ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ του «Γ». Στο τελικό στάδιο η πλ. Καραϊσκάκη του Δήμου Γλυφάδας ( VIDEO)

Η δημοτική αρχή του δήμου Γλυφάδας, ολοκληρώνει τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε η πλατεία Καραϊσκάκη να ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό. Την ίδια χρονική περίοδο, επί τρία χρόνια, παρανομεί σε όλες τις σύννομες αιτήσεις μας που έγιναν στο δήμο Γλυφάδας, ώστε να μην επανελειτουργήσει ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας.

Ο «Γλυφάδα web» βρέθηκε εντός της πλατείας πλ. Καραϊσκάκη, και με το φωτογραφικό του φακό απαθανάτισε και βιντεοσκόπησε τις εργασίες ανάπλασης της παιδικής χαράς.

Το βίντεο από την πλατεία



Η συγκεκριμένη πλατεία έχει ένα κύκλο ζωής πολλών δεκαετιών, και συγκεκριμένα τον θεμέλιο λίθο της εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς και όλους τους λίθους ώστε να δομηθεί το 1962, έθεσε ο αείμνηστος πατέρας μου Παράσχος Κουρδομένος. Η εν λόγω ενορία δομήθηκε λίγο μετά από την θητεία του αείμνηστου θείου μας Π.Σιμόπουλου, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Γλυφάδας στα τέλη της δεκαετίας του 1950.




Σαφώς εμείς είμαστε κάτοικοι του Βοσπόρου Γλυφάδας, όταν το 1962 ο αείμνηστος πατέρας μας συνετέλεσε στην δόμηση της πρώτης ενορίας εντός της πλατείας Καραϊσκάκη, και αυτό ήταν το βασικό έναυσμα του, ώστε το 1977 να αγοράσει μια οικία έναντι της πλατείας Καραϊσκάκη, στην οποία έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η μνησίκακη ''δημοτική αρχή'' δεν είχε θέση στο δημοτικό κοιμητήριο για έναν από τους παλιούς κατοίκους, ενώ γνωρίζουμε ότι είχε εκατοντάδες, την ίδια περίοδο, για όλους τους ημέτερους, και για ''πολλούς'' ακόμα... ( Οι ευρισκόμενοι/ες στα έδρανα προσποιηθείτε ότι δεν γνωρίζετε, ( άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά), και με τη πάροδο του χρόνου θα τα πούμε στις προσεχείς εκλογές, και άλλωστε έχουν μαζευτεί πάρα πολλά. )

Για την ιστορία σας θυμίζουμε, ότι η απαράδεκτη τέως δημοτική αρχή, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, ( ενός παράνομου νεκροταφείου), δεν επέτρεψε την ταφή ενός κατοίκου ο οποίος συνέδραμε στην δημιουργία του τοπικού πολιτισμού της πόλης μας, και ετάφη στο Βύρωνα Αττικής

Αυτή η απαράδεκτη δημοτική αρχή, επιθυμούσε την ταφή ενός παλιού δημότη της Γλυφάδας στο παράνομο νεκροταφείο, και σαφώς εμείς αρνηθήκαμε. Εν συνεχεία το παράνομο νεκροταφείο ξηλώθηκε, άρα αποδεικνύεται ότι ορθά πράξαμε, όμως μένει η απαράδεκτη ενέργεια της τέως δημοτικής αρχής.  

Η σημερινή διοίκηση του δήμου, επί τρία χρόνια, δεν αποκατέστησε ένα παλιό κάτοικο Γλυφάδας, και σαφώς όχι μόνο αυτό, παρανομεί επί τρία χρόνια στο σύνολο των αιτήσεών μας.




Από τις διαπιστώσεις που κάναμε στο χώρο της πλατείας, είδαμε μια τάση επαναφοράς πολλών στοιχείων της πλατείας που είχε διαμορφωθεί επί διοικήσεως Σπονδυλίδη.

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό, και βίντεο, καθώς επίσης, αναμένουμε να διαπιστώσουμε σε ποιον θα αναθέσει η δημοτική αρχή την ''αποκλειστικότητα παρουσίασης'' της αναπλάσεως της πλατείας Καραϊσκάκη

Όπως γνωρίζετε, επί αρκετές δεκαετίες, οι ημέτεροι χαίρουν των χρημάτων όλων των συμπολιτών μας, βρίσκονται σε έμμισθες θέσεις, τους παρέχονται χρήματα για τις εκδόσεις τους, ενώ για εμάς όσοι παρέλασαν από το δήμο επιφύλασσαν παρανομίες στο σύνολο των αιτήσεων μας. 

Το άκρον άωτον του κυνισμού και της αναλγησίας υφίσταται επί πολλά χρόνια στο δήμο Γλυφάδας, μέχρι του σημείου να μην αναγνωρίζουν δημότες οι οποίοι δαπάνησαν εκατομμύρια, σε εποχές που δεν υπήρχαν ιδιωτικές ραδιοτηλεοράσεις, διαδίκτυο, κινητά τηλέφωνα, κ.α., και παρείχαν ενδογενή τοπικό πολιτισμό.

Καλές είναι οι προσπάθειες αναπλάσεων, πλατειών, έργων, κ.α., όμως όταν και όπου δεν υπάρχει εκπροσώπηση των κατοίκων, και αποδεικνύονται επί χρόνια δόλιες παρανομίες των εκάστοτε δημοτικών αρχών - αιρετών, αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι ότι υφίστανται παθογένειες.




Σας παρουσιάζουμε τον ''κόκκινο διάδρομο'' που οδηγεί στην παιδική χαρά




Σας παρουσιάζουμε και το ''κάστρο - βασίλειο'' και αναμένουμε μια επίσημη απάντηση επί του μοναδικού ερωτήματος μας, διότι χωρίς απάντηση δεν υπάρχει επόμενη φορά για τα αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικούς στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας.

Όπως αναφέρουμε και στο βίντεο επιθυμούμε μια σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση από τη πλευρά δημάρχου - διοικήσεως '' Γιατί παρανομούν επί των αιτήσεών μας για επαναλειτουργία του τοπικού σταθμού ;;; ''

Εσείς κάνετε αναπλάσεις πλατειών με τα χρήματα όλων των κατοίκων, ενώ εμείς επενδύσαμε τα δικά μας χρήματα ώστε στη πόλη μας να υπάρχει τοπικός πολιτισμός, αμεσότητα, και ένα τοπικό ραδιόφωνο, και μας καταστρέψατε, και είστε ο ίδιος πολιτικός χώρος που παρανομεί σε βάρος μας επί σειρά ετών. Ο κόσμος κρίνει, και έρχεται το αύριο των εκλογών, οπότε, οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να σκεφτούν τι μπορούμε να κάνουμε για όλους τους κατοίκους, χωρίς να υπάρχει δυσαρέσκεια και πικρία σε κανένα κάτοικο Γλυφάδας.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να είναι ενήμεροι επί παντός επιστητού, άρα να γνωρίζουν, ότι οι κόποι μας εργασίας πολλών ετών καταστράφηκαν όταν έπειτα από αίτηση και παράβολο δεν μας παρείχαν μια άδεια λειτουργίας, και πολύ περισσότερο στη συνέχεια με σειρά διώξεις και κατασχέσεις του τοπικού ΓΛΥΦΑΔΑ FM

* Ο Γιάννης Κουρδομένος από 12 χρονών εργάζονταν στο εργοστάσιο του Ελληνικού και παράλληλα σπούδαζε, σε πλήρη αντιδιαστολή με τα ''παιδάκια'' που τα βρήκαν όλα έτοιμα από τον μπαμπά, και στη συνέχεια βρέθηκαν και στα έδρανα του δήμου παρανομώντας σε βάρος μας. 

Επίσης, την περίοδο που δεν υπήρχε νόμος αδειοδότησης για την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, διετέλεσε σε πολλές θέσεις στη Γλυφάδα, ακόμα και στη φύλαξη μεγάλων πολυκαταστημάτων του κέντρου, ως δεύτερη εργασία, την ίδια περίοδο που ήταν εργαζόμενος των επιχειρήσεων εντός των εμπορικών κέντρων.

Εκείνη τη περίοδο, και κατά τις ώρες εργασίας μας, γνωριστήκαμε με πολύ κόσμο, και κυρίως επώνυμους, όπως ενδεικτικά είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, η αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντέμης Ρούσος, ο Αντώνης Βαρδής, ο εφοπλιστής Κοντομηνάς, ο Δημήτρης Ρίζος, του οποίου η πρώην σύζυγος διατηρούσε επιχειρήσεις εντός του εμπορικού κέντρου, και αναρίθμητοι άλλοι/ες, οι οποίοι/ες έρχονταν στη πόλη μας ως επισκέπτες των τοπικών επιχειρήσεων.

Σαφώς ενώ είχαμε κάμερες και μικρόφωνα, δεν παίρναμε συνεντεύξεις, διότι δεν επιθυμούσαμε να εκβιάσουμε καταστάσεις, ούτε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός. Είμαστε εργαζόμενοι σε μια συγκεκριμένη θέση - ρόλο, και ποτέ δεν το καταστρατηγήσαμε, ενώ με τα δεδομένα του παρόντος ''δεκάδων χιλιάδων δημοσιογράφων - εκδοτών'',  οι οποιοδήποτε άλλοι όχι απλά θα το είχαν εκμεταλλευτεί, θα είχαν αποσπάσει και πολλά χρήματα ως παπαράτσι κ.α. 

Πολλοί παλιοί επιχειρηματίες γνωρίζουν τον υποφαινόμενο, καθώς γνωρίζουν ότι είχαμε ένα δικό μας άνθρωπο, τέως δήμαρχο, ο οποίος είχε πολλές διασυνδέσεις στο δήμο, και ποτέ δεν του ζητήσαμε ειδική χάρη και ρουσφέτι, διότι ήταν και παραμένει αντίθετο των αρχών και της ιδεολογίας μας. 

Είχε προϋπάρξει έστω και ένας πριν από εμάς σε τοπικό επίπεδο ;;;

Οι συμπολίτες μας έταζαν ''αλληλεγγύη'', και τα τελευταία χρόνια αποσπούν μαύρα και αδήλωτα, και έγιναν οι ''διαφημιστές της Γλυφάδας'', ενώ επί 13 χρόνια δεν λειτουργεί το τοπικό ραδιόφωνο. Αυτά τα άτομα ήταν  οι βασικοί αυτουργοί, υπονομευτές, ώστε και από τη δική τους πλευρά να μην υπάρξει διευθέτηση, και όπως αντιλαμβάνεστε, αύριο, δεν έχουν καμία θέση στα έδρανα του δήμου

Η πραγματικότητα είναι εκμαυλισμένη τοπική κοινωνία, επιτήδειοι, αστικά πολιτικά κόμματα εξαπάτησης, και κέρδη ανομίας από τη πλευρά οργανωμένων συντεχνιών, οι οποίες θα εκπροσωπούσαν το τόπο και τους κατοίκους. Απ' όλες τις πλευρές υφίσταται εξαπάτηση, και αποκλειστικά τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Έκλεισαν το τοπικό ραδιόφωνο με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, ώστε οι επιτήδειοι να νέμονται σε όλα τα επίπεδα τη τοπική κοινωνία.

Στο δήμο Γλυφάδας υφίσταται μια τεράστια παθογένεια, και αυτή είναι οι αυλοκόλακες, οι ημέτεροι, η φαυλοκρατία, οι γνωρίζοντες, και τα ειδικά προνόμια των γνωριζόντων, ενώ οι σύννομες ενέργειες και οι αιτήσεις πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων. Η τεράστια πληγή της κοινωνίας, η οποία ενοχλεί καθημερινά πολύ κόσμο, θα κλείσει αν οι συμπολίτες μας τιμήσουν με τη ψήφο τους το δήμο όλων των κατοίκων, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων, δίκαιο, και έμπρακτη υποστήριξη σε όλους τους δημότες. 

Μας έφαγαν 40 χρόνια ζωής, και τους κόπους μιας ζωής, και σας κλείνουν δεξιοί - αριστεροί το μάτι για υποστήριξη, ενώ συνολικά γνωρίζετε ότι και αύριο άλλοι θα έχουν το πρώτο λόγο και ρόλο, και εσείς απλά θα παρακολουθείτε τον εύκολο πλουτισμό όσων σας υπόσχονται υποστήριξη, πρόοδο, και αλλαγή σελίδας. Από εμάς εξαρτάται τι θα ισχύσει αύριο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - Για την ανεξάρτητη Γλυφάδα δεν υπάρχουν αντίπαλοι και εχθροί - Υπάρχουν μόνο οι κάτοικοι - δημότες, και μια ενιαία πολιτική για όλους. Επί ημερών ανεξαρτησίας των κοινών του δήμου, δεν θα υπάρχει δυσαρέσκεια, κριτική, και τα κακώς κείμενα που διαπιστώνουμε επί πολλά χρόνια στη πόλη μας, καθώς επίσης, δεν θα υπάρχουν αυλοκόλακες - και προνομιούχοι ημέτεροι, θα υπάρχουν εργαζόμενοι με αξιοκρατικά κριτήρια, και αρωγή σε όλους τους κατοίκους, επί παντός επιστητού.

Ο δικός μας στόχος είναι να κάνουμε τη Γλυφάδα πρότυπο τοπικής κοινωνίας, καθώς και τοπικού πολιτισμού, δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι αναπλάσεις, ούτε τα λουλούδια. Έχουμε μακρά εμπειρία, και τόσες υπονομεύσεις, όσες δεν έχουν ζήσει όλοι οι πολιτικοί και αιρετοί Γλυφάδας. Κάθε Άνθρωπος επί ημερών μας θα αποκτήσει την πραγματική του αξία. 

Βίντεο και φωτορεπορτάζ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Ως δημοτική αρχή πρέπει να διαμορφώσετε το πλαίσιο ώστε να εκλείψουν τα στοιχεία πικρίας και διαμαρτυριών, και όσο δεν το πράττεται θα λειτουργεί εις βάρος σας. Τονίζεται ότι ο υποφαινόμενος δεν είναι εγκάθετος κανενός, και δεν υπήρξε χρηματισμένος από κανένα όσα χρόνια ασκεί τοπική δημοσιογραφία.

* Αν εξαιρεθεί η δυσαρέσκεια, και οι παρανομίες των δημοτικών αρχών, μένει αυτούσια το ρεπορτάζ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της παιδικής χαράς 











































  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ του «Γ». Στο τελικό στάδιο η πλ. Καραϊσκάκη του Δήμου Γλυφάδας ( VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">