ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για την απώλεια της Στέλλας Κυριάζη

Απεβίωσε στα 74 χρόνια της η Στέλλα Κυριάζη, η οποία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύγχρονη ευεργέτιδα του αιγυπτιώτη ελληνισμού.

Θλίψη σκόρπισε σε όλον τον ελληνισμό της Χώρας του Νείλου η απώλεια της Στέλλας Κυριάζη, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύγχρονη ευεργέτιδα του αιγυπτιώτη ελληνισμού. Μία Ελληνίδα που γεννήθηκε πάμπτωχη στη λαϊκή συνοικία Σούμπρα του Καΐρου, έγινε η πιο πλούσια Αιγυπτιώτισσα από τις επιχειρήσεις του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη, και πήρε τον τίτλο της «Μάνας» της παροικίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια της ευεργέτιδας Αιγυπτιώτισσας Στέλλας Κυριάζη: «Από χθες, η Ομογένεια της Αιγύπτου έγινε φτωχότερη. Έχασε έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στα σπλάχνα της χρόνια, χάρη στη βοήθεια και την αγάπη των συμπαροίκων της και που κατάφερε αργότερα να γίνει εκείνη που βοήθαγε όλους.

Η μάνα της Καϊρινής παροικίας.

Η απώλεια της Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου και της Προέδρου του Σωματείου «Μαρία η Αιγυπτία», σύζυγος, αδελφή, μητέρα και γιαγιά και αρωγός όλων όσων είχαν ανάγκη, αφήνει ένα μεγάλο κενό στο Κάιρο, στην Αίγυπτο και στην Ελληνική Ομογένεια.

Η Μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Στέλλα Κυριάζη, μένει ζωντανή στη μνήμη όσων την αγάπησαν και κυρίως στον Κυριάκο, στα παιδιά της, στα αδέλφια της και στα εγγόνια της».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ για την απώλεια της Στέλλας Κυριάζη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">