ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δούρου: Να δοθεί βάρος στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη

Έμφαση στην κοινωνική πτυχή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας έδωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία ήταν συντονίστρια στην θεματική ενότητα με τον τίτλο «Στηρίζουμε τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και τις Καλές Πρακτικές», με την οποία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής, υπό τον τίτλο, «Η Αττική Επιχειρεί».

''Γ'': «Η Αττική Επιχειρεί» εμείς δεν επιχειρούμε, τονίζουμε όμως ότι έχουμε σφαιρική εικόνα όσων ισχύουν διεθνώς, και συγκεκριμένα στο τεχνολογικό τομέα. Το ''έργο'' το έχουμε ξαναδεί επί δεκαετίες, αναφορικά με το ρόλο της περιφέρειας, καθώς και της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία επί δεκαετίες έχει συνδράμει με πακτωλό χρήματος σε ολιγαρχικά και άλλα σχήματα. 

Άλλωστε πολλά χρήματα από τα δις ευρωπαϊκών πακέτων, κ.α. κατέληξαν σε μια σειρά ολιγαρχών και των ομίλων επιχειρήσεών τους, και καμία δική μας πρόταση δεν υιοθετήθηκε. Είναι γνωστή επί αρκετά χρόνια η δράση στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα οποία ελάμβαναν σημαντικά ποσά από την περιφέρεια για ποικίλες δράσεις αδυνατώντας να γνωρίζουμε αν έπειτα αυτών των χρημάτων υπήρξε η οποιαδήποτε διαφοροποίηση αναφορικά με την κοινωνική συνοχή.
Εμείς είμαστε ''υπερπλήρης'' της ''αλληλεγγύης'', και δεν χρειαζόμαστε περισσότερη. Αναφορικά με την κοινωνική συνοχή θεωρούμε ότι είχαμε θέσει ένα μικρό λιθαράκι επί αρκετά χρόνια, όμως διαχρονικά δήμος, περιφέρεια, πολιτεία, συναρμόδια υπουργεία, κ.α. ήταν καθολικά απόντα, όπως και σήμερα. 

Καλή συνέχεια σε όσους επιχειρούν, εμείς πολιτευόμαστε . . . για όσα πιστεύουμε, και δικός μας γνώμονας είναι οι δημοτικές και οι δημόσιες δομές.

Δούρου: Να δοθεί βάρος στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη

Η ενότητα αυτή συγκέντρωσε εκπροσώπους επιτυχημένων παραγωγικών προσπαθειών καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες, ειδικά στον τομέα του κοινωνικού επιχειρείν –δυσκολίες που σχετίζονται τόσο με το θεσμικό πλαίσιο όσο και με τις χρηματοδοτικές δυνατότητες. 

Η ίδια έθεσε στους μετέχοντες στο πάνελ ερωτήματα σχετικά, αφενός με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου με τις προϋποθέσεις ανάπτυξής της στο επίπεδο μίας Περιφέρειας με τα ειδικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Αττικής. «Οφείλουμε πλέον όλοι μας, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς επιχειρηματικότητας να δημιουργήσουμε, ο καθένας από τη δική του θέση ευθύνης, το κατάλληλο εκείνο οικοσύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει καταλυτικά για την επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων και ειδικότερα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα των νέων. Γιατί αυτού του είδους η επιχειρηματικότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά, δίνοντας βάρος στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης», παρατήρησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου.

Ο γόνιμος διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών που ακολούθησε, σηματοδότησαν το τέλος της ημερίδας που ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνας Κρετσού, του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου.

Στην τελευταία θεματική για τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα μετείχαν καταθέτοντας την εμπειρία τους, οι: Νάταλι Λεβή, συνιδρύτρια της καινοτόμου online υπηρεσίας Nannuka, Λουκάς Πηλίτσης, Διευθύνων Σύμβουλος & Εταίρος της Anchorstone Partners και πρ. Διευθύνων Σύμβουλος Private Equity & Venture Capital του Ομίλου Πειραιώς, Ζωή Γιαβρή, συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Advantis Medical Imaging, Δημήτρης Κοκκινάκης, Ιδρυτής του Impact Hub Athens, Μιχάλης Στάγκος, Συνιδρυτής της Industry Disruptors - Game Changers, διευθύνων σύμβουλος της MSCOMM, Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε θέματα του τομέα της δραστηριότητάς τους καθώς και στα εμπόδια που συνάντησαν.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δούρου: Να δοθεί βάρος στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">