ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Λάτση και υποστηριχτές δεν είμαστε Αμερικανάκια

Αυτό που μας παρουσιάζουν ως Ελληνικό του ''Μέλλοντος'' καμία σχέση δεν έχει με το μέλλον της περιοχής μας και του κοινωνικού συνόλου, και σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με το κοινωνικό σύνολο.

Του Γιάννη Κουρδομένου

Το κατ' επίφαση ''μέλλον'' είναι το πλάνο μιας ολιγαρχίας, η οποία επί δεκαετίες νέμεται σε όλα τα επίπεδα το λαό και τη χώρα μας, και μάλιστα ξεζουμίζοντας για τα στενά τους συμφέροντα, επενδύοντας σε οφέλη από παλαιολιθικές ενέργειες, χωρίς να υφίσταται πραγματικά η μελλοντική ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου - λαού και του τόπου μας.

Αρκετοί από τους ωφελημένους των τελευταίων ετών, και συγκεκριμένα ακόμα και όσοι ωφελήθηκαν δια της πλαγίας με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, και αξίωναν οι συμπολίτες μας να έχουν πλήρη άγνοια ότι μισθώνονται για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων - σκοπιμοτήτων, ενώ δεν έχουν ούτε τη διάθεση, ούτε τις ικανότητες κάλυψης του συνόλου, επιχειρούν να δώσουν χείρα βοηθείας παρουσιάζοντας το τερατούργημα ως ''γειτονιές'' της περιοχής μας.

Σαφώς είναι τα ίδια άτομα τα οποία έχουν την ''ικανότητα'' να γίνονται παρατρεχάμενοι, εξυπηρετητές στενών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, όμως αδυνατούν καθολικά να προτάξουν έστω και μια καινοτόμο ιδέα - πρόταση - η οποία πραγματικά να διαφοροποιεί το ρου της ιστορίας και του τόπου μας, και κυρίως συμβαδίζοντας με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Αν σε ορισμένους/ες αρέσει η εικόνα που προηγήθηκε, με τον φυτευτό ουρανοξύστη στην παραλία της περιοχής μας, πίσω από την θάλασσα και την ακτογραμμή, με ζωή εκατομμυρίων ετών, για εμάς αποτελεί προσβολή των ιδεωδών τα οποία είχαν επί χιλιετίες οι προγονοί μας Έλληνες.

Το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που σχεδίασε η επενδυτική κοινοπραξία Lamda Development - συμφερόντων Λάτση, και με συμμετοχή της κινεζικής Fosun  και της Αραβικής Eagle Hills , δεν μεταμορφώνει την ευρύτερη περιοχή, την παραμορφώνει, και μάλιστα σε σημείο να γίνει πραγματικά αγνώριστη. 

Η τελική εκχώρηση της έκτασης των 6.200.000 τ.μ. στην κοινοπραξία Hellinikon Global θα δώσει τη δυνατότητα για την παραμόρφωση του Ελληνικού και της ευρύτερης περιοχής μας.

Για όσους και όσες εκ των συμπολιτών μας διαθέτουν μνήμη, από τα τοπικά δρώμενα, και κυρίως από την μετάδοση ενός τοπικού Ρ/Σ, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, πριν από δεκαετίες, είχε μεταδώσει όσα δεν υπήρχαν και υπήρξαν ετεροχρονισμένα, αυτό που ονομάζεται '' Μέλλον'' είχε τονιστεί επανειλημμένα ότι πρέπει να φέρει τη σφραγίδα του συνόλου - ΟΛΩΝ - και σε καμία περίπτωση να μην είναι εξαρτώμενο ενός, η ελαχίστων οικονομικών,  πολιτικών ,  κοινωνικών συμφερόντων.

Σημείωση: Ο λαός ραγιάς , επί εκατονταετίες , μπορεί να δέχεται οτιδήποτε, όμως είναι σαφές ότι τόσο στις Η.Π.Α, όσο και ευρύτερα, το ''μέλλον'' των ουρανοξυστών σε μια πόλη - περιοχή, δεν αποτελούσε προνόμιο ενός η δυο τριών ατόμων - οικονομικών συμφερόντων, και συμβάδιζε με την οικονομική ανάπτυξη τόσο του τόπου - περιοχής, όσο και μιας πλειάδας ατόμων, εταιριών, ομίλων, επιχειρήσεων, κ.α.

Πλην του Λάτση, και των νεόπλουτων Κινέζων - Αράβων συνεργατών του,  όσοι και όσες στην ευρύτερη περιοχή μας έχετε την οικονομική δυνατότητα να δομήσετε ουρανοξύστες παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα. 

Επισήμανση: Προς τις κυρίες και κυρίους των αστικών κομμάτων, και της κυβερνήσεως , τίθεται το ερώτημα. Οι αδειοδοτήσεις για κατασκευή ουρανοξυστών στο Ελληνικό δεν αλλάζουν τον συντελεστή δόμησης της ευρύτερης περιοχής ;

Όταν στις Η.Π.Α, και ευρύτερα σε σειρά άλλων χωρών, οι πολίτες είναι προς αναζήτηση περιοχών με μονοκατοικίες, ώστε να απεμπλακούν από τον αστικό θόρυβο, ρύπους, και τα τερατουργήματα, στην δική μας χώρα ''αναπτυσσόμαστε'' . . . μονομερώς από τη μία πλευρά του Ν.Αττικής, και από την άλλη ισχύει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Δείτε εδώ

Δεδομένου ότι ο Λάτσης με τους νεόπλουτους Άραβες και Κινέζους θα γίνουν οι ιδιοκτήτες των ουρανοξυστών, οι υπόλοιποι των τοπικών κοινωνιών, ως κοινωνικό σύνολο, θα μετέρχονται της περιοχής ως ραγιάδες ώστε να ''προσκυνήσουν'' τα ''τοτέμ'' των λίγων και νεόπλουτων.  

Οι δημοτικές αρχές της περιοχής μας, οι οποίες γίνονται υποστηριχτές αυτών των σχεδίων, έχουν τη δυνατότητα με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, είτε να συμμετάσχουν, είτε να δομήσουν έστω και ένα ουρανοξύστη, ώστε να μπορούμε να θέσουμε δημόσια ότι η ''ανάπτυξη'' και το ''μέλλον'' συμβαδίζουν με το κοινωνικό σύνολο, τις δυνατότητές του, και το τόπο μας ; 

Θα υφίσταται ανταποδοτικότητα σε όσα θα γίνουν από τους συνεργαζόμενους ομίλους στην περιοχή μας, η γι' άλλη μια φορά στη χώρα του ότι δηλώσεις, και πράξεις, θα βρεθούν οι επιτήδειοι/ες , λόγω δημοσίων σχέσεων, η ακόμα λόγω συγγένειας, γνωριμιών, σχέσεων, κ.α., οι οποίοι/ες θα καρπώνονται τα οφέλη αντί του κοινωνικού συνόλου ;  

* Προσωπικά επιθυμούμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Λάτση, ώστε να τεθούν μια σειρά ζητημάτων, και να μας θέσει τις απόψεις και τις θέσεις του, αντί όσων διοχετεύονται δημόσια, και όσων λέγονται από τη πλευρά συνεργατών του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Λάτση και υποστηριχτές δεν είμαστε Αμερικανάκια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">