ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κάθετα αντίθετοι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α στη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών

Στις 9 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. στον απόηχο της «εξαγγελίας» του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με την υποχρεωτική φοίτηση των προνήπιων στα Νηπιαγωγεία. 

Εξαγγελία που δημιούργησε τεράστια αναστάτωση τόσο στους γονείς όσο και στους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών που βλέπουν μία από τις σημαντικότερες και κοινωνικά αποδεκτές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαλύεται.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξέφρασε στο προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. την κάθετη αντίθεσή της, στην τακτική λήψης αποφάσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς διάλογο, απαξιώνοντας σκόπιμα την θεσμική εκπροσώπηση τόσο των εργαζομένων όσο και των αιρετών.

Ξεκαθαρίσαμε πως η «εξαγγελία» του κ. Γαβρόγλου βρίσκει κάθετα αντίθετους το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υπερασπιστούν αποφασιστικά και αγωνιστικά πρώτα από όλα τα δικαιώματα των παιδιών, τους γονείς αλλά και τα εργασιακά τους κεκτημένα δικαιώματα αφού η μονομερής απόφαση της Κυβέρνησης τους στερεί το εργασιακό και επιστημονικό τους αντικείμενο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ενημέρωσε επίσης το προεδρείο της ΚΕΔΕ για την ειλημμένη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για πραγματοποίηση ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2017 από τις 7:00 η ώρα έως τις 12:00 το μεσημέρι αλλά και την πρόθεση της για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ 2017.

Το προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. δεσμεύτηκε πως στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί την λήψη απόφασης που θα ζητά την ανάκληση της «εξαγγελίας» του Υπουργού Παιδείας κ. ΓαβρόγΗ μονομερής εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, οδηγεί σε διάλυση τον θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που κατά γενική παραδοχή αποτελεί μια επιτυχημένη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εστιασμένη στο παιδί και την ψυχοσωματική του εξέλιξη.λου και την άμεση δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών πως η «εξαγγελία» αυτή δεν θα υλοποιηθεί, σε διαφορετική περίπτωση η Κ.Ε.Δ.Ε. θα περιμένει τις αποφάσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο επικείμενο Γενικό Συμβούλιο της 16ης Μαϊου 2017 και θα προχωρήσει σε ανάλογες αποφάσεις για την προάσπιση και αναβάθμιση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. 

Σημείωση του ''Γ'': Η μονομερής εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, οδηγεί σε διάλυση τον θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που κατά γενική παραδοχή αποτελεί μια επιτυχημένη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εστιασμένη στο παιδί και την ψυχοσωματική του εξέλιξη, αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Γ.Κ: Εμείς, προσωπικά, ζήσαμε σε περιόδους διακυβέρνησης της χώρας μας από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη ΝΔ, χωρίς δομές παιδικών σταθμών, άρα δεδομένων όσων επικράτησαν ετεροχρονισμένα για τα παιδιά των εργαζομένων, θεωρούμε ότι οι παιδικοί σταθμοί με το εξιδεικευμένο προσωπικό μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Αν αναλογιστείτε ότι στις τοπικές κοινωνίες, (δήμους), σε επίπεδο αμεσότητας βρισκόμαστε στον μεσαίωνα, και αυτό αποτελεί πάγιες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων,  και ο πλουραλισμός - πολυφωνία δεν βρίσκει την σωστή του διάσταση, ειδικά στο Ν.Αττικής και τα Νότια προάστια, στα οποία δεν υφίσταται ούτε ένας (1) δημόσιος, δημοτικός, ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, η δημοκρατία μας παραμένει νοσούσα για τα δεδομένα κέρδη του κεφαλαίου.

Συνδικαλιστές, και λοιποί φορείς ορθά πράττουν, και αποτελεί υποχρέωσή τους, όμως για εμάς πρέπει να υπάρχουν δομές για όλους, χωρίς διαβαθμίσεις, τόσο για την προσχολική ηλικία, όσο και σε οτιδήποτε άλλο, και κυρίως μαζικές δομές στο Ν.Αττικής, ώστε να μάθουμε να συζητούμε. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κάθετα αντίθετοι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α στη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb