ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χλιδή και καζούρα !

Η δημοσιογραφία, είτε είναι υποκειμενική είτε αντικειμενική, εμπεριέχει το υπόβαθρο του λειτουργήματος, έστω και με τις γνωστές και αρκετές παθογένειες που την διέπει τόσο στη χώρα μας όσο και ευρύτερα.

Εχθές, (αντί για χτες), Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, έχοντας μια προγραμματισμένη επίσκεψη βρέθηκα στα βόρεια προάστια Αττικής. Στη διαδρομή που έκανα, πέρασε από μπροστά μου μια παρέα από νεαρά άτομα,  και ακούστηκε από τον ένα νεαρό να λέγεται στους άλλους δύο '' Γλυφάδα FM - Χλιδή '' και σαφώς αντιλήφθηκα ότι γίνεται καζούρα, δεδομένου του Νίκου Χατζηνικολάου με τους ''ομίλους και τα επιχειρηματικά group''  καθώς και την διασκέδαση στα μπουζούκια.


Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, όμως λίγο πιο κάτω συναντήθηκα με ένα πωλητή της σχεδίας, ο οποίος έπειτα από δεκαετίες επιχειρηματικότητας έχει βρεθεί άνεργος, και μαζί με το περιοδικό ανταλλάξαμε και λίγες κουβέντες αναφέροντας του το περιστατικό : «Είδες οι πιτσιρικάδες μας κάνουν καζούρα. Έπρεπε να κυκλοφορούμε με μια Maybach S650 , (ασορτί με το λογότυπο του WEB, ''αναζητούμε τις 370.000 χιλ. ευρώ'' ), με το πούρο, και τουλάχιστον με ένα κοστούμι των 1.000 - 5.000 ευρώ - Μοσκίνο, Armani , Ralph Lauren, Kiton , Brioni ,κ.α., ώστε να είμαστε εναρμονισμένοι με την ''χλιδή'' »

Εκείνος μου απάντησε σχετικά, όμως για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω τι ειπώθηκε από τη πλευρά του.

Όπως αντιλαμβάνεστε εκτός από τους μεγαλοεκδότες, mediarxes, μεγαλοδημοσιογράφους, κ.α., στον αντίποδα υπάρχουν και έντυπα τα οποία υφίστανται ώστε να ανακουφίσουν άστεγους και άνεργους, σαφώς όμως έχουμε ένα προβληματισμό αναφορικά με τις Μ.Κ.Ο., τις χρηματοδοτήσεις, κ.α.

Επίσης, η αναφορά για την παροχή εργασίας σε δεκάδες η εκατοντάδες ανθρώπους εμάς τουλάχιστον δεν μας πείθει, διότι μας διέπει μια διαφορετικού τύπου ιδεολογία, κόντρα στα καπιταλιστικά και τα ''χλιδάτα'' πρότυπα, και δεδομένης της εμπλοκής επί δεκαετίες κεντροδεξιών και δεξιών κομμάτων στα έδρανα του δήμου δεν έχουμε πετύχει να καρποφορήσει , όμως δεν μας σταματά τίποτα, διότι υπάρχει και το εγγύς μέλλον, και η δική μας προσδοκία είναι ο ανεξάρτητος δήμος όλων των δημοτών με οργανωμένες δομές διαχειριζόμενες από το σύνολο των κατοίκων.


Στην επιστροφή από τα βόρεια προάστια πέρασα από την πλατεία στο Μοναστηράκι, στην οποία παράλληλα με το λευκό δέντρο που έχει τοποθετήσει ο δήμος Αθηναίων έπεσα σε αρκετά μεγάλη κίνηση, δεδομένης της καθιερωμένης εξόδου χιλιάδων κατοίκων.

Σε πλήρη αντιδιαστολή των νεαρών που μάλλον αναλώνονται να καταναλώνουν τα χρήματα του μπαμπά, και κυρίως αν αυτός είναι μεγαλοστέλεχος κάποιου αστικού κόμματος, είτε κάποιος μεγάλης εταιρίας, είτε διευθύνοντας στο δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να τους παρέχει ''χλιδάτο'' χαρτζιλίκι , χιλιάδες συνομήλικοί τους βρίσκονται και τις γιορτινές μέρες εργαζόμενοι σε χιλιάδες επιχειρήσεις με τσεκουρεμένους μισθούς, είτε απλήρωτοι για μήνες, κ.α., και παράλληλα υπάρχουν ανάμεσά μας και άνεργοι - άστεγοι , όπως βλέπετε στη χαρακτηριστική εικόνα.

Εμείς σπάνια ασχολούμαστε με τα κουτσομπολιά, δεν μας ενδιαφέρει αυτού του τύπου η προσέγγιση, όμως δεδομένου του περιστατικού δίνουμε έμφαση σε όσα έχουν γραφεί σχετικά τις τελευταίες ημέρες.   

Ο Νίκος Χατζηνικολάου την ημέρα της γιορτής του, διασκέδασε με τη σύζυγό του Κρίστη Τσολακάκη, στα μπουζούκια και συγκεκριμένα στον Τόλη Βοσκόπουλο. Το γεγονός σχολιάστηκε με «φαρμακερά» σχόλια από τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι θύμισαν για τα χρέη της Realnews και του Real fm.

Ο δημοσιογράφος έδωσε οργισμένη απάντηση στους επικριτές του γράφοντας στη σελίδα του, στο facebook:

«Έχει και η αθλιότητα τα όρια της! «Θύμωσαν» ορισμένοι -εγκάθετοι για να πλήξουν τη Realnews και τον Real FM- γιατί λέει βγήκα έξω τη βραδιά της γιορτής μου για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια... Δεν ντρέπονται;

Πρώτον ως φυσικό πρόσωπο δεν χρωστάω τίποτε σε κανέναν. Δεύτερον για να σταματήσει η λάσπη σας ενημερώνω ότι ο τραπεζικός δανεισμός του Realgroup -που είναι από τους μικρότερους του κλάδου- είναι ενήμερος και εξυπηρετείται κανονικά. Οσο για τα χρέη προς το δημόσιο, που αποτελούν το ένα τρίτο του ετήσιου τζίρου του Realgroup,η εταιρεία έκανε αίτηση και θα μπεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για να τα αποπληρώσει μέχρι δεκάρας.

Ας σεβαστούν τουλάχιστον ότι δώσαμε μέσα στην κρίση δουλειά σε περισσότερους από 200 ανθρώπους! Γνωρίζουν ότι οι δυσκολίες μας προήλθαν από την κατάρρευση των κυκλοφοριών και των εσόδων όλων ανεξαιρέτως των εφημερίδων, αλλά στοχοποιούν μόνον εμάς! Τους ενοχλεί η ανεξαρτησία μας.

Και θεωρούν ότι βρήκαν τρόπο να μας «κοντύνουν»... Κάνουν λάθος και θα το διαπιστώσουν σύντομα! Ντροπή τόση λάσπη! Ντροπή τόσο βρώμικος και υπόγειος πόλεμος! Η απάντηση μας θα είναι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή μας!»

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χλιδή και καζούρα ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">