ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανίκανοι να προστατέψουν την πολιτισμική Ιστορία της Γλυφάδας

Ανίκανοι να προστατέψουν την πολιτισμική Ιστορία της Γλυφάδας γράφει σε δημοσίευμά της η notiapress, και εμείς προσυπογράφουμε ότι είναι απόλυτα η αλήθεια.

Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ξενόφερτων της δημοτικής αρχής να παρουσιαστούν ως οι αναμορφωτές της Γλυφάδας που καθημερινά προβάλονται στο διαδίκτυο να επιβλέπουν τα "έργα" τους, το μόνο που δεν μπορούν να διαψεύσουν με τίποτα είναι η πραγματικότητα που αποτυπώνεται μέσα από τις φωτο που απεικονίζουν τη πόλη μας.

Θύματα αυτής της αδιαφορίας και της αλλοπρόσαλης τακτικής που εφαρμόζουν οι εκ επαρχίας διοικούντες το Δήμο μας, εκτός από τα σκουπίδια, εκτός από τα άχρηστα αντικείμενα στους δρόμους, εκτός από τις λακκούβες, εκτός από τα αναρριχώμενα πεζοδρόμια, εκτός από την έλλειψη σωστής ονοματοδοσίας των οδών (πινακίδες), εκτός από πολλά που μπορούμε να γράφουμε με τις ώρες, την πρώτη θέση σίγουρα κατέχει η παντελής εγκατάλειψη στα ιστορικά μνημεία της Γλυφάδας που για τον επισκέπτη είναι η βιτρίνα της πόλης.

Για μας ίσως το σοβαρότερο πολιτισμικό στοιχείο και μνημείο της Γλυφάδας είναι τα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Εκκλησίας του 5ου αιώμα Μ.Χ. που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την είσοδο των Αστεριών, όπου λέγεται οτι το πρώτο βήμα στη στεριά του Απόστολου Παύλου στην Ελλάδα έγινε εκεί ακριβώς όπου έχτισαν οι πρόγονοί μας την Εκκλησία.


Είμαστε παρόντες όταν ο τέως δήμαρχος Κόκκορης, με προσωπική του επίβλεψη καθάρισε, περιποιήθηκε και καλλώπισε τον χώρο αυτόν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του.

Αλλά είμαστε παρόντες και τώρα να βλέπουμε αυτόν τον ιστορικό χώρο εγκαταλελειμμένο, βρώμικο, σκουπιδαριό και με βανδαλισμούς πάνω από ένα χρόνο.

Ο λαός αξίζει τους ηγέτες του λένε, αλλά πιστεύω οτι κανένας Γλυφαδιώτης δεν θα ήθελε την ιστορία της πόλης του να χλευάζεται και να εγκαταλείπετε έτσι. 

Θλιβόμαστε όταν βλέπουμε τους ξενόφερτους Παπανικολάου και Τσάκα να βγάζουν φωτογραφίες εκστασιασμένοι πάνω από ένα πηγάδι θερμού νερού στο βουνό και να το διαφημίζουν στο διαδίκτυο, και την ιστορία της Γλυφάδας να την έχουν παραπεταμένη στους λαθραίους ώστε να αφοδεύουν.


Τόση δε η αδιαφορία τους που δίπλα ακριβώς στήσανε παράνομα τεράστια πινακίδα και δεν τρέχει τίποτα. Αλλά εκεί δεν τολμάνε να εφαρμόσουν το νόμο. 

Άσε που υπάρχει και μεζές. Αυτός ο αντιδήμαρχος πόλης κ. Κασέρης που είναι; 

Δασκαλάκο το καταλαβαίνεις οτι καθημερινά γίνεσαι επίορκος; Εσύ Τζούβελη; Σε ποια πόλη είσαι αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλοντος; Άντε κορόϊδα... Δοξάστε τους... Αυτοί σας αξίζουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανίκανοι να προστατέψουν την πολιτισμική Ιστορία της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">