ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύνταγμα: Εργατική πρωτομαγιά 2017 ( VIDEO)


Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά προς την αμερικανική πρεσβεία και τη Βουλή.

Στη συγκέντρωση και την πορεία του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία βρέθηκαν περίπου 10.000 διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, και μετά τη πορεία του ΠΑΜΕ οδηγήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος.

Την ίδια ώρα, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχαν συγκεντρωθεί στο Μουσείο και κατευθύνθηκαν και αυτοί προς την Ελληνική Βουλή.

ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλες οργανώσεις έφτασαν στο Χίλτον όπου ξεκινούσε το μεσημέρι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Οι διαδηλωτές έμειναν λίγη ώρα έξω από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα τα οποία θα ακούσετε στο βίντεο, και συνέχισαν την προγραμματισμένη πορεία τους.

Οι συγκεντρωμένοι από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, καθώς και όλες οι συλλογικότητες, και οργανώσεις τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε: «Τιμάμε την Πρωτομαγιά του 2017 με αγώνες. Δυστυχώς η Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει τη χώρα μας κάτω από μια σκληρή μνημονιακή κατοχή. Δυστυχώς η χώρα μας κυβερνάται από το Χίλτον. Η κυβέρνηση την οδηγεί στο 4ο και πιο καταστροφικό μνημόνιο. Το μήνυμα είναι να ενωθούμε και να εξεγερθούμε για την κοινωνική απελευθέρωση.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε «η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Σημείωση: Δεδομένου ότι πολλές φορές γράφοντας το βίντεο, και ευρισκόμενος ανάμεσα σε αρκετά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες, άκουσα από ορισμένους ''δικός μας είναι αυτός ;'', οφείλω να επισημάνω. Για εμένα προσωπικά ''δεν υπάρχει δικός μας και δικός τους'', και έπειτα από δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και εργασιακού μεσαίωνα, επιθυμώ κάθετα αλλαγή πολιτικών καθώς και ουσιαστικές αλλαγές.

Κεφάλαιο, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, και ΔΝΤ, και πολλά κόμματα του κοινοβουλίου, δεν ενδιαφέρονται για το λαό και τους πολίτες, και μέχρι σήμερα γνωρίζω όσα έχουν ισχύσει για τους εκάστοτε κολλητούς όσων πλασαρίστηκαν σε θέσεις βουλευτών, υπουργών, κ.α.

Όλοι οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση, και είναι μέτρα τα οποία θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των πολιτών.

Επειδή το ΠΑΜΕ είχε τεράστια προβολή από σειρά μέσων εμείς επικεντρώσαμε στο σύνολο των υπολοίπων. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύνταγμα: Εργατική πρωτομαγιά 2017 ( VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">