ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μίκης Θεοδωράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς τον "Μαδουρισμό"»

Η Ελλάδα «παίζει με τη φωτιά» και ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στα χνάρια του «μαδουρισμού» έγραψε στη σελίδα του, ο Μίκης Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως «είμαι βέβαιος ότι με Ιβάν ή χωρίς Ιβάν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να κινείται στα βήματα του Μαδουρισμού»

Ολόκληρο το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη

«Ο Μαδουρισμός είναι η καινούρια έμπρακτη τακτική για την διαιώνιση της κυβερνητικής εξουσίας με «νόμιμα» μέσα. Η προσπάθεια αυτή επιχειρείται αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα, όπου η λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται μαχητικά στους δρόμους αντιμέτωπη με τον κατασταλτικό μηχανισμό μιας άλλοτε προοδευτικής κυβέρνησης που έχει χάσει την πλειοψηφία μέσα στον λαό και μέσα στη Βουλή. 

Ενώ ο ελληνικός μαδουρισμός έχει χάσει μεν την πλειοψηφία μέσα στον λαό, όμως ο λαός δεν είναι μαχητικά στους δρόμους όπως στο Καράκας, τουναντίον φαίνεται εντελώς εξουδετερωμένος, ενώ η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οπότε οι συνθήκες για την εφαρμογή του μαδουρισμού, δηλαδή την παράνομη διαιώνιση της εξουσίας με δήθεν συνταγματικά μέτρα είναι ευνοϊκότερες για το παρόν και το μέλλον εις το διηνεκές της ουσιαστικά μειοψηφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την πλαστή πλειοψηφία στη Βουλή.

Η εισβολή του εκ Ρωσίας Ιβάν Σαββίδη με τη σαφή καταδίκη-πρόβλεψη για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρέπει να αναλυθεί κάτω από το πρίσμα του πνεύματος του Μαδουρισμού, δεδομένου ότι εκφράζει δημοσίως αυτό που πολλοί πλέον γνωρίζουν, ότι δηλαδή από τη στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας του.

Αυτός λοιπόν ο Ιβάν ο τρομερός με τον κομπασμό του πάμπλουτου και τον κυνισμό του νεοφώτιστου στην αρένα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, γνωρίζει ως φαίνεται καλά, από πρώτο χέρι ότι στην Ελλάδα του κοντινού μέλλοντος δεν θα υπάρξουν πλέον αξιωματικές αντιπολιτεύσεις και άλλες δημοκρατικές αστειότητες.

Είναι σαν να λέει στον κύριο Τσίπρα «Ήρθα για να ενώσω τη γροθιά μου με τη δική σου για να απαλλαγούμε μια για πάντα από τους “εχθρούς του λαού” και να χτίσουμε την καινούρια εξουσία με εκείνα τα «νόμιμα μέσα» που θα την μεταβάλουν σε διαρκή και αμετάβλητη». Κάπου εδώ μπαίνει και ο Πούτιν, που κυβερνά μεν σχεδόν δύο δεκαετίες, στηρίζεται όμως στην μεγάλη πλειοψηφία του ρωσικού λαού. Μπορεί ίσως να πιστεύει ο κύριος Σαββίδης ότι ο εξουδετερωμένος σήμερα ελληνικός λαός είναι δυνατόν να κάνει τον Τσίπρα Πούτιν, ότι είναι δυνατόν να μεταβληθεί σε οπαδό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Τσίπρα με τη βοήθεια της πλύσης εγκεφάλου που ευελπιστεί να κάνει ο ίδιος εφ’ όσον πάρει στα χέρια του την τηλεόραση.

Πάντως δηλώνω ότι είμαι βέβαιος ότι με Ιβάν ή χωρίς Ιβάν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να κινείται στα βήματα του Μαδουρισμού. Οι δεκάδες χιλιάδες διορισμοί αποβλέπουν στον πλήρη έλεγχο του Κράτους. Το σχέδιο Παππά απέτυχε στην επιδίωξη του ελέγχου των ΜΜΕ. Όμως τώρα με τον Ιβάν, φαίνεται ότι θα επιχειρηθεί και νέα επέλαση για τον έλεγχο της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Τέλος, ομολογώ ότι ανησυχώ για τις ένοπλες δυνάμεις. Στην εποχή της πάλης κατά των Μνημονίων, ο Πάνος Καμένος με επισκέφθηκε για να μου πει «Μίκη, κάλεσέ μας όλους» (εννοώντας τους επί κεφαλής των αντιμνημονιακών σχηματισμών), «κλείσε μας μέσα και μη μας αφήσεις να φύγουμε πριν συμφωνήσουμε…». Αυτό δείχνει το πόσο δυναμικός και αυθόρμητος είναι ο σημερινός επί κεφαλής των ενόπλων μας δυνάμεων. Ο οποίος ως φαίνεται βρίσκεται υπό την επιρροή της γοητείας του κυρίου Τσίπρα. Δηλαδή του εγκεφάλου για την επιβολή του Μαδουρισμού στην χώρα μας.

Το γεγονός αυτό με οδηγεί στη σκέψη ότι αρχίσαμε να παίζουμε με τη φωτιά. Και είμαι εγώ ο ίδιος, που με πλήρη ευθύνη επισημαίνω τον καινούριο μεγάλο εθνικό κίνδυνο, όπως από τον Μάρτιο του 1967 προσπάθησα να προφυλάξω την πατρίδα μου από τον επερχόμενο κίνδυνο της Δικτατορίας. Τότε δεν με άκουσαν ούτε οι Αριστεροί αλλά ούτε και οι Κεντρώοι και οι Δεξιοί. Οι σύντροφοί μου μάλιστα φρόντισαν να με απομονώσουν δυο βδομάδες πριν την Χούντα.

Όλοι όμως οι ηγέτες εκείνου του καιρού πιάστηκαν με τις πιτζάμες. Ενώ εγώ που ήξερα τον κίνδυνο, διέφυγα, κρύφτηκα και μετά από δύο εβδομάδες είχα την τιμή μαζί με λιγοστούς συναγωνιστές να ιδρύσουμε την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση, το Πατριωτικό Μέτωπο. Ποιος άραγε ή ποιοι θα έχουν την τιμή να οργανώσουν το νέο Πατριωτικό Μέτωπο;

Αθήνα, 4.5.2017

Μίκης Θεοδωράκης


Σημείωση του ''Γ.WEB'': Σε πλήρη αντιδιαστολή σχεδόν του συνόλου των media, καθώς και της λειτουργίας τους, εμείς από το δικό μας μετερίζι, αρκετά πυκνά συχνά σχολιάζουμε τις δηλώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας, και αυτό δεν το πράττουμε διότι μας διέπει έπαρση, το πράττουμε διότι επί 40 χρόνια για εμάς προσωπικά υφίσταται μια ιδιότυπη χούντα του κεφαλαίου - ολιγαρχών και των εκάστοτε ηγεσιών, μετά την αμιγώς χουντική επταετία.

Παρεξηγήσημο μεν, από πλειάδα Ελλήνων, όμως καθόλου από τη δική μας πλευρά, δεδομένου ότι πριν από τρία χρόνια, τα βασικά μηνύματα που δέσποζαν ώστε να τεθούν εκτός διακυβέρνησης η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'', ''ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ'', κ.α.

Ο Μαδουρισμός ισχύει στη πόλη της Γλυφάδας επί αρκετά χρόνια με τις κομματικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και ενώ έχουν φροντιστεί με συμβάσεις και αποδοχές πλειάδα παραταξιακών τους, στον αντίποδα υφίστανται αποκλειστικά οι παρανομίες τους σε σύννομες αιτήσεις, καθώς και ένας πόλεμος λάσπης, ύβρεων, και συκοφαντιών, οι οποίες διοχεντεύονται από δεξιούς κύκλους.  

Μαδουρισμός, εξυπηρέτηση της ωφέλειας των ημέτερών τους, και στον αντίποδα κόψιμο κορδελών, εγκαίνια, και παρανομίες, και μια τοπική κοινωνία η οποία παριστάνει οτι διαθέτει αδυναμία αντίληψης τι είναι ορθό και τι είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ας απαντήσουν οι αιρετοί του δήμου Γλυφάδας, ποιοι κινούν τα νήματα αντι νομιμότητας και υγιούς εκπροσωπήσεως του συνόλου να υφίστανται τα φαινόμενα τύπου Καραχάλιος. ( Δείτε ενδεικτικά )  

Δεν συμφωνούμε καθόλουμε με τον ''Μαδουρισμό'', και όπως γνωρίζετε και οι δικοί μου σύντροφοι με απομόνωσαν, διότι ήταν απρόβλεπτο από τους ιδίους, ποιες θα είναι οι ενέργειές μου αναφορικά με τις ασκούμενες πολιτικές, σε αντιδιαστολή με τους ιδίους, οι οποίοι σήμερα παθητικά στηρίζουν το σύνολο όσων οι ίδιοι διαδήλωναν κατά της εφαρμογής τους.

Οι δικές μας προτάσεις ήταν προς την οδό της κοινωνικής δικαιοσύνης, με τον λαό στον έλεγχο των μέσων, και δημόσιες - δημοτικές - ανεξάρτητες δομές, ενώ από κυβερνητικής πλευράς επιχειρείται να δημιουργηθεί μια εξισσορόπηση ισχύος με την πλουτοκρατία στον έλεγχο των μαζικών μέσων ενημέρωσης.

Ο έλεγχος του Κράτους ισχύει μετά την μεταπολίτευση, επί 42 χρόνια, και τα κόμματα τα οποία προηγήθηκαν στην εξουσία της χώρας μας διαθέτουν το μεγαλύτερο τμήμα - ποσοστό διορισμένων. 

Η πλύση εγκεφάλου, από την πλευρά ολιγαρχών, δημιούργησε την υφιστάμενη οικονομική καταστροφή της χώρας μας, και δεδομένου αυτού του γεγονότος η εξισσορόπηση δυναμικής σε επίπεδο κεφαλαίου δεν διαμορφώνει μελλοντικά την ανάκαμψη και την ευημερία του Ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ακόμα και σήμερα, ας επενδύσουν στο σύνολο των προτάσεών μας, για κοινωνική δικαιοσύνη, με θέσπιση νόμου για λειτουργία LOWER POWER ραδιοτηλεοράσεων, καθώς και δημόσιας δομής στα Νότια προάστια Αττικής, στα χέρια του λαού, με αρωγή της περιφέρειας και των δήμων, κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. ( Άλλωστε, αποτελούν δημόσιες προτάσεις μας στην διαβούλευση για την ραδιοτηλεόραση. )  

Θεωρώ ότι χρειάζεται να υπενθυμίσουμε το γεγονός χιλιάδων ανέργων, η ακόμα και ημιαπασχολούμενων δημοσιογραφών,τεχνικών, κ.α., οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, ενώ στον αντίποδα με την έλευση του διαδικτύου εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών με χρήση των sosial media, η ακόμα και με ενεξέλεγκτη χρήση και παροχή domain name, δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες, ως τοπικά MME, και σε πλειάδα περιπτώσεων με δεκάδες διαφημίσεις σε καθεστώς αδιαφάνειας. 

Οι προτάσεις μας κινούνται προς την κατεύθυνση ομαλοποιήσεως και δημιουργία υγιούς και σύννομης ανάπτυξης, εργασίας για όλους, χωρίς ταμπέλες πολιτικών πεποιθήσεων, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα, και τους προνομιούχους, των πολιτικών, αιρετών, κ.α. ( Εκτός του μείζονος να ρίχνετε και μια ματιά στο ''δάσος'' της σημερινής δεδομένης πραγματικότητας. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μίκης Θεοδωράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς τον "Μαδουρισμό"» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">