ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε στην ΕΡΤ για όλους και όλα !

Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε στην ΕΡΤ για Τσίπρα, Καμμένο, Κοτζιά, Καραμανλή, Μουφτή, τη Νέα Δημοκρατία, και την τρέχουσα επικαιρότητα. 

Συνέντευξη για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας παραχώρησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη κυριακάτικη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ», που παρουσιάζουν ο Τάκης Σαράντης και η Αναστασία Γιάμαλη.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Τέρενς Κουίκ επεσήμανε τα εξής:

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ-ΚΟΤΖΙΑ

«Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο, στη πρώτη και τη δεύτερη κυβέρνηση να με ορίσει «Παρά τω Πρωθυπουργώ» ήταν για μένα έκπληξη. Εγώ το καραμανλόπαιδο, εκείνος ο αριστερός. Και βασικός μου συνεργάτης στον συντονισμό των δυο Κομμάτων, όταν προέκυπταν θέματα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Παλιός καλός φίλος. Ψυχάρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολύ ευγενής άνθρωπος, δεν τον άκουσα ποτέ να φωνάζει, και απόλυτα ταγμένος σε αυτό που υπηρετεί και ως Πρωθυπουργός και ως ηγέτης της Αριστεράς. Με αναντίρρητες αρχές στο να υπηρετεί τους αδύνατους, απόλυτα Ευρωπαϊστής, δίνοντας αγώνα να ξαναγίνει η Ελλάδα, όπως και τις εποχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ευρώπη των «Λαών-Εθνών της Αλληλεγγύης και της Ισότητας» και φοβερά προσηλωμένος στους στόχους του, ανεξάρτητα αν ξέρει, ότι έχει και πολιτικό κόστος.

Τον Πάνο Καμμένο, τον ξέρω από 15 χρονών. Ήμουν μαζί του στο ξεκίνημα των ΑΝΕΛ και μαζί θα πορευτούμε, και όσο τον χτυπούν ανέντιμα, τόσο θα είμαι δυνατά δίπλα του.

Ο Πάνος Καμμένος δεν έκλεψε, δεν έβαλε στην τσέπη του ούτε ένα ευρώ από τα Κρατικά Ταμεία, από τα χρήματα των φορολογουμένων. Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το ήθος του, σε εποχές όπου πολλοί έφαγαν λεφτά.

Απεναντίας, ακόμα και γεύματα με υψηλούς ξένους καλεσμένους του τα πλήρωνε από τη τσέπη του. Μπορεί να είναι ένας εκρηκτικός χαρακτήρας αρκετές φορές, αλλά έχει μια αστείρευτη ειλικρίνεια, δε θέλει να αδικεί κανέναν και στις Ένοπλες Δυνάμεις, το νοιώθω, είναι δημοφιλής και τον αγαπούν.

Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος από το 2012 έχει «χτυπηθεί» όσο κανείς άλλος, από μια σειρά ΜΜΕ και από πολιτικούς και Κόμματα, που παίρνουν «γραμμή» από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Δυστυχώς για όλους αυτούς, ο Πάνος Καμμένος δεν «μασάει», δεν λυγίζει, γιατί απλούστατα κανείς δεν τον έχει «πιασμένο», δεν χρωστάει σε κανέναν, απεναντίας πολλοί του χρωστούν.

Όσο για τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και επειδή στη δημοσιογραφική μου καριέρα και στο διπλωματικό ρεπορτάζ γνώρισα πολλούς σε αυτό το πόστο, έχω εκτιμήσει το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του.

Είναι εργασιομανής, απίστευτα διαβασμένος, οργανωτικός, πολύ έμπειρος από τη πολύχρονη θητεία του στο ΥΠΕΞ, ακέραιος, ακριβοδίκαιος. Όλα αυτά αντανακλούν στην εξωτερική πολιτική, που χειρίζεται με απόλυτους πατριωτικούς προσανατολισμούς, έχοντας καταστήσει την Ελλάδα - χάρη και στην εξαιρετική του συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα - πυλώνα σταθερότητας και στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά κυρίως στη περιοχή μας, με τα τόσα γεωπολιτικά προβλήματα.

Επειδή είναι ο άνθρωπος που κρατάει την ιεραρχία και την δεοντολογία στο τρόπο της συνεργασίας του, φιλικός, αλλά και αυστηρός όπου χρειάζεται, αυτό εμένα προσωπικά με διευκολύνει πάρα πολύ, γιατί αυτά βίωσα, αυτά έμαθα δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Όταν τελειώσει κάποια μέρα η θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών θα έχω να θυμάμαι πολλά και από τον Νίκο Κοτζιά, αλλά και από τους Διπλωματικούς που συνεργάζομαι, Εμπειρογνώμονες και Διοικητικό Προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών.

