ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Παππάς: «Για εμάς προτεραιότητα είναι η προστασία των αδυνάμων»

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε όλη την περιοχή. Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε συγκεκριμένους τουρκικούς κύκλους που θέλουν να βάλουν την Ελλάδα στο κάδρο της κρίσης και της αστάθειας» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας στα Ίμια, μιλώντας απόψε, σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλώντας για το κόμμα του είπε ότι «τα έφερε έτσι η μοίρα και η δική μας παράταξη είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Θα προχωρήσει σε τομές, στην οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους, στη μείωση της ανεργίας, την ώρα που η αντιπολίτευση φαντασιώνεται καταστροφές» τόνισε ο Ν. Παππάς. «Είναι έξω από της αρχές της αξιωματικής αντιπολίτευσης» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «αυτά που για εμάς είναι προτεραιότητα: η προστασία των αδυνάμων».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο της NOVARTIS ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημείωσε ότι «δεν πρέπει και δεν δικαιούται κανείς να απειλεί μάρτυρες, η ίδια η εταιρεία έχει έρθει σε άλλες χώρες σε συμφωνία και έχει πληρώσει αποζημιώσεις. Σε όλο τον κόσμο αυτό που κάποιοι εδώ αποκαλούν ‘'σκευωρία'' είναι σκάνδαλο» τόνισε ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε για το έργο της σημερινής κυβέρνησης προσθέτοντας ότι η εναγώνια προσπάθεια κάποιων για μια ‘'αριστερή παρένθεση'' δεν βγαίνει. «Μακριά από μας η αφήγηση του success story του κυρίου Σαμαρά, της εναγώνιας προσπάθειας για την αριστερή παρένθεση η οποία δεν του ‘'βγήκε'' και ξεχείλωσε» σημείωσε ο Ν.Παππάς. «Προχωράμε με βαθιές τομές που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν έξω από τον καμβά της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Ν. Παππάς αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, σημείωσε ότι «για το ονοματολογικό, η αλήθεια είναι πως η χώρα μας έχει αποδεχθεί τη σύνθετη ονομασία απο το 1995. Ποιά άλλη συγκυρία αναζητούν οι κύριοι της ΝΔ; Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει γυρισμένα τα νώτα της προς τον Βορρά. Να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην εθνική θέση» κάλεσε τα κόμματα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Μιλώντας για τις αρμοδιότητες του υπουργείου του, είπε ότι «τις επόμενες ημέρες δημοπρατείται το έργο για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου (των ΟΤΑ συμπεριλαμβανομένων)». Ο Ν. Παππάς είπε ότι πρόκειται για απαραίτητα τεχνολογικά βήματα που κάνουν τη ζωή ευκολότερη, προσθέτοντας στο συγκεκριμένο πλαίσιο το πρόγραμμα για την ψηφιακή γεωργία, το οποίο ακολουθεί. Αναφερόμενος στο ψηφιακό ραδιόφωνο το οποίο κατατέθηκε και σχετικό σχέδιο νόμου, είπε ότι ο σταθμός μεσαίων κυμάτων της ραδιοφωνίας στο Ίλιον θα μετατραπεί σε πάρκο-μουσείο. «Προτεραιότητα η απόδοση ελεύθερων χώρων στους πολίτες. Σχεδιάζουμε το αύριο για τους πολίτες» τόνισε ο Ν.Παππάς.

Κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «έχουμε βγάλει τα ιστορικά μας συμπεράσματα. Είδαμε μάθαμε και πονέσαμε το κοινωνικό κράτος, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη. Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια. Οι βασικές συντεταγμένες της αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης έχουν μπει και θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Προχωράμε» τόνισε ο Ν. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ερώτημα του ''Γ'' προς τον Υπουργό: Μπορεί να υπάρξει πράγματι κοινωνική συνοχή και προστασία των αδύναμων αντί οργανωμένων συμφερόντων , πόλωσης - κατακερματισμού, όταν κάθε Περιφέρεια δεν διαθέτει ένα (1