ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας για την αγωγή της Ελληνικό Α.Ε.

Άλλη μια εξωφρενική περίπτωση απασχόλησε το Δ/Σ της Γλυφάδας, και συγκεκριμένα η αξίωση - αγωγή - της «Ελληνικό Α.Ε.» για καταβολή από το δήμο 925.220,67 € για κατανάλωση νερού.

Η αγωγή αφορά γεώτρηση η οποία έχει γίνει στα όρια του δήμου Γλυφάδας, και συγκεκριμένα για εμάς στον απαλλοτριωμένο Βόσπορο, ο οποίος αποτελούσε ιδιοκτησία πέραν των 100 οικογενειών συμπολιτών μας. 

Μήπως απαιτείται ο δήμος να στραφεί κατά της «Ελληνικό Α.Ε.» αξιώνοντας τις ορθές αποζημιώσεις των 100 ιδιοκτητών της συνοικίας του Βοσπόρου οι οποίοι απαλλοτριώθηκαν επί χούντας και μεριμνώντας για την ορθή εκπροσώπηση τόπου και δημοτών  ; 

Αν πράξει ορθά ο δήμος, το ποσό που αξιώνει η «Ελληνικό Α.Ε.» για το νερό, είναι ασήμαντο μπροστά στην αποζημίωση την οποία πρέπει να παρέχει στους αρχικούς ιδιοκτήτες της περιοχής, οι οποίοι, τονίζουμε για άλλη μια φορά απαλλοτριώθηκαν επί ΧΟΥΝΤΑΣ, άρα με καταργημένο τον κοινοβουλευτισμό και το πολίτευμα. 

Το Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας

Το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας υιοθέτησε ομόφωνα στη χθεσινή του συνεδρίαση το ακόλουθο ψήφισμα σχετικά με την αγωγή της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.» κατά του Γκολφ Γλυφάδας, με την οποία ζητά να της καταβληθεί εντόκως το ποσό 925.220,67 € για κατανάλωση νερού από γεώτρηση και χρηματική ικανοποίηση της ηθικής της βλάβης, η οποία μετ’ αναβολή συζητείται στις 22.02.2018.

«Η Ελληνικό Α.Ε. είναι ένα όχημα ειδικού σκοπού που ιδρύθηκε στις 31 Μαρτίου 2011 για διοίκηση, διαχείριση και ανάπτυξη του ακινήτου, των εγκαταστάσεων και των υποδομών του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό. Βασική αποστολή της είναι η περίφημη αξιοποίηση του αεροδρομίου με τα γνωστά έως σήμερα αποτελέσματα.

Στις 07.04.2015 υπεβλήθη από την άνω εταιρεία αγωγή κατά του Γκολφ Γλυφάδας, με την οποία ζητάει από την ανώνυμη εταιρεία του Δήμου μας ούτε λίγο ούτε πολύ να της καταβάλει εντόκως το συνολικό ποσό των 825.220,67 € ως αντίτιμο νερού που έχει καταναλώσει το Γκολφ από γεώτρηση που βρίσκεται εντός εριζόμενου τμήματος του ακινήτου του Ελληνικού. 

Συγκεκριμένα, κατηγορεί το Γκολφ Γλυφάδας ότι «επί 909 ημέρες από 06.07.2011 έως 31.12.2013» χρησιμοποιούσε «αυτοβούλως και αυθαιρέτως, χωρίς καμία τυπική σχέση» μια «γεώτρηση ύδατος μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού» μέσω της οποίας «υδροδοτεί το γήπεδο Γκολφ Γλυφάδας Κωνσταντίνος Καραμανλής». 

Για να καταλήξει δε στο ύψος του αντιτίμου χρησιμοποιεί στοιχεία που δεν βασίζονται σε μετρήσεις που έχει κάνει, αλλά σε μία έκθεση που είχε συντάξει το Μάρτιο του 2006 η WWF Hellas με τίτλο «Γήπεδα Γκολφ στην Ελλάδα – Η άποψη του WWF Ελλάς»! 

Επικαλείται μάλιστα μελέτες της Ομοσπονδίας Γκολφ της Ανδαλουσίας (!) και της παγκοσμίου άγνωστης οργάνωσης Ecologistas en Accion που περιλαμβάνει η έκθεση, σχετικά με την ποσότητα του νερού που χρειάζεται ένα γήπεδο γκολφ. 

Ευτυχώς, για την στοιχειώδη έστω αξιοπρέπειά τους, σταμάτησαν εκεί και δεν επικαλέστηκαν κάποια άλλη μελέτη που εκπόνησε κάποια οργάνωση για την προστασία των λιμνών στην ορεινή Χιλή κατά τον Μεσοπόλεμο… Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η αγωγή, με το παράλογο ιστορικό της και τα αβάσιμα αιτήματά της, προσβάλει τον Δήμο Γλυφάδας, προσβάλει την ιστορία του Γκολφ Γλυφάδας και υποτιμά την νοημοσύνη όλων μας.

