ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Βουλή ασχολείται με την ταυτότητα φύλου

Το νομοσχέδιο για την «ταυτότητα φύλου» εισέρχεται στην Ολομέλεια για ψήφισή,  ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

Αν και αρχικά το νομοθέτημα αφορούσε σε ενήλικα διεμφυλικά άτομα, τελικά λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή του, σε μια έντονη συνεδρίαση στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής αποφάσισε να προχωρήσει σε μία αλλαγή. Ετσι, πλέον υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και από ανηλίκους από 15 ετών, υπό τρεις προϋποθέσεις: η αλλαγή να είναι βούλησή τους, να υπάρχει συγκατάθεση των γονέων τους και να κατατεθεί και γνωμοδότηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί όλα τα στάδια των υποθέσεων αυτών.

Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει σχετικά με τη διαδικασία τα εξής:
  • Δεν απαιτείται μαζί με την αίτηση να υποβληθεί κάποια βεβαίωση, με την οποία να προκύπτει οποιαδήποτε ιατρική επέμβαση ή ότι έχει προηγηθεί κάποια εξέταση ή ιατρική αγωγή. Αντίθετα, σύμφωνα με τις γενικές παρατηρήσεις, μέχρι σήμερα για την αλλαγή ταυτότητας φύλου απαιτείτο η αίτηση να συνοδεύεται με έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι το ενδιαφερόμενο άτομο παρακολουθείτο από ψυχίατρο και ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση.
  • Η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί, καταχωρίζεται στο ληξιαρχείο «με τρόπο που διασφαλίζει τη μυστικότητα της μεταβολής και της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γέννησης έναντι όλων». Ιδιαίτερη μνεία γίνεται, δε, και στην τήρηση εχεμύθειας από τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίες θα είναι αρμόδιες για την έκδοση όλων των υπόλοιπων εγγράφων.
  • Αναφορικά με τις οικογενειακές σχέσεις, ορίζεται ότι «αν το πρόσωπο έχει παιδιά, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του από τη γονική μέριμνα δεν επηρεάζονται».
  • Το ενδιαφερόμενο άτομο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε διόρθωση μόνο μία φορά, δηλαδή να ξαναγυρίσει στο προηγούμενο φύλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Στο πεδίο της συγκυβέρνησης ενδέχεται να υπάρξουν ανταρσίες από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ήδη ο Δημήτρης Καμμένος και ο Κ. Κατσίκης δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, και εκπροσωπώντας, όπως η ίδια είπε, και την κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, ανέφερε ότι «υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμων θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση».

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι για την ίδια η μείωση του ηλικιακού ορίου από το 17ο στο 15ο έτος για τη δυνατότητα κάποιου προσώπου να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου «αποτελεί κόκκινη γραμμή», προειδοποιώντας ουσιαστικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, πως σε περίπτωση που επιμείνει στην μείωση του ορίου, εκείνη θα το καταψηφίσει.

Η εισηγήτρια του σχεδίου νόμου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία διευκρίνισε ότι στην ηλικία από 15 έως 17 ετών προκειμένου να αλλάξουν τα στοιχεία της ταυτότητας απαιτείται εκτός από τη γονική συναίνεση και γνωμάτευση διεπιστημονικής επιτροπής δημόσιου νοσοκομείου.

Προβληματισμό πάντως έχει προκαλέσει το εν λόγω νομοσχέδιο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η φιλελεύθερη πτέρυγα της ΝΔ φαίνεται να είναι εξαιρετικά προβληματισμένη από την απόφαση για καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Τέλος, εμείς αναφέρουμε σχετικά. Μια κυβέρνηση η οποία έδωσε έμφαση στα εργασιακά ζητήματα, καθώς και στα Συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, και ειδικότερα επέλυσε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, και της διαπλοκής των ραδιοτηλεοράσεων στο Ν.Αττικής, όπως και των μεγαλοοφειλετών, τι άλλο θα μπορούσε να την απασχολεί από την ταυτότητα φύλου !!!    
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Βουλή ασχολείται με την ταυτότητα φύλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">