ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι το ΤΕΒΑ έχει ''παγώσει''

Σύμφωνα με καταγγελλίες που έφτασαν στον ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'', σχεδόν επί έξι, και περισσότερους μήνες, στον Δήμο Γλυφάδας δεν γίνετε διάθεση των ΤΕΒΑ.

Συμπολίτες μας οι οποίοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και πληττόμενοι οικονομικά, μας καταγγέλλουν ότι επί μεγάλο χρονικό διάστημα, ( πέραν των έξι μηνών ), δεν έχει γίνει καμία διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών από τις υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας.

Στον αντίποδα, όπως ενημερωθήκαμε στον Βόρειο τομέα Αττικής, καθώς και σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια  παίρνουν κανονικά από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). 

Ο κ. Καπάταης, ως αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, μήπως έχει κάτι υπόψιν του αναφορικά με το πάγωμα στον δήμο Γλυφάδας το οποίο καταγγέλλουν οι συμπολίτες μας ;;; 

Επιθυμούμε από την περιφέρεια Αττικής, και συγκεκριμένα του Νότιου τομέα, μια σαφή ενημέρωση των συμπολιτών μας, τι ισχύει αναφορικά με το ''πάγωμα'', καθώς και ποιοι είναι οι αρμόδιοι φορείς.

Συγκεκριμένα έχουμε περιπτώσεις κατοίκων, οι οποίοι ενώ είναι δικαιούχοι, και κατέθεσαν αιτήσεις, από το 2015, μέχρι σήμερα, δεν έχουν κληθεί ούτε μια φορά από τις υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας. 

Τονίζουμε ότι σε αντιδιαστολή των λούληδων της δημοτικής αρχής, οι οποίοι συκοφαντούν, υβρίζουν, και σπιλώνουν, και φιμώνουν τους συμπολίτες μας, έχουμε επωμιστεί οι συμπολίτες μας να έχουν φωνή, να περνούν τις καταγγελλίες τους, τις διαμαρτυρίες τους, καθώς και τα αιτήματά τους, και σαφώς δεν πράττουμε την αναπαραγωγή της συστημικής προπαγάνδας των δελτίων τύπου του δήμου υπερβολής και φανφάρας. ( Το συγκεκριμένο ρόλο τον έχουν επωμιστεί οι λούληδες )

Τι είναι το ΤΕΒΑ

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), αποτελεί ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυαστικά με συνοδευτικά μέτρα και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας μέσω πενήντα επτά (57) Κοινωνικών Συμπράξεων στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι Περιφέρειες, Δήμοι, Εκκλησιαστικοί φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών κ.λ.π. 

Τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά θα παίρνουν από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και οι πολίτες που παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα από την 1 Ιουνίου 2017 ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒA καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχοντας ως γνώμονα την άμεση ανακούφιση και ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, προχώρησε στην απλοποίηση των διαδικασιών διασταύρωσης στοιχείων με σκοπό την έγκαιρη υποστήριξη των νοικοκυριών τα οποία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Η σύνδεση των δικαιούχων των δύο προγραμμάτων αποτελεί μέρος της υλοποίησης του λεγόμενου Δευτέρου Πυλώνα του ΚΕΑ. Ως εκ τούτου, όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ μπορούν να τροποποιούν την αίτησή τους στο ΚΕΑ και να επιλέγουν στο αντίστοιχο ειδικό πεδίο, τον Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ από τον οποίο επιθυμούν να λαμβάνουν τα τρόφιμα και τα είδη υλικής βοήθειας του ΤΕΒΑ.Το ίδιο ισχύει και για όσους εντάσσονται για πρώτη φορά στο ΚΕΑ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι το ΤΕΒΑ έχει ''παγώσει'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">