Επιπλέον, όμως η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» ζητά εντόκως το ποσό των 100.000 € για την ικανοποίηση της ηθικής της βλάβης, αποδεικνύοντας πέραν πάσης αμφιβολίας ότι πραγματικός σκοπός είναι η εξόντωση του Γκολφ Γλυφάδας, αλλά και ότι από όχημα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας έχει γίνει πλέον όχημα καταστροφής της δημοτικής μας επιχείρησης και ουσιαστικά εξαθλίωσης του μοναδικού γηπέδου γκολφ στην Αττική. 

Αυτό υποδηλώνει ουσιαστικά το αίτημα της υποβληθείσας, δηλαδή τη βούλησή της να οδηγήσει μια υγιή δημοτική επιχείρηση στη χρεωκοπία και έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής στο μαρασμό, την καταστροφή και την κυριολεκτική ερήμωση.

Ξεχνά όμως να αναφέρει η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» ότι ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ζητήσει να γίνει η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης, ώστε ο Δήμος Γλυφάδας να παίρνει νερό από τη γεώτρηση για το αγαπημένο του γήπεδο του Γκολφ, γνωρίζοντας ότι μόνο κατ' αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις δεδομένες μεγάλες ανάγκες του γηπέδου για πότισμα.

Ξεχνά να αναφέρει, επίσης, ότι η επίδικη γεώτρηση είναι μεν μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, αλλά στο τμήμα αυτού που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Γλυφάδας.

Ο Δήμος Γλυφάδας από την πλευρά του δεν μπορεί παρά να επισημάνει ότι είναι αδιανόητο μία δημοτική επιχείρηση και ένας Δήμος να διώκεται για μια πρακτική δεκαετιών. Ότι είναι αδιανόητο μία κρατική επιχείρηση να διώκει μία δημοτική επιχείρηση που μοναδικό σκοπό έχει την συντήρηση και αξιοποίηση ενός πνεύμονα πρασίνου. Ότι είναι αδιανόητο μια -κρατική μάλιστα- εταιρεία να επιχειρεί να αλλάξει το παγιωμένο καθεστώς της υδροδότησης του μοναδικού γηπέδου γκολφ σε ολόκληρη την Αττική, ο σκοπός της οποίας συνδέεται μάλιστα με το δημόσιο συμφέρον της διατήρησης και ανάπτυξης του αστικού πρασίνου. Ότι είναι αδιανόητο να ζητά να πληρώσει ο Δήμος Γλυφάδας το εξωφρενικό αυτό ποσό. Ότι είναι αδιανόητο να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι το δικαίωμα για τη χρήση του ύδατος είναι αναπαλλοτρίωτο.

Ερωτάται η Κυβέρνηση, επί των ημερών της οποίας κατατέθηκε η συγκεκριμένη αγωγή, αν είναι σύμφωνη με το αγωγικό αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.. Επιθυμεί η Κυβέρνηση να συνεχίσει, να υφίσταται η εταιρεία Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε.; Την απασχολεί το γεγονός ότι οποιαδήποτε τέτοια χρέωση θα οδηγήσει την εταιρεία Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε. σε χρεωκοπία σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο;

Αλήθεια υπάρχει άλλη περίπτωση που η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» έχει δείξει τέτοιο «ενθουσιασμό» και έχει ασκήσει αγωγές κατά άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων, διεκδικώντας να αποζημιωθεί για δήθεν ζημιά της; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.

Ο Δήμος Γλυφάδας δεν θα επιτρέψει σε κανένα ούτε να διανοηθεί ότι μπορεί να πλήξει το Γκολφ Γλυφάδας. Δεν αρκούμαστε στην οποιαδήποτε νέα αναβολή της υπόθεσης και επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργειά μας, εφόσον δοθεί συνέχεια στην υπόθεση. 

Καταδικάζουμε αυτές τις παράλογες κινήσεις και ζητούμε άμεσα από την Ελληνικό ΑΕ να πάρει πίσω τα αβάσιμα αιτήματά της, να παραιτηθεί από την αγωγή και -επειδή η ίδια αναφέρθηκε σε ηθική της βλάβη- να ζητήσει εγγράφως συγγνώμη από τον Δήμο Γλυφάδας, τους κατοίκους μας και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που απαιτούν να παραμείνει ζωντανός ο πνεύμονας πρασίνου του Γκολφ Γλυφάδας.»

Επισήμανση του ''Γ'': Αξιώνουμε δημόσια από τους έγκριτους παλαιούς συμπολίτες μας, με θητεία στο Δ/Σ του δήμου, να τοποθετηθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόσο του Βοσπόρου, όσο και του αρχικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα όρια του δήμου μας. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας για την αγωγή της Ελληνικό Α.Ε. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">