Φυσικά, θεωρώ άδικο οι κομπλεξικοί ή οι αποτυχημένοι της πολιτικής, να κατηγορούν τον Νίκο Κοτζιά, παράδειγμα για την δήθεν αποτυχημένη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, ότι δεν την είχε προετοιμάσει σωστά. Αστειότητες και φαιδρότητες, όταν όλοι ξέρουν, όπως προανέφερα, ότι είναι ο άνθρωπος που για κάθε δραστηριότητας του προετοιμάζει μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια τα πάντα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.

Είναι σαφές, ότι τους ενοχλεί το γεγονός, ότι ο Νίκος Κοτζιάς έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους, όταν ανέλαβε το Υπουργείο κι έστειλε πάνω από 43 υποθέσεις στον Εισαγγελέα, που είτε αφορούν οικονομικό πάρτυ με ΜΚΟ είτε τεράστια κονδύλια εκατομμυρίων, που έφευγαν από τη χώρα, χωρίς την έγκριση της Βουλής .

Το δια ταύτα: Tσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος και το λέω με γνώση λόγου, συνεργάζονται εξαιρετικά, έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και ανήκουν και οι τρεις στη κατηγορία εκείνων, που δεν τους έχει κανείς «πιασμένους». Ας «χτυπούν» ΜΜΕ και φθαρμένοι ή διεφθαρμένοι πολιτικοί όσο θέλουν. Δεν τους αγγίζουν και αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει.

ΜΟΥΦΤΗΣ-ΘΡΑΚΗ

«Ξεκινώ με την επισήμανση ότι παντού στο κόσμο οι μουφτήδες ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ. Το ίδιο και στη Τουρκία, βεβαίως.

Αλλά πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα των ψευτομουφτήδων και με το θέμα της αμφισβήτησης του νόμιμου Μουφτή, που δέχεται το ελληνικό Κράτος. Καταρχήν, είναι έξω από κάθε πραγματικότητα να συνδυάζουμε το θέμα της χρονικής στιγμής που το άνοιξε δημόσια ο Γαβρόγλου με το θέμα της επίσκεψης Ερντογάν.

Απαράδεκτος ο συσχετισμός, προφανώς για αρρωστημένους τυφλούς αντιπολιτευτικούς λόγους.

Ο Κώστας Γαβρόγλου έθεσε δημόσια έναν προβληματισμό για ένα ζήτημα που θα το εξετάσουν έγκυροι νομικοί σε Ειδική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί. Γιατί σπεύδουν κάποιοι να αποκλείσουν την πολύ ισχυρή περίπτωση, ότι αυτή η Επιτροπή θα αποφανθεί για εξακολούθηση διορισμού του Μουφτή, όπως γίνεται σε όλες τις Μουσουλμανικές χώρες και βεβαίως στη Τουρκία;
Επίσης, σας παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανε στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας δύο σημαντικά πράγματα.

Πρώτον, ό,τι αποφασίσει η Ελλάδα, που διαχειρίζεται η ίδια τα του οίκου της και δεν δέχεται παρεμβάσεις απ’ έξω, θα αποτελέσει και την αναγκαστική αποδοχή, ακόμη και από εκείνους της μουσουλμανικής θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης, που χρόνια τώρα με άξονα τους ψευτομουφτήδες, αμφισβητούν τον επίσημο Μουφτή. Πάντως, αυτοί οι συγκεκριμένοι να ξεχάσουν, ότι μπορούν να επιβάλλουν εκλογή Μουφτή με ψηφοφορία από το σύνολο της μουσουλμανικής θρησκευτικής μειονότητας. Έτσι κι αλλιώς σε όλες τις εκκλησίες - ακόμα και στη δική μας την Ορθόδοξη - ένας συγκεκριμένος αριθμός εκλεκτορικού Σώματος αποφασίζει για Μητροπολίτες και Αρχιεπίσκοπο.

Δεύτερον, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε, ότι το ζήτημα του Μουφτή δεν είναι θέμα, που θα διαχειριστεί τώρα τη κυβέρνηση και το παρέπεμψε στο απώτερο μέλλον.

Θα επαναλάβω ακόμη, όμως, για μια φορά – και αντιλαμβάνεστε ότι είναι άποψη που διατυπώνω και ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ – η «βασιλεία» των ψευτομουφτήδων, έστω και με καθυστέρηση, θα πάρει τέλος. Υπενθυμίζω, ότι πρόσφατα σε Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, όπου μάρτυρας κατηγορίας ήταν και η Περιφερειάρχης Θράκης των ΑΝΕΛ, η κα Χρύσα Ούτση, ο ψευτομουφτής Ξάνθης καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για αντιποίηση Αρχής.

ΝΔ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

«Είναι σημαντικό και πολύ δημοκρατικό το κάθε Κόμμα να κάνει στις εποχές που χρειάζεται το Συνέδριο του, να ακούγονται απόψεις και να καθορίζονται συγκεκριμένες πολιτικές.

Έχετε παρατηρήσει, ότι πολλές φορές σε δηλώσεις μου αποφεύγω να αναφερθώ στη ΝΔ και αναφέρομαι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Η ΝΔ του σήμερα είναι ένα μόρφωμα για πολλούς και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρέτησαν στη συνέχεια Ράλλης, Μητσοτάκης, Έβερτ και Κώστας Καραμανλής. Βεβαίως, η «οικογένεια» δεν τα είχε ποτέ καλά με τους Καραμανλικούς.

Όμως, όλοι οι Αρχηγοί που σας προανέφερα, πάλευαν για την ενότητα και νομίζω, ότι ο κορυφαίος σε δύσκολες εσωκομματικές εποχές ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

Άκουσα με πολλή προσοχή τις δηλώσεις του στο Συνέδριο της σημερινής ΝΔ. Όπως έκανα πάντα, αρνούμαι να ερμηνεύσω τα λεγόμενα του Κώστα Καραμανλή. Αλλά όσοι τον ξέρουν μπορούν να διαβάσουν πολλά πίσω από τις λίγες και μετρημένες του φράσεις.

Κι ένα τελευταίο: Η επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι θλιβερή. Απέτυχε οικτρά η «γραμμή Θεοδωρικάκου», να επαναλαμβάνει ο Αρχηγός του Κόμματος, σαν παιδί που του πήραν το τόπι, και κάθε μέρα να ζητάει εκλογές. Τώρα έχουν αλλάξει τα θλιβερά τροπάριά τους.

Για παράδειγμα το θεωρώ εξαιρετικά ελιτίστικο ( για να μη πω απάνθρωπο) να απαξιώνεται το επίδομα που αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει στους νέους άνεργους, σε νέα παιδιά που είναι σε ανεργία.

Ορίστε τί δεν θα έκανε ποτέ ένας Καραμανλής. Ποτέ δεν θα απαξίωνε ένα τέτοιο κοινωνικό μέτρο, για όποιον το σκεφτόταν. Και επειδή με ρωτάτε, φυσικά εμείς οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσαμε μετεκλογικά να συνεργαστούμε με μια τέτοια ΝΔ.

Θα μου πει κάποιος, ότι «και το φθινόπωρο 2014 θύμωσες, όταν σε ρώτησαν, αν θα δεχόσουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ήταν η περίοδος όπου κάποιοι, μέσα στους ΑΝΕΛ, δεν είναι πια μαζί μας, ήθελαν να μας κάνουν «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν δεχόμουν και αυτό δήλωνα σε κάθε ευκαιρία.

Τελικά συνεργαστήκαμε επί ίσοις όροις, συνεργαζόμαστε ισότιμα, στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια εξόδου στην ομαλότητα, παρεμβαίνουμε, αλλά και καταψηφίζουμε -και διαφωνούν κατά συνείδηση οι βουλευτές μας -, όπου το κρίνουμε αναγκαίο».

Σημείωση του ''Γ'': Δεδομένου και μιας δικής μας τοποθετήσεως αναφορικά με τον Πάνο Καμμένο, η οποία γίνεται δεδομένης μιας πατέντας του κ. Ζωγράφου, εμείς δεν κατηγορήσαμε δημόσια τον κ. Καμμένο, θέτουμε όμως υπόψιν των συμπολιτών μας όσα έχουν ειπωθεί για την δωρεάν ενέργεια.

Επίσης, πρέπει να αποσαφηνιστεί αν πράγματι αποτελεί την ενεργειακή λύση για τη χώρα μας, η αν πρέπει η πολιτεία να στηρίξει προτάσεις δεκαετιών για την πραγματική ανάπτυξη στη χώρα μας. 

Όπως αναφέρουμε η χώρα μας δεν διαθέτει ούτε εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, ενώ υφίστανται εκατομμύρια χρηστών, καθώς επίσης, ενώ διαθέτει χιλιάδες ραδιοτηλεοράσεις δεν υπάρχουν εταιρείες παραγωγής Ελληνικών ηλεκτρονικών και όλα είναι εισαγόμενα. 

Δίνουμε έμφαση δεδομένων των δηλώσεων του υφυπουργού στην ΕΡΤ,  και σε όσα ταλανίζουν τα ερτζιανά επί δεκαετίες, με την ΕΡΤ να καλείται τα τελευταία χρόνια , σύμφωνα των πολιτικών που προηγήθηκαν, να παρέχει εκατομμύρια για πάροχο, ενώ επαρκούσαν να γίνει πάροχος, και μερίδιο του ανταποδοτικού τέλους ,το οποίο δρομολογείται ετησίως για πάροχο, να καλύπτει δια της κυβερνήσεως όποιες ανάγκες θεωρεί αυτή σκόπιμο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε στην ΕΡΤ για όλους και όλα ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">