ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Να τελειώνουμε με την ύβρη

Το να μη βλέπεις πως η μεγάλη πλειονότητα των πανεπιστημιακών, συγγραφέων, δημοσιογράφων και τόσων άλλων, έχει επιλέξει τον ρόλο του οργανικού διανοούμενου της κυρίαρχης τάξης, καλύπτοντας ιδεολογικά ή και με τη σιωπή, το τεραστίων διαστάσεων έγκλημα που συντελείται εδώ και εφτά χρόνια σε βάρος του λαού μας, δεν είναι παρά αθλιότητα.

Όπως αθλιότητα είναι το να μην εκτιμάς τη μειονότητα απ' αυτούς, που αγωνίζεται κατά της κοινωνικής καταστροφής. Γιατί αυτό κάνεις, όταν λες πως δεν είναι οι λίγοι, η εξαίρεση. Ταυτίζοντάς τους με την πλειονότητα που σωπαίνει ή και επιδοκιμάζει την κοινωνική καταστροφή.

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ;

Και γιατί να μιλήσουν, δηλαδή, οι διανοούμενοι; Επειδή εσύ πίστεψες και πιστεύεις ακόμη στον αστικό μύθο ότι ο διανοούμενος, ως "σκεπτόμενος άνθρωπος", δεν μπορεί παρά να είναι με το δίκιο;
Επειδή πιστεύεις και στο άλλο παραμύθι πως "όλα είναι ζήτημα παιδείας";


Για ψάξε λίγο στην ιστορία και βρες έστω και μια δεκάδα από ονόματα ρώσων πανεπιστημιακών ή έστω και μια πενηντάδα λογοτεχνών που να τάχθηκαν υπέρ της Επανάστασης τον Οκτώβρη του '17.
Κάνε το ίδιο και με τους πανεπιστημιακούς και συγγραφείς που συμμετείχαν στο ΕΑΜ. 


Για ρώτα κάποιον γνωστό σου αντιμνημονιακό αριστερό πανεπιστημιακό -από τους ελάχιστους, εν μέσω κάποιων εκατοντάδων ή και χιλιάδων- να σου πει τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια και με πόσα νήματα συνδέεται ο πανεπιστημιακός κόσμος με κυβερνήσεις, Ε.Ε., χρηματοδοτήσεις από απίθανα κέντρα του εξωτερικού κ.λπ. κ.λπ.

Για δες σε ποιες κοινωνικές τάξεις εντάσσεται η μεγάλη πλειονότητα των συγγραφέων.


Γιατί να είναι, σώνει και καλά, στο πλευρό της δοκιμαζόμενης πλέμπας όλοι αυτοί; Επειδή έτσι φαντάζεσαι πως θα έπρεπε να συμβαίνει;

Συγγραφέας

Σημείωση του Γ.Κ: Όσοι σωπαίνουν αποκομίζουν, αντιθέτως όσοι δεν σιωπούν τίθενται με συνοπτικές διαδικασίες εκτός. 

Βρισκόμαστε σε μια χώρα που καταγγέλλεις κάτι σήμερα και το σύστημα σου απαντά έπειτα από δυο χρόνια!

Έπειτα από δυο χρόνια δεν θυμάσαι καν τι είχες καταγγείλλει !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Να τελειώνουμε με την ύβρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb