ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πέμπτη: Γενική 24ωρη Απεργία

Οι αντιδράσεις στις κυβερνητικές πολιτικές εκφράζονται με την 24ωρη  γενική απεργία της Πέμπτης και τη συμμετοχή των εργαζομένων .

Θα παραλύσει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας στην 45η Γενική Απεργία.


Σωματεία, οργανώσεις, εργαζόμενοι,  μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι. κ.α., αντιδρώντας στις κυβερνητικές πολιτικές εξέδωσαν ανακοινώσεις και δελτία τύπου:


Αναλυτικότερα: Στην αυριανή 24ωρη  γενική απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ, ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ,  ΕΚΑΒ, OEXBE, οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., και πολλοί ακόμα.



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε., όπως επίσης και στις Συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια που θα γίνουν ανά την Ελλάδα.

Στο κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συμμετοχή στην απεργία, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται στην Αττική να ενώσουν την φωνή του μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής και ανατροπής των πολιτικών που επί οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια στερούν από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όχι μόνο τα δικαιώματα που με κόπο και αίμα απέκτησαν, αλλά το δικαίωμα στη ζωή, το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους.



ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στις συνεχιζόμενες αδιέξοδες πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη 14, 24ωρη Γενική Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Με βασικό σύνθημα «Το τερματίσατε» οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν, αντιδρώντας στην αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών τους δικαιωμάτων.



ΑΔΕΔΥ

«Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει», τονίζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν:

1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική τους εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
7. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα Υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
ΠΑΜΕ

Σε συγκέντρωση στην Αθήνα 10.30πμ στην Ομόνοια, καλεί το ΠΑΜΕ, αλλά και σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια».

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι το ακόλουθο:

«Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!».


Στην απεργία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, οι καθηγητές, και οι δάσκαλοι. Το ίδιο θα πράξουν και όσοι εργάζονται σε πρώην ΔΕΚΟ , ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, κ.α. Απεργούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες όπως και στις πολεοδομίες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Εφορίες και τα Υπουργεία.
Στην απεργία συμμετέχουν και όσοι εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Λεωφορεία – τρόλεϊ: Θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Μετρό: Δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος – τραμ: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
ΟΣΕ – προαστιακός: Θα παραμείνουν ακινητοποιημένα σε όλη τη διάρκεια της απεργίας.
Πλοία: Θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πέμπτη: Γενική 24ωρη Απεργία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">