ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καθαρισμός παραλίας π. κάμπινγκ Βούλας - Πέμπτη 11.00 -13.00 και 5.00 -7.00μμ

Όπως ξέρετε κάποια κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας από τη μόλυνση στη Σαλαμίνα έχουν φτάσει μέχρι τις παραλίες της περιοχής μας. 
                
Στo   π. κάμπινγκ Βούλας η θάλασσα έχει ξεβγάλει στην ακροθαλασσιά  λίγους διάσπαρτους σβώλους  πετρελαίου στην άμμο.

Για να μην καταλήξουν όλα αυτά πάλι στη θάλασσα αλλά και για να μην ξεραθούν και θαφτούν  στην άμμο καταστρέφοντας την παραλία μας, σήμερα Πέμπτη στις 11.00-13.00 το πρωί και στις 5.00-7.00 το απόγευμα θα προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε την παραλία.

Περιμένουμε λοιπόν όσους μπορούν να βοηθήσουν, με κουβαδάκι  - φτυαράκι και ανάλογα παπούτσια , στην παραλία του π. κάμπινγκ Βούλας. 

Δείτε σχετικά: Σαλαμίνα : άσκηση ετοιμότητας για θαλάσσια ρύπανση 

Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα που έχει ρυπάνει από προχθές παραλίες της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού Κόλπου κάνει δυστυχώς πραγματικότητα τον εφιάλτη του πετρελαίου για την υγεία των ακτών και της θάλασσας.
© Γιώργος Μουτάφης 

Μία χώρα με μεγάλη θαλάσσια κυκλοφορία - διελεύσεις δεξαμενόπλοιων και άλλων σκαφών – παρουσιάζεται ανέτοιμη να αντιδράσει έγκαιρα, προστατεύοντας τον θαλάσσιο πλούτο και τις ακτές της, ακόμη και σε ένα περιστατικό που ήταν αρχικά σχετικά περιορισμένης έκτασης. 

Δυστυχώς, ο κίνδυνος για περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης είναι υπαρκτός και μπορεί γίνει εύκολα κατανοητός, κοιτάζοντας τους χάρτες που αφορούν σε κίνηση tankers και σε ατυχήματα θαλάσσιων μεταφορών στις ελληνικές θάλασσες. Δείτε εδώ.

Με μία διάθεση της Ελλάδας να επενδύσει στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι κατά πόσο η χώρα μας θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγαλύτερο ατύχημα πετρελαϊκής ρύπανσης.

© Γιώργος Λιάλιος 

Το ίδιο το περιστατικό δημιουργεί έντονο προβληματισμό και απαιτεί άμεση και διεξοδική διερεύνηση. Ως περιβαλλοντικό έγκλημα, η εκτεταμένη ρύπανση απαιτεί παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και βεβαίως ανάληψη του κόστους αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς.

Παρότι είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, αλλά και για πλήρη εκτίμηση της περιβαλλοντικής καταστροφής, τονίζουμε την ανάγκη για διαφάνεια και τεκμηριωμένη δημόσια ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση της καταστροφής. 

Ως προς αυτό, το WWF Ελλάς δηλώνει «παρών» σε κάθε πιθανό κάλεσμα από το Λιμενικό Σώμα για συμμετοχή εθελοντών σε επιχείρηση καθαρισμού. Οι περιβαλλοντικές κρίσεις αντιμετωπίζονται με άμεσο έλεγχο και σχέδιο, αυστηρή εφαρμογή των περιβαλλοντικών νόμων και κοινωνική εγρήγορση.

Με στοιχεία απο το wwf
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καθαρισμός παραλίας π. κάμπινγκ Βούλας - Πέμπτη 11.00 -13.00 και 5.00 -7.00μμ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">