ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας

Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας, με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Πρόκειται για την δεύτερη στην Αττική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας-ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «πηγή Αιξωνής » του Δήμου Γλυφάδας (γεώτρηση αντλούμενη) για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Η αναγνώριση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4744/τεύχος Β΄ /29.12.2017 και αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 17.1.2018.

Σημείωση του ''Γ'': Στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής μας, και εν γένει της χώρας μας, προτιμότερο είναι να ισχύσει η πρότασή μας από τη δεκαετία του 90, και μετέπειτα, για ένα δημόσιο - δημοτικό πολυγλωσσικό κανάλι, το οποίο παράλληλα θα παρέχει και θέσεις εργασίας σε σειρά συμπολιτών μας.

Είναι γνωστό ότι στα νότια προάστια κατοικούν πολίτες από πολλές χώρες, και έχουμε πλειάδα ομογενών οι οποίοι κατοικούν για μεγάλο διάστημα τοπικά, οι οποίοι/ες ομιλούν πολλές γλώσσες όπως την μητρική - Ελληνική, όπως και συμπολίτες μας οι οποίοι/ες βρέθηκαν για πολλά χρόνια στο εξωτερικό και κάνουν χρήση και άλλης γλώσσας πλην της Ελληνικής.

Οι 'πρεσβευτές τουρισμού' πρέπει να έχουν μια βάση - ένα κανάλι, και τις δυνατότητες από τη πλευρά της πολιτείας. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, γνωρίζουν πως χειρίζονται τα περί δημόσιας ραδιοτηλεοράσεως.

Η πραγματική δημοκρατία παραμείνει κλειστή, ενώ το ανταποδοτικό τέλος παρέχεται. Το ανάλογο και για το δήμο Γλυφάδας, στον οποίο οι εκάστοτε διοικούντες θεωρούν την παρανομία και τις ειδικές μέριμνες για τους ημέτερους προνόμιο της παραχώρησης ψήφων. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb