ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η μόνη σίγουρη θέση στον κόσμο είναι η κορυφή


Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Η μόνη σίγουρη θέση στον κόσμο είναι η κορυφή, η οποία ανήκει σε όλους τους ανθρώπους, όμως ελάχιστοι διαθέτουν το πείσμα, την επιμονή, και την τεχνική, ώστε να οδηγηθούν στο ανώτατο επίπεδο.

Αν θέλετε να βρεθείτε στην κορυφή, και να ανατρέψετε όσους βρίσκονται σήμερα, χρειάζεται επιμονή και υπομονή και κυρίως - στρατηγική τεχνική. Στη κορυφή, συνήθως, βρίσκονται πολλά άτομα υποδεέστερων δυνατοτήτων από εσάς, και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν και οι εκάστοτε πολιτικοί - ακόμα και πρωθυπουργοί, που όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται στην εξουσία και τα φώτα της δημοσιότητας οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου, όμως έπειτα από μια εκλογική αποτυχία, το ίδιο πρόσωπο δεν τυγχάνει καμιάς κοινωνικής αποδοχής.

Μέσα σε 24 ώρες το άτομο το οποίο ευρίσκετο στην κορυφή έχει χάσει καθολικά την ισχύ του, και το έρεισμα στο κοινωνικό σύνολο, και βρίσκεται πλέον από την κορυφή στον «πάτο».

Εσείς ως πλειονότητα της κοινωνίας, βρίσκεστε στον λεγόμενο «πάτο», και πρέπει να αναδυθείτε και να φτάσετε στην επιφάνεια. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο απαιτείται τεράστια προσπάθεια. Αν ήταν εύκολο, δεν θα υπήρχαν οι ηγέτες στη κορυφή - (εξουσίες), τους οποίους τους προετοιμάζουν οι κομματικές οργανώσεις, σε συνεργασία με τους μιντιάρχες, και αρκετά κέντρα συμφερόντων, θα είσαστε εσείς.

Είναι στη φύση του ανθρώπου όταν κάτι είναι επίπονο να τα παρατάει θεωρώντας αδύνατο - απίθανο να υπάρξει ορθή τελική έκβαση. Η εγκατάλειψη της προσπάθειας είναι κακή ιδέα, διότι όσοι και όσες έχουν τη διάθεση να προσπαθήσουν επίπονα και με στρατηγική - τεχνική θα φέρουν το αποτέλεσμα.
Μόνον δυστυχισμένους ανθρώπους προκαλεί η καταπίεση να ανήκει κάποιος και να λειτουργεί ταυτόσημα με οτιδήποτε επιβάλλεται ως κοινωνικά αρεστό.

Ως κοινωνικά αρεστό έχει επιβληθεί στη δική μας κοινωνία να αναπαράγεται το διπολικό σύστημα ανάμεσα σε δυο αστικά κόμματα, τα οποία καταλαμβάνουν τα κοινοβουλευτικά έδρανα, εν συνεχεία τα περιφερειακά, και παράλληλα και τα δημοτικά. 

Αυτό σημαίνει ότι μια ομάδα λίγων ανθρώπων, οι οποίοι εσχημάτισαν ένα αστικό κόμμα, η συμμετάσχουν σε αυτό, θα έχουν τον πλήρη έλεγχο όλων των εξουσιών και η πλειονότητα χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. 

Ο «πάτος» είναι το σύνολο των τεχνητών εμποδίων που έχουν δημιουργηθεί για να κρατούν την πλειονότητα στο περιθώριο.

Αν έχετε υπομονή και επιμονή, καθώς και το κουράγιο της στρατηγικής να περάσετε τις δυσκολίες και να φτάσετε στο τέρμα, ο λεγόμενος ''πάτος'' οδηγεί άμεσα - αυτόματα στην κορυφή.

Οι οφελημένοι της κοινωνίας, κυρίως των αστικών κομμάτων, καθώς και οι ολιγάρχες, διαμορφώνουν τους όρους ώστε κάθε ένας από το κοινωνικό σύνολο, και όλοι μαζί να γίνουν τα υποχείρια των βλέψεων για τα δικά τους δεδομένα συμφέροντα.

Τα συμφέροντα της πλειονότητας τις περισσότερες φορές δεν εξυπηρετούνται με όσα προττάσουν τόσο οι ολιγάρχες, όσο και τα οφελημένα στελέχη των αστικών κομμάτων, και αποτελεί καθήκον του κάθε ενός, καθώς και του συνόλου, να δώσουν τον αγώνα για τη δική τους κορυφή.

Είναι σαφές ότι τα οργανωμένα συμφέροντα δεν επιθυμούν την εξύψωση του κοινωνικού συνόλου, όσο και του κάθε ένος από το κοινωνικό σύνολο, διότι η κορυφή για τους ''άλλους'' θίγει άμεσα τα συμφέροντα των ήδη οφελημένων.

Οι επιθέσεις, παντός τύπου, αποτελούν το κύριο όπλο που χρησιμοποιείται από τη πλευρά των ολιγαρχών, των στελεχών των αστικών κομμάτων, καθώς και από τα φερέφωνα τους, ώστε να επιτυγχάνεται ο έλεγχος της ''μάζας'' - του κάθε ενός, και δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το να επισημαίνουν στους ''άλλους'' ότι είναι οι ''αποτυχημένοι'', όσο αυτοί καταλαμβάνουν τις θέσεις, τα προνόμια, και τα χρήματα.

Η μόνη σίγουρη θέση στον κόσμο είναι η κορυφή - για όλους, και όσοι αρνούνται τη προσπάθεια, για όσα είναι ο τελικός προορισμός τους, είναι καταδικασμένοι να βρίσκονται συνεχώς στον ''πάτο''.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η μόνη σίγουρη θέση στον κόσμο είναι η κορυφή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">