ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην Αυστραλία ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ πραγματοποιεί από τις 28.05.17 επίσκεψη στην Αυστραλία, όπου θα συναντηθεί με φορείς και εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων, όπως και της Κύπρου και θα έχει διμερείς επαφές με τις αρχές της χώρας, με προεξάρχουσες εκείνες με την Υπουργό Εξωτερικών κα Julie Bishop, τον ομογενή Υπουργό Βιομηχανίας κ. Arthur Synodinos και την Πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας κα Gladys Berejiklian.

Όπως τόνισε και στη προχθεσινή ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή της Βουλής για τη Διασπορά του Ελληνισμού:

«Χαίρομαι που θα ξαναβρεθώ στην Αυστραλία, κοντά στον εκεί Ελληνισμό, αυτή τη φορά όχι με την δημοσιογραφική μου ιδιότητα, αλλά του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αναζήτησα από το αρχείο του Υπουργείου μας, αλλά και με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και τον Γενικό της κ. Μιχάλη Κόκκινο, τα θέματα ή τα αιτήματα που έχει θέσει η Ομογένεια σε κυβερνητικούς αξιωματούχους σε προγενέστερα ταξίδια. Θέματα ή αιτήματα, όμως, που αν αντιλαμβάνομαι σωστά, έμειναν αναπάντητα. Χάθηκαν στη πτήση της επιστροφής.

Έχω συγκεντρώσει αρκετά, τα σημαντικότερα, τα έχω επεξεργαστεί με τα αρμόδια Υπουργεία και νομίζω ότι θα μπορώ να είμαι χρήσιμος με τις απαντήσεις μου στους ομογενειακούς παράγοντες που τα έθεσαν.

Επίσης να μην έχουν καμία αμφιβολία, ότι όποιο θέμα έχω παραλείψει ή όποιο καινούργιο θέμα μου δώσουν για επεξεργασία, θα το φροντίσω άμεσα με την επιστροφή μου στην Αθήνα και το συντομότερο θα τους απαντήσω».

Ειδικότερα, στο Σύδνεϋ, αμέσως μετά την άφιξή του, ο Υφυπουργός θα έχει δείπνο εργασίας με τα μέλη του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενώ από αύριο Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό, με ομογενειακούς φορείς του εκεί ελληνισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εβραϊκής Κοινότητας (στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ) ενώ θα εκφωνήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ στα μέλη των ελληνικών φοιτητών συλλόγων.

Επίσης, θα συναντηθεί με την Πρωθυπουργό της Νέας Νότιας Ουαλίας κα Gladys Berejiklian και τον πολιτειακό Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Luke Foley.

Στην Καμπέρα, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικών κα Julie Bishop, τον ομογενή Υπουργό Βιομηχανίας κ. Arthur Synodinos και με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Αυστραλίας – Ελλάδας, της οποίας Πρόεδρος ειναι η ομογενής ομοσπονδιακή Βουλευτής Julia Banks

Στη Μελβούρνη, ο κ. Υφυπουργός θα συναντηθεί με ομογενειακούς πολιτειακούς βουλευτές και μέλη της Κυβέρνησης της Βικτώρια, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης, τον Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και τους Προέδρους ομογενειακών Συλλόγων και Οργανώσεων.

Τέλος, στην Αδελαΐδα, ο κ. Υφυπουργός θα έχει συναντήσεις με ομογενειακούς βουλευτές στο Κοινοβούλιο της Νότιας Αυστραλίας, υπουργούς της πολιτειακής Κυβέρνησης, τον ομογενή Αρχιδικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νοτίου Αυστραλίας κ. Chris Kourakis και εκπροσώπους των τοπικών ομογενειακών φορέων. Επίσης, θα επισκεφθεί το Αυστραλιανό Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Flinders.

Συνολικά το πρόγραμμα του Υφυπουργού περιλαμβάνει 55 συναντήσεις και δράσεις σε τέσσερις πόλεις. Θα τον συνοδεύει ο Διπλωματικός του Σύμβουλος κ. Βίκτωρας Μαλιγκούδης (Σύμβουλος Πρεσβείας Α’).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην Αυστραλία ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb