ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ένταση στη Βουλή από διαδηλωτές της ΠΟΕ-OTΑ

Έξω από τη βουλή μεταφέρθηκε η ένταση από τους εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας τους από το πρωί οι οποίοι διεκδικούν το δίκιο τους.



Όι εργαζόμενοι στους δήμους επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο της βουλής. Οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το ελληνικό κοινοβούλιο τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και επεισόδια.



Αντιπροσωπεία των εργαζομένων μπήκε στη Βουλή.



Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας των εργαζομένων στους δήμους, που είναι σε εξέλιξη.

Οι διαδηλωτές πέταξαν σκουπίδια και μπογιές, άναψαν φωτιές στην είσοδο του υπουργείου, ενώ έριξαν και την καγκελόπορτα.

Η ένταση συνεχίστηκε και στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου στη συνέχεια,  επιτέθηκαν φραστικά και πέταξαν καφέδες και ντομάτες στον πρόεδρο της  ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος φυγαδεύτηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Η συνάντηση των μελών της ΚΕΔΕ με τον Πάνο Σκουρλέτη αναβλήθηκε ενώ η  ΚΕΔΕ έχει γνωστοποιήσει πως τάσσεται υπέρ της παραμονής των συμβασιούχων  επισημαίνοντας ότι «οι δήμοι έχουν “αφυδατωθεί” από προσωπικό».
 

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα, έξω από τη Βουλή, από συμβασιούχους στους δήμους που ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

Οι διαδηλωτές, οργισμένοι, φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και επιχειρούν να εισέλθουν στο περιστύλιο της Βουλής για να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό Π. Σκουρλέτη ή άλλον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι παραταγμένες στην περιοχή τους εμποδίσαν κάνοντας χρήση και χημικών.


Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έπειτα από αρκετή ώρα μπήκε στη Βουλή, ενώ εμείς οδεύουμε για το Ίλιον, ώστε να προετοιμάσουμε την ''επίθεσή'' μας στον Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος παρανομεί σε βάρος μας επί 13 χρόνια, και εν συνεχεία στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο επίσης παρανομεί αρκετό διάστημα επί των αιτήσεών μας.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές συγκεντρώσεις του κλάδου καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους δηλώνοντας αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το δικαίωμά τους στην εργασία.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμηνύει στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί «ούτε μία απόλυση συμβασιούχου». «Οι προσδοκίες τριών ετών που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε μία στιγμή και τόσο εύκολα. Η επικοινωνιακή τακτική για δήθεν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει ως μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, που βλέπουν την απόλυση ‘προ των  πυλών’» επισημαίνεται.

Σκουπιδότοπος η Αθήνα

Πάντως η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας -και ειδικά στις τουριστικές περιοχές- από τα σκουπίδια που έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζουν λόφους, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι περί τους 10.000 συμβασιούχοι των δήμων
που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους.

Η συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών ήταν άκαρπη
και έτσι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Έτσι, τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους στις γειτονιές όχι μόνο των δήμων της Αττικής αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που τόσο η πρωτεύουσα όσο και άλλες περιοχές γεμίζουν στους τουρίστες ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας κάνει την κατάσταση αφόρητη.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένταση στη Βουλή από διαδηλωτές της ΠΟΕ-OTΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">