ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Δεν μετρούν σωστά το μπόι τους

Το να οδηγούν στην δικαιοσύνη χρήστες του διαδικτύου, με οποιοδήποτε πρόσχημα, στρεφόμενοι κατά την ελευθερίας έκφρασης, ακόμα και ακραίας, καθιστά σαφή την βαθιά σήψη που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας.

Ακόμα και οι ακραίες τοποθετήσεις, διαδικτυακά, στα sosial media, κρίνονται από το κοινωνικό σύνολο, και κανείς δεν δικαιούται να στραφεί κατά της ελευθερίας έκφρασης.

Τα κρούσματα μηνύσεων που υφίστανται το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη πλευρά της ξενόφερτης δημοτικής αρχής του Δήμου Γλυφάδας, δια μέσω του εξαγορασμένου της φερόμενου εκδότη, Καραχάλιου, ο οποίος επί σειρά ετών καθυβρίζει, συκοφαντεί και σπιλώνει, και αποτέλεσε το έναυσμά μας για ένα σατιρικό δημοσίευμα, το οποία δεν μας ζητήθηκε να αποσύρουμε, καθιστά σαφές ότι συντελείτε προσπάθεια κατά της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης.

Η δημοτική αρχή επί τρία χρόνια παρανομεί στις σύννομες αιτήσεις μας, και σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο υπέρ ημέτερων, τους οποίους είτε τοποθέτησε έμμισθους στον δήμο, είτε τους τροφοδοτεί με χρήματα κάτω από άγνωστες και αδιαφανείς συνθήκες.

Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι η δημοτική αρχή χρηματίζει τον φερόμενο εκδότη Καραχάλιο, επί σειρά ετών, ώστε να επιτίθεται με συκοφαντίες, ύβρεις, προσβολές, και μυθοπλασίες κατά των δημοτών, και πρόσφατα του παρείχε χρήματα ώστε να στραφεί και δικαστικά κατά ημών.

Δεν μετρούν σωστά το μπόι τους, και αν συνεχίσουν τις ίδιες μεθοδεύσεις πολύ σύντομα θα αποβεί αποκλειστικά σε βάρος τους.

Κάθε άνθρωπος μπορεί όχι μόνο να σκέφτεσαι ελεύθερα , αλλά και να εκφράζει , να διατυπώνει τις σκέψεις και τις ιδέες του χωρίς κανένα περιορισμό.

Ο καθένας έχει την δυνατότητα να λαμβάνει όλων των ειδών τις πληροφορίες και με οποιοδήποτε τρόπο να τις χρησιμοποιεί.

Η ελευθερία της έκφρασης και διάδοσης των στοχασμών αποτελεί συστατικό στοιχείο της προσωπικότητας κατοχυρώνεται στο άρθρο 14 παρ. 1 του Συντάγματος και στο άρθρο 10 παρ. 1 ΕΣΔΑ.

Το 14 του Συντάγματος μολονότι αναφέρεται στην γραπτή και δια του τύπου έκφραση κατοχυρώνει οπωσδήποτε και την έκφραση γνώμης μέσω του διαδικτύου. Στην έκφραση περιλαμβάνονται ιδέες, γεγονότα, μηνύματα ειδήσεις και γενικότερα κάθε άποψη με την οποία το πρόσωπο εκφράζει τα συναισθήματα και τις ιδέες του.

Επομένως κάθε είδους μήνυμα που μεταδίδεται στο διαδίκτυο προστατεύεται ως ελευθερία της έκφρασης. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να διαμορφώνει ελεύθερα την γνώμη του με λόγο και με εικόνα και να την διαδίδει στο χρόνο και το χώρο επιλογής του στο διαδίκτυο, χωρίς δυσμενείς γι’ αυτόν συνέπειες.

Επομένως ούτε ο παροχέας πρόσβασης, ούτε το κράτος, μπορούν καταρχήν να θέσουν όρους τόσο ως προς τις εξωτερικές συνθήκες, όσο και ως προς το περιεχόμενο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχει ελευθερία στο να βρίζεις κάποιον μέσω του διαδικτύου, να προσβάλλεις τα προσωπικά του δεδομένα, να τον εξαπατάς, ή να προσβάλεις το δικαίωμα στην πνευματική του ιδιοκτησία, και αυτό έχει διαμορφώσει η τωρινή δημοτική αρχή, Γ. Παπανικολάου, δια μέσω των έμμισθων της, και είναι το βασικό αποδεικτικό το οποίο θα παρασχεθεί οποτεδήποτε επιλέξουν την δικαστική οδό.

Σας θυμίζουμε ότι εμείς έχουμε προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για όσα ισχύουν στο δήμο Γλυφάδας, νωρίτερα από τις ενέργεις του έμμισθού τους φερόμενου εκδότη Καραχάλιου, και τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια δικαστών.

Από την στιγμή που ο πάροχος λάβει γνώση του παράνομου περιεχομένου έχει υποχρέωση να αποσύρει άμεσα τις πληροφορίες. ( Όπως γνωρίζετε καλέσαμε δημόσια τον εξαγορασμένο υβριστή - συκοφάντη - λασπολόγο Καραχάλιο, ο οποίος λειτουργεί κατ' εντολή των διοικούντων του δήμου Γλυφάδας να αποσύρει το σύνολο των ψευδών και υβριστικών του δημοσιευμάτων, κάτι το οποίο δεν έπραξε, άρα με ποιο θράσος προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ;;; )

Προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για ένα σατιρικό δημοσίευμα, το οποίο αποτελεί απόρροια των παρανομιών της διοικήσεως, καθώς και της επιλογής της να παρέχει χρήματα σε ένα άτομο το οποίο τους καθύβριζε μέχρι το 2014 ;;;

H αντικειμενική αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας που φιλοξενεί απόψεις που προσβάλλουν την προσωπικότητα τρίτου δικαιολογείται με το επιχείρημα ότι το πρόσωπο που εξουσιάζει πηγές από τις οποίες αποκομίζει όφελος, ευθύνεται για την αποκατάσταση ζημιών που θα προκληθούν σε τρίτους, ανεξάρτητα αν συντρέχει στο πρόσωπό του πταίσμα για την συγκεκριμένη πράξη προσβολής.

Αυτό μάλιστα ισχύει ειδικότερα για την συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς μετά την τροποποίηση του ν. 2225/1994 από το ν. 3115/2003 δεν επιτρέπεται η άρση του απορρήτου για τα αδικήματα του 361 ΠΚ.

Η μόνη αποδεκτή κρατική παρέμβαση πρέπει αφενός να αφορά στην υλική ενίσχυση της ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας, και αφετέρου να επιδιώκει την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Για εμάς πλην της συκοφαντικής προσβολής, η οποία μας έχει γίνει σε άπειρα δημοσιεύματα, υφίσταται από τη πλευρά Καραχάλιου ηλεκτρονικό έγκλημα, διότι ο φερόμενος εκδότης αντί να ασκεί έλεγχο επί των πεπραγμένων των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου Γλυφάδας, αποσκοπεί σε χρηματισμό ώστε να γίνεται συνήγορος υπερασπίσεώς τους, καλύπτοντας ακόμα και περιπτώσεις κακοδιαχειρίσεως του δημοτικού χρήματος με απόρροια ζημία του δημοσίου συμφέροντος.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Σε αντιδιαστολή του φερόμενου και εξαγορασμένου εκδότη, ( πορνοεκδότη), ο οποίος ανά τακτά χρονικά διαστήματα τοποθετεί γεννητικά όργανα, καυτές παρουσίες και οπίσθια, παράλληλα με ύβρεις και συκοφαντίες, και διατείνεται ενοχλημένος από ένα σατιρικό δημοσίευμα με τα δικά του οπίσθια, εμείς δεν ακολουθούμε τις πρακτικές του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Δεν μετρούν σωστά το μπόι τους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">