότερες περιπτώσεις εμείς γνωρίζουμε το προσωπικό τους, και αποκλειστικά το προσωπικό τους.

Αναφoρικά με το τοπικό ''βατοπέδι'': Γιατί χρειάζεται κύριοι της δημοσιογραφίας μια υπόθεση αγοράς από τη πλευρά εκλεγμένων μυστικές συναντήσεις, και στη συνέχεια κρυφά και παράνομα, πίσω από τη πλάτη του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, να γίνετε η οικονομική επιτροπή, αν δεν υποκρύπτονται συμφέροντα και σκάνδαλο ;;;

Οι δημότες επιλέγοντας να τους διοικήσουν ''οι μεν και οι δεν'', δεν αξιώνουν το δημόσιο όφελος και διαφάνεια ;;; Γιατί στη τοπική μας υπόθεση οι επιθέσεις, καθώς οι μηνύσεις, καταγγελίες, κ.α., δεν έγιναν από τον ''τοπικό τύπο'', και τους δημοσιογράφους, όμως είχαν σφραγίδα κυρίως αιρετών ;;;

Αν το Βατοπέδι αποχαρακτηρίστηκε εν μέρει από σκάνδαλο, το τοπικό μας, παραμένει σκάνδαλο, και ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, στις συνειδήσεις μας θα έχει πάντα χαρακτήρα σκανδάλου, αδιαφάνειας, παρανομιών, και οικονομικής ζημίας των δημοτών Γλυφάδας. 

Οι ευφυείς ενέργειες γνωριζόντων για την παράκαμψη της ωφέλειας των πολλών και την ωφέλεια των λίγων, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη, έπειτα από μια δικαστική απόφαση, ότι απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους στις συνειδήσεις μας από το σκάνδαλο και την οικονομική μας ζημία.

Κύριοι της τοπικής δημοσιογραφίας, είναι γνωστή η σχέση όλων των εμπλεκόμενων, από τον τέως Περιφερειάρχη, τέως δήμαρχο, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, καθώς και νυν και τέως αιρετούς, οι οποίοι συνέθεσαν την εν λόγω αγοραπωλησία, την ίδια περίοδο που είτε παρανομούσαν σε σύννομες αιτήσεις των δημοτών, (σειρά αιτήσεων τις οποίες ποτέ δεν δημοσιοποιήσατε), είτε μεθόδευαν τα οφέλη ημέτερων.   

Όσοι από εσάς δέχεστε έπειτα της εκλογής αιρετών, να παύει η νομιμότητα στο δήμο,  να καταργείτε η σύννομη οδός, και να γίνετε τσιφλίκι παραταξιακών και πολιτικών συμφερόντων, ( διότι όταν αιτείται ο δημότης αποτελεί υποχρέωση της διοικήσεως η αίτηση να περάσει στο Δ/Σ του δήμου, όποιος και να είναι ο χαρακτήρας του αιτήματος ), εξυπηρετείται άνομα και σκοτεινά συμφέροντα.

Ποιοι καταργούσαν τη νομιμότητα σε σειρά πρωτοκολλημένων αιτήσεων των δημοτών στο δήμο Γλυφάδας, οι οποίες ποτέ δεν πέρασαν στο Δ/Σ ;;; Δεν ήταν η παράταξη του Κώστα Κόκκορη, καθώς και η αντιπολίτευση που αποσιωπούσε τις παρανομίες της διοικήσεως ;;; Αυτά τα άτομα, παρατάξεις - αιρετοί, αντλούσαν νόμιμα το δικαίωμα συμμετοχής στην αυτοδιαχείριση του δήμου ;;; 

Για μια τοπική οικογένεια συνέθεσαν μυστικές συναντήσεις, σχέδια, συμφωνίες, πιστώσεις εκατομμυρίων, κ.α., και για τις υπόλοιπες είχαν αποκλειστικά παρανομίες, και για εσάς καλώς βρισκόντουσαν στα έδρανα του δήμου ;;;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διφορούμενη η κυβέρνηση για το Βατοπέδι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb