ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ψηφιακό - Δημόσιο φιλικό στον πολίτη ?

Ήδη υλοποιείται ο σχεδιασμός για την ψηφιακή Ελλάδα του 2021 αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η κυβερνητική ΑΥΓΗ, και μάλιστα με τίτλο '' Ψηφιακό Δημόσιο φιλικό στον πολίτη ''.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση: Απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται δεκάδες διαδικασίες που επηρεάζουν άμεσα πολίτες.

Απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται δεκάδες διαδικασίες που επηρεάζουν άμεσα πολίτες και επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο να γίνονται με ένα... κλικ.

Η ηλεκτρονική υπογραφή μειώνει τον χρόνο διακίνησης εγγράφων και... σώζει τα δάση, αφού καθιστά άχρηστο το χαρτί.

Τα ΚΕΠ θα περάσουν στο στάδιο του e-KΕΠ, καθώς θα είναι πλέον προσβάσιμα και από τον υπολογιστή και τα κινητά.

Έτοιμα εντός του 2018 ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενή και το εθνικό πρότυπο ηλεκτρονικού τιμολογίου.

Σημειώσεις του ''Γ'': Όσα αναφέρονται σχετικά με την απλοποίηση, και τη ψηφιοποίηση, τα αναφέραμε στις καθημερινές μας μεταδόσεις από το κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και έκτοτε έχουν περάσει δεκαετίες !

Όσα προωθούνται σήμερα ως καινοτόμα και πρωτοποριακά, απ' όσους βρέθηκαν σε θεσμικές θέσεις, αποτελούσαν δικά μας μεταδιδόμενα επί σειρά ετών, σε μια χώρα που χαρακτηρίζαμε λίαν επιεικώς τριτοκοσμική.  

Όσοι και όσες βρέθηκαν σε θεσμικές θέσεις μπορεί μετά από τη πάροδο δεκαετιών να υλοποιούν μια σειρά απ' όσα είχαμε θέσει δημόσια πριν από δεκαετίες, όμως στον αντίποδα, το πελατειακό κράτος, και οι διορισμένοι ''δερβεναγάδες'' του δημοσίου, αποτελούν την κορωνίδα ταλαιπωρίας του πολίτη.

Να αναφέρουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις, στις οποίες οι διοικητικοί υπάλληλοι, ασχέτως πως έχουν βρεθεί στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν, κυρίως στη χώρα μας, και σε χιλιάδες περιπτώσεις μετασχηματίζονται στον επί γης θεό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα κατά το δοκούν να μεριμνά η να φονεύει !

Η πλήρης εξάρτηση από την κρίση, και την υπογραφή ενός διοικητικού υπαλλήλου, ο οποίος μπορεί να ανήκει στο άλφα η βήτα κόμμα, και να διέπεται από συγκεκριμένες αντιλήψεις, για εμάς αποτελεί το σημείο αναφοράς κάκιστης λειτουργίας του κράτους, και έχοντας το βασικό δεδομένο ο ''δερβεναγάς'' επί δεκαετίες να καταλαμβάνει τη δημόσια έμμισθη θέση, ενώ στον αντίποδα ο κάθε πολίτης είναι άγνωστο σε ποια θέση βρίσκεται.

Έχουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις οποίες από προβληματική λειτουργία του δημοσίου υπάρχει έλευση κάποιων χρονικών ορίων, με συνέπεια κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι να στέκονται στο ''γράμμα του νόμου'', χωρίς να εξετάζουν την υπαιτιότητα των συναδέλφων τους του δημοσίου. 

Το ''γράμμα του νόμου'', όπως το έχει θέσει ο νομοθέτης, σε πλειάδα περιπτώσεων δεν υπηρετεί το σκοπό του, άρα είναι ρύπος. Για ποιους λόγους τίθενται χρονικά όρια από τη πλευρά του νομοθέτη σχετικά με το δημόσιο ;

Oι Έλληνες - Ελληνίδες πολίτες αναφορικά με όσα παρέχουν στο δημόσιο έχουν ένα ανάλογο καθεστώς χρονικών ορίων, η δια βίου είναι υπόχρεοι καταβολών ;;;

Όσοι και όσες οφείλουν σε δημόσιες υπηρεσίες έχουν ένα ανάλογο καθεστώς από τον νομοθέτη ενός η έξι μηνών, η οι οφειλές τους ισχύουν αδιαλείπτως ; Μετά την έλευση ενός η έξι μηνών παραγράφονται οι οφειλές των πολιτών ; Σαφώς δεν παραγράφονται, άρα στον αντίποδα τι εξυπηρετούν τα χρονικά όρια αναφορικά με το δημόσιο ;;; Για εμάς εξυπηρετούν τις ''γαλάζιες'' προσλήψεις και τα παρεχόμενα σε ημέτερους των νεοδημοκρατών.

Το κύριο ουσιαστικό αναφορικά με το δημόσιο στη χώρα μας, είναι και η αμφισβήτηση ενός επιστήμονα του δημοσίου από έναν διοικητικό υπάλληλο, ο οποίος/α μάλλον μεριμνά για το δημόσιο συμφέρον, το οποίο σαφώς είναι η παραμονή του εν λόγω στην έμμισθη θέση του, καθώς και η εξασφάλιση να μην υπάρχει ζημία του δημοσίου, το δημόσιο όμως δεν μπορεί να το συντηρήσει ο δημόσιος υπάλληλος, και είναι εξαρτώμενο του κοινωνικού συνόλου.  ( Το δημόσιο συμφέρον δεν το επιθυμούν οι έτεροι δημόσιοι υπάλληλοι ; ) 

Σημείο αναφοράς το γράμμα του νόμου (!), το οποίο μπορεί να επικαλείται κάθε διοικητικός υπάλληλος, την ίδια στιγμή κατά την οποία καταργείται στην πράξη από την εκάστοτε διοικούσα αρχή, με έμφαση την κάλυψη των ημετέρων τους. ( Δείτε και τη σχέση διοικητικών υπαλλήλων με αστικά πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, παρατάξεις, κ.α. ) 

Για εμάς, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, είναι οξύμωρο, από τη μία να έχουν υπάρξει ειδικές μέριμνες για χιλιάδες ημέτερους, και εν συνεχεία από τις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν, να επικαλούνται το ''γράμμα του νόμου'', το οποίο σε πλειάδα περιπτώσεων δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, και ο νομοθέτης αδυνατούμε να αντιληφθούμε κάτω από ποιο πρίσμα το θέσπισε.

Δεδομένου ότι οι πολίτες είναι υπόχρεοι καταβολών χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο, το ανάλογο πρέπει να ισχύει και αναφορικά με το δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., και το συγκεκριμένο αφορά την σημερινή κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι διαφοροποίησε ορισμένα ζητήματα προς το καλύτερο.

Για το ''γράμμα του νόμου'' αναφέρουμε: Ο νομοθέτης έχει σταλεί από την κοινωνία των πολιτών, και λαμβάνοντας καλές αποδοχές, ώστε να θεσπίσει σύννομα και δίκαια για το σύνολο των πολιτών, ενώ στην δική μας πραγματικότητα ο νομοθέτης κόβει και ράβει κατά το δοκούν, μεριμνά δια μέσω των παρατάξεων , των εν λόγω αστικών κομμάτων, για σειρά ημέτερων, και στον αντίποδα κατακρεουργεί δια μέσω των ''δικών'' τους το σύνολο των υπολοίπων.  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ψηφιακό - Δημόσιο φιλικό στον πολίτη ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">