ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση με τον οικουμενικό πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο του ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ Βαρθολομαίο συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΣΕΠ. 

Η Συνάντηση έγινε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ναό Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης Σταυροδρομίου.

Μιλώντας για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, ο Παναγιότατος έκανε αναφορά και στην επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική, αφού η τελευταία επίσκεψη Αρχηγού Ελληνικού Κράτους έγινε πριν από 65 χρόνια.

Επίσης, με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Υφυπουργό Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας ότι η γνωριμία τους ανάγεται από τις πρώτες μέρες της ενθρόνισής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όταν του πήρε και την πρώτη συνέντευξη για την Ελληνική Τηλεόραση, επιλέγοντας ως τόπο γυρισμάτων και το Φανάρι και την Χάλκη.

Μετά τη συνάντηση ο ΥΦΥΠΕΞ έκανε την εξής δήλωση:
«Κάθε φορά που συναντιέμαι με τον Παναγιότατο έχω μία πολύ καλή συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων, πόσο μάλλον τώρα από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών, καθώς έχουμε και κοινά ενδιαφέροντα που σχετίζονται με τον Ελληνισμό της Διασποράς. 

Είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την συνάντηση που θα έχει το πρωί της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον οποίο θα ενημερώσει και για θέματα που απασχολούν τις εδώ Ελληνικές Κοινότητες, όπως οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων τους, που έχουν ανασταλεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το είπε εξάλλου και στην ομιλία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, μιλώντας στους Χριστιανούς της συγκεκριμένης Ενορίας Σταυροδρομίου.

Επίσης ενημέρωσα τον κ. Βαρθολομαίο για το επικείμενο ταξίδι μου στην Αυστραλία, όπου θα έχω συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο κκ Στυλιανό, παλιό σεβαστό γνώριμο από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια».

Σημείωση του ''Γ web'': Εμείς στα Νότια προάστια Αττικής, και τη Γλυφάδα, βρισκόμαστε σε άλλο μήκος κύματος, διότι οι εκάστοτε κομματικές διοικήσεις αντί να δημιουργούν συνοχή πόλωναν και συνεχίζουν τη πόλωση. Αυτή η πόλωση σαφώς έχει ωφελούμενους, επί 40 χρόνια, όμως δεν έχει δομή όλων των κατοίκων. Οι ωφελούμενοι είναι πολιτικοί, αιρετοί, κ.α., ο τόπος και οι δημότες, σε μεγάλο ποσοστό δεν είναι ωφελούμενοι.

Μη ξεχνάμε ότι ο τοπικός Μητροπολίτης, Παύλος, είχε αναφερθεί κατά του Καζίνο στο Ελληνικό, και το έθαψαν όλα τα media. Αυτό που έχουν διαμορφώσει οι εκάστοτε διοικήσεις - αιρετοί στη πόλη της Γλυφάδας δεν ονομάζεται τοπική δημοκρατία, ούτε καν τοπικός πολιτισμός. Θέλουν συνολικά τους δημότες και τους φορείς χωρίς φωνή, χωρίς απόψεις, χωρίς δημόσια παρουσία και θέσεις, χωρίς πραγματική συνοχή. Αν εξυπηρετούν κάποια από τα ζητούμενά τους, οι εκάστοτε αιρετοί, είναι ένα άλλο ζήτημα. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση με τον οικουμενικό πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο του ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">