ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ στο υπουργείο Ναυτιλίας

Να γίνει επειγόντως εκτεταμένος και ουσιαστικός έλεγχος σε όλα τα δεξαμενόπλοια που εφοδιάζουν με ναυτιλιακά καύσιμα διάφορα πλοία και να τεθεί χρονοδιάγραμμα απόσυρσης του γερασμένου στόλου ζητάει το ναυτεργατικό σωματείο της ΠΕΝΕΝ, το οποίο πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αναφέρεται στην εντολή του πρωθυπουργού προκειμένου να μετατεθούν οι αρμοδιότητες από τον κλάδο ελέγχου πλοίων στους νηογνώμονες χαρακτηρίζοντας την ως επιλογή που δεν διασφαλίζει την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας και την αξιοπλοία των πλοίων.

Υπενθυμίζουν ότι για το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» που έστειλε στο βυθό 86 ανθρώπινες ζωές, το τσιμεντάδικο φορτηγό «Δυστός» που οδήγησε στον υγρό τάφο 21 Έλληνες ναυτικούς, αλλά και το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond», όπου έχασαν τη ζωή τους δύο επιβάτες είχαν τον έλεγχο ιδιώτες νηογνώμονες.

 «Η ΛΑ.Ε. συμμετέχει και στηρίζει την νέα διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ, στο Υπουργείο Εμπορική Ναυτιλίας.»

Όλες και όλοι, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την Δευτέρα 18/9/2017 στις 12 το μεσημέρι.
 

Η ΛΑ.Ε. στηρίζει την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σαπιοκάραβα τα οποία δυστυχώς ταξιδεύουν ελεύθερα και αποτελούν πλωτές περιβαλλοντολογικές βόμβες, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την ζωή των Ναυτεργατών, την ναυσιπλοΐα, την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον.


Στόχος αυτής της δράσης είναι να αναδείξουμε τις εγκληματικές ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την πρωτοφανή οικολογική ζημιά που προκάλεσε στο θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και την ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε μία νέα καταστροφή.

Η κλιμάκωση της δράσης μας θα έχει κατεύθυνση το υπόλογο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να εκφράσουμε την πιο έντονη καταδίκη μας στην κυβερνητική πολιτική της ολιγωρίας, της αδράνειας, της ανεπάρκειας και της ανικανότητας σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό της επιχείρησης αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Επίσης, όπως αναφέρουν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ '' Τι και αν γέμισε μαζούτ η Σαλαμίνα και ο Πειραιάς? Η επιχειρηματικότητα να είναι καλά''

Η τεράστια οικολογική καταστροφή μέσα στην καρδιά του «μεγαλύτερου λιμανιού της Μεσογείου», του «ναυτιλιακού κέντρου της χώρας» είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη για το πραγματικό περιεχόμενο της «ανάπτυξης», των «επενδύσεων» και της «επιχειρηματικότητας» που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και στην οποία ορκίζεται η ΝΔ του Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ και όλο αστικό μνημονιακό πολιτικό σύστημα!

Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών που μέσα σε μια νύχτα είδαν τις παραλίες τους να καταστρέφονται, για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές, για να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για την κατάσταση στο πλοίο, τις συνθήκες και τα αίτια της βύθισής του καθώς και τους λόγους που ξέφυγε από κάθε έλεγχο η πετρελαιοκηλίδα η οποία προκάλεσε πρωτοφανή θαλάσσια ρύπανση και καταστροφή..

Χρειάζεται πολιτικός αγώνας για γη και ελευθερία, ενάντια στην ληστρική εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης γιατί οι άνθρωποι και η φύση είναι πάνω από τα μνημόνια, την «ανταγωνιστικότητα», τους «επενδυτές», και τα ματωμένα κέρδη τους!!

Με στοιχεία και από την εφημερίδα των Συντακτών 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ στο υπουργείο Ναυτιλίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">