ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν.Βαλαβάνη: Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Σπάσιμο» της τρομοκρατίας, υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ζωής των κατοίκων της Φιλαδέλφειας

Η πρ. αν. Υπ. Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτή τη Δευτέρα 15.5.2017 στις 7 μμ ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας οργανώνει στην Πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελευθερίας έκφρασης και των δημοσίων χώρων.

Είναι γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται για ό,τι γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, ότι εδώ και μήνες επικρατεί ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς τρομοκρατίας που παρεμποδίζει την έκφραση οποιασδήποτε άποψης για το γήπεδο δεν προβλέπει, ως συνακόλουθο της κατασκευής του, την παράδοση επίσης του Άλσους και - κατ’ ουσία – της ίδιας της πόλης.

Προσωπικά, σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική της για το γήπεδο φαίνεται να έχει «ξεχάσει» τις δεσμεύσεις της ακόμα και γι’ αυτό, εξακολουθώ να υποστηρίζω την «παλιά» θέση του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της οποίας υποστήριξε το 2014 την εκλογή της σημερινής Δημοτικής Αρχής: Οικοδόμηση του γηπέδου με σεβασμό για το Άλσος και τη ζωή των κατοίκων και της πόλης. Αυτό θα ήταν και ο καλύτερος φόρος τιμής σε μια μεγάλη, ιστορική και προσφυγομάνα ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ, και στον κόσμο της, στους ανθρώπους της πόλης κι ολόκληρης της Ελλάδας που την αγαπούν και τη στηρίζουν χωρίς ιδιοτέλεια.

Τα «σημεία και τέρατα» που συμβαίνουν σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τόσοι πολλοί έξω απ’ τα όρια της πόλης είτε πράγματι τα αγνοούν είτε κάνουν ότι δεν τα βλέπουν, συνιστούν βάναυση παραβίαση και του «υπόλοιπου» δημοκρατίας που «άφησαν» για εσωτερική χρήση οι, αναβαθμιζόμενες σήμερα σε «τρισήμισυ μνημόνια a priori», καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές.

Μοιράζονται ωστόσο ένα κοινό έδαφος μεταξύ τους: Οι μεν οραματίζονται «πόλεις-ΙΧ», οι δε ολόκληρες «χώρες-ΙΧ». Όσοι δεν εμπνέονται από τέτοια οράματα, καλό θα είναι να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Είτε να βρουν οποιονδήποτε άλλο τρόπο ικανό να κάνει γνωστή την αλληλεγγύη τους: Η ανόρθωση ενός ανθρώπινου τείχους για το «σπάσιμο» της τρομοκρατίας και την υπεράσπιση των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας, αποτελεί στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον όλων μας.» 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν.Βαλαβάνη: Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">