ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουίκ: Τιμώ την ιστορία κάθε ομάδας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Θέμη Σινάνογλου («Φως των Σπορ»), έκανε την εξής δήλωση:

«Προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω τι είδους «πλάκες» μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, πολύ περισσότερο μέλος της κυβέρνησης της σημερινής ή οποιασδήποτε άλλης, απευθυνόμενος σε μια ομάδα και εν προκειμένω στον Ολυμπιακό και μάλιστα μεταχειριζόμενος φράσεις που εκπέμπουν χυδαιότητα και προσβολή! Υπό το κάλυμμα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Επισημαίνω, ότι όταν αυτή η κυβέρνηση δίνει μάχη για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, όπως συνέβη και στο παρελθόν με τον νόμο Ορφανού, δεν μπορεί μέλος της κυβέρνησης - και πόσω μάλλον Υφυπουργός Παιδείας των παιδιών μας - να δίνει τέτοια παραδείγματα προκαλώντας τη μήνιν, όχι μόνο των φιλάθλων, αλλά και των γονιών!

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος είπε σαφώς, ότι οφείλουμε να σεβόμαστε όλες τις ομάδες με την συμπεριφορά μας.

Θα προσέθετα, ότι εγώ προσωπικά θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός, βάσει όγκου φιλάθλων και τίτλων σε όλα τα σπορ, είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της Ελλάδα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν τιμώ τις ιστορίες του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου, του Απόλλωνα κλπ. Και θέλω να επιλύονται οι διαφορές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Του μίλησα του Κώστα Ζουράρι! Εκτιμώ το ότι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, μιας ομάδας του ελληνικού ξεριζωμού, όμως τον παρακάλεσα να βρει έναν τρόπο να μαλακώσει το οξυμένο κλίμα που έχει δημιουργήσει. Δεν ξέρω τι θα πράξει.

Κάνω έκκληση να μην πιανόμαστε από τη διάθεση, που έχει για όλα τα ζητήματα ο συνάδερφος μου να εκφράζεται σκωπτικά με τη χρήση της αρχαίας ελληνικής. Εν πάση περιπτώσει όμως, μαγκιές με «πλάκες» εις βάρος του Ολυμπιακού και του κόσμου του, καλό είναι να τις αποφεύγει ο οποιοσδήποτε».

Ποιος είναι ο Τέρενς Κουίκ ; Ο Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ είχε τη πρώτη του του επαφή με το ραδιόφωνο το 1966.Το 1975 στο Ά Πρόγραμμα της ΕΡΤ επί Μάνου Χατζηδάκη έκανε την πρώτη στην ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου ζωντανή πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή.Το 1988 ξεκίνησε τη μακροβιότερη και δημοφιλέστερη πρωινή εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» από τη συχνότητα του ΑΝΤΕΝΝΑ FM. Στη συνέχεια ανέλαβε την πρωϊνή ζώνη του ιστορικού δημοτικού ραδιοφώνου ΑΘΗΝΑ 984 και μετά την πρωϊνή ραδιοφωνική ζώνη στην δημόσια ραδιοφωνία στη συχνότητα 105,8.

Μπροστά στο μικρόφωνο, ήταν αυτός που εγκαινίασε με τη φωνή του τον ΑΝΤΕΝΝΑ FM Θεσσαλονίκης και τον Δημοτικό Ραδιοφωνικό σταθμό του Δοξάτου Δράμας. Η συνεργασία του με την κρατική τηλεόραση άρχισε με την μεταπολίτευση το 1974 με προσωπική επιλογή του τότε Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.

Το 1976 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, κάλεσε τον Τέρενς Κουίκ στο Γραφείο του και προσωπικά του ανέθεσε την ίδρυση της «ΕΡΤ 3»,του πρώτου περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ, με έδρα την θεσσαλονίκη.

Ήταν το επιστέγασμα της εμπιστοσύνης που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν η πρωθυπουργική επιλογή να τον καλύπτει ως πολιτικός και Διπλωματικός ρεπόρτερ, σε όλες τις δράσεις του εντός και εκτός Ελλάδας.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1978,του ανατέθηκε να ιδρύσει και να οργανώσει τη Διεύθυνση Τηλεοπτικών Αθλητικών Εκπομπών της ΕΤ-1,της οποίας διατέλεσε και ο πρώτος διευθυντής για δύο χρόνια, εισάγοντας πολλές καινοτομίες.

Πρωτοστάτησε το Φθινόπωρο του 1989 στην ίδρυση του ΑΝΤΕΝΝΑ TV.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Είναι να απορεί κάθε νοήμων άνθρωπος με όσα ισχύουν στα Νότια προάστια Αττικής, και συγκεκριμένα στη πόλη της Γλυφάδας, δεδομένου ότι ο υποφαινόμενος ξεκίνησε το τοπικό ραδιόφωνο στα νότια προάστια το 1977, σε μια κενή μπάντα, και με χιλιάδες συμπολιτών μας, οι οποίοι, λόγω της δικής μου ενασχόλησης, είχαν το έναυσμα να ασχοληθούν με το χώρο, και με το αντικείμενο, και αρκετοί εξ αυτών να βρίσκονται σήμερα, είτε σε ιδιωτικά ΜΜΕ, είτε ακόμα και στην ΕΡΤ.

Αρκετοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι άκουγαν τις μεταδόσεις μας, ασχολήθηκαν, σπούδασαν, και είχαν μια σταδιοδρομία με το χώρο, ενώ για εμάς οι εκάστοτε εκλεγμένοι μας επιφύλασσαν αποκλειστικά παρανομίες, και μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις οι οποίες ξεφεύγουν από τη σφαίρα της λογικής, και προφανώς στη πόλη της Γλυφάδας ισχύει μια πρωτοφανής κατάσταση, στην οποία επί δεκαετίες κάθε εκλεγμένη παράταξη φροντίζει πλειάδα κομματικών, παραταξιακών, ημέτερων, φίλων, συγγενών, γνωστών, κ.α., και πάντα επιφυλάσσει αποκλειστικά παρανομίες στο σύνολο των δικών μας αιτήσεων.

Καλώ τον υφυπουργό να ορίσει μια ημερομηνία, όποτε ευκαιρεί στο φορτωμένο πρόγραμμά του, να μας ενημερώσει, ώστε να επισκεφτεί το δήμο Γλυφάδας, και τον δήμαρχο Παπανικολάου, παρουσία μας, και να διαπιστώσει ο ίδιος κατά τόπους τα ισχύοντα, ώστε να σχηματίσει άποψη - και να έχει εικόνα, διότι ορισμένα πράγματα για ευνόητους λόγους δεν πρέπει να αναφερθούν ονομαστικά και συγκεκριμένα.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε αποδεχθεί κάθε δημοτική αρχή εκλεγμένη από τους συμπολίτες μας, όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τις παρανομίες τους, και την κατάργηση τόσο της εκπροσωπήσεως, όσο και της παρακάμψεως των θεσπισμένων, και είναι ο βασικός λόγος που καταφερόμαστε κατά των διοικούντων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουίκ: Τιμώ την ιστορία κάθε ομάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">