ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Είκοσι μαθητές χωρίς δάσκαλο - Δήμαρχος καθολικής υποκρισίας

Του Γιάννη Κουρδομένου 

Γλυφάδα: Μια τέτοια απαράδεκτη κατάσταση να μην επαναληφθεί στο μέλλον

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, ουσιαστικά έπρεπε να σπουδάσει υποκριτική, αντί για δικηγόρος, διότι και του πάει, και αρμόζει κατάλληλα σε άτομα σαν του λόγου του τα οποία ασκούν μονομερώς διοίκηση.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από εκκλήσεις των γονέων προς την διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

Αναφορικά με όσα λέγονται από τον δήμαρχο έχουμε να πούμε: 

1) Έχουν χαθεί 12 χρόνια και συνεχίζονται να χάνονται και άλλα. Οι συμπολίτες μας προφανώς ηθελημένα επικεντρώνουν σε όσα τους αφορούν, και πράττουν ως στρουθοκάμηλοι επί των πεπραγμένων των εκάστοτε κομματικών διοικήσεων.
2) Μια ολόκληρη πόλη δεν έχει τους ραδιοφωνικούς της σταθμούς έπειτα από τις φασιστικές ενέργειες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
3) Πιστεύουμε ότι συμφωνείτε μαζί μας πως η εικόνα μιας ολόκληρης πόλης η οποία βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια επί 12 χρόνια χωρίς την λειτουργία των τοπικών ραδιοφωνικών της σταθμών, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων,  δεν τιμά κανένα. Για την ακρίβεια, αποτελεί όνειδος για μια σύγχρονη οργανωμένη Πολιτεία. 
4)  Ελπίζουμε τόσο ο υπουργός παιδείας, όσο και συνολικά η κυβέρνηση, γνωρίζοντας τις ειδικές προσλήψεις, την μέριμνα για ημέτερους, και την συνέχιση των παρανομιών του τέως δημάρχου κ. Κόκκορη από τον σημερινό δήμαρχο,  χωρίς να έχει ενσκήψει άμεσα πάνω στο τοπικό πρόβλημα, και χωρίς μέριμνα για την επίλυσή του, και κυρίως χωρίς να πράξει τα δέοντα ώστε μία τέτοια απαράδεκτη κατάσταση να μην επαναληφθεί ξανά στο μέλλον, να έχουν ξεκάθαρη εικόνα ότι ο ρόλος του ήταν η υποκριτική και σαφώς σε καμία περίπτωση η πολιτική και τα κοινά.
5) Αποτελεί όνειδος για μια σύγχρονη οργανωμένη Πολιτεία να υπάρχει μια κομματική δημοτική αρχή ενός κόμματος το οποίο βαρύνεται τόσο για την οικονομική καταστροφή της χώρας, όσο και για πλήρως απαράδεκτο τρόπο διοικήσεως των Ο.Τ.Α., και ειδικότερα στη Γλυφάδα.

Στην επιστολή ο Γ. Παπανικολάου αναφέρει: 

Το αποτέλεσμα είναι πως όλη την περασμένη εβδομάδα, τα παιδιά του τμήματος δεν παρακολουθούν μαθήματα ή κάνουν ορισμένα μόνο από αναπληρωτές δασκάλους άλλων ειδικοτήτων (!) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μαθησιακή τους εξέλιξη, αλλά και για την ψυχολογία τους. 

Τριάντα ώρες διδασκαλίας έχουν ήδη χαθεί για τη φετινή χρονιά και συνεχίζουν να χάνονται και άλλες. Μοιραζόμαστε την έντονη αγωνία των γονιών που απαιτούν το ελάχιστο δυνατό, να έχουν ένα δάσκαλο να κάνει μάθημα στα παιδιά τους.

Ένα ολόκληρο τμήμα της έκτης τάξης δημοτικού σχολείου στην πόλη μας, τη Γλυφάδα, δεν έχει δάσκαλο.

Κ. Υπουργέ, πιστεύω ότι συμφωνείτε μαζί μου πως η εικόνα ενός ολόκληρου τμήματος, στην τελευταία τάξη του δημοτικού, να βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου δεν τιμά κανένα. Για την ακρίβεια, αποτελεί όνειδος για μια σύγχρονη οργανωμένη Πολιτεία. 

Ελπίζω ότι θα ενσκήψετε άμεσα πάνω από το πρόβλημα αυτό και θα μεριμνήσετε για την επίλυσή του, αλλά και θα πράξετε τα δέοντα ώστε μία τέτοια απαράδεκτη κατάσταση να μην επαναληφθεί ξανά στο μέλλον.  

* Στην εικόνα μπορείτε να δείτε  πίσω από το 11ο δημοτικό σχολείο την κεραία του Ο.Τ.Ε στον Υμηττό, και πόσο εύκολα επί ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παρείχαν την δυνατότητα να τοποθετούν κεραιοσυστήματα σε δασική έκταση, ενώ παράλληλα, διώκαν τους πρωτεργάτες των FM, διότι δεν τους παρείχαν, πρώτον άδεια, και δεύτερον, τη δυνατότητα να τοποθετήσουν κεραιοσυστήματα στον Υμηττό.

* Ο ασκούμενος τρόπος διοικήσεως του δήμου, καθώς και το μονομερές ενδιαφέρων των εκάστοτε αρμοδίων, οι οποίοι παρανομούν συστηματικά και δείχνουν το αμέριστο ενδιαφέρων τους όπου επιθυμούν, καθιστά σαφή την κοινωνική παθογένεια, καθώς και τι εξυπηρετούν οι αιρετοί του δήμου μας. 

* Σε λίγο τα media του εμπορίου, εκτός ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ''θα μπούν και μέσα στα σπίτια μας'', και αυτός είναι πραγματικά ο όνειδος στη πόλη μας με όσους εκλέγονται σε τοπικό επίπεδο !!! 

* Συγχαρητήρια για τον ''ορθό τρόπο διοικήσεως'', διότι σε καθημερινή βάση επαληθεύεται τι ισχύει επί σειρά ετών στη πόλη μας. Η εν λόγω διαμόρφωση διφορούμενων διοικήσεων είναι κοινωνικού χαρακτήρα, και αποτελεί αποκλειστική παθογένεια των αστικών κομμάτων - πολιτικών, τα οποία σχηματίζει η κοινωνία, η οποία πρώτον, αξιώνει  ρουσφέτια, διευθετήσεις, κ.α., και δεύτερον, εν συνεχεία δια μέσω των εκλεγμένων της παρανομεί επί σκοπίμου βάσεως επί σειρά ετών, ενώ επιθυμεί μονομερώς την δική της κάλυψη επί των δικών της προβλημάτων

* Όταν παρέχεις συνδρομή μονομερώς δεν κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς έχεις ήδη παρεξηγηθεί κ. δήμαρχε. Σαφώς κάθε ζήτημα - πρόβλημα πρέπει να τυγχάνει επίλυσης, όμως, είμαστε η μοναδική πόλη στην οποία τμήμα των κατοίκων της, και ειδικότερα οι εκάστοτε αιρετοί παρανομούντες, θεωρούν ορθή τη μέθοδο της στρουθοκάμηλου, διότι επί παντός επιστητού υπάρχει η ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, και η ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ, πλήν της Γλυφάδας, στην οποία μάλλον οι περισσότεροι κάτοικοι αιρετοί - διοικούντες είναι ''Αναρχικοί''.

* Όταν δεν υπάρχουν τοποθετήσεις από τη πλευρά των εκάστοτε δημάρχων - αιρετών επί σειρά ετών, ενώ έχουμε θέσει προτάσεις, αιτήσεις, κ.α., και εξηγώντας αναλυτικά ότι στο Ν.Αττικής των 5.000.000 εκ. πολιτών χορηγούν 50 ραδιοτηλεοπτικές άδειες, ενώ σε νομούς 30.000 χιλ. κατοίκων, επίσης 50 άδειες, είναι σαφές ποιοι φέρουν την ΕΥΘΥΝΗ.  ( Αυτοί κυβερνούσαν επί 40 χρόνια, και τα τρία τελευταία παριστάνουν τους αδαείς. )

* Είναι καθαρά ζήτημα παιδείας, και αλλοίωσης του Ελληνικού Συντάγματος, και καθόλου άσχετο με το θέμα που έχει προκύψει στο 11ο και ενεργοποίησε μονομερώς τον δήμαρχο, και σαφώς πρέπει άμεσα να λυθεί το ζήτημα των παιδιών, όμως τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι αρμόδιοι, και κυρίως η τοπική κοινωνία, φέρουν σημαντικό μερίδιο της ευθύνης, και παράλληλα ο δήμαρχος συνεχίζει το έγκλημα των προκατόχων του Σφακιανάκη, Κόκκορη, κ.α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Είκοσι μαθητές χωρίς δάσκαλο - Δήμαρχος καθολικής υποκρισίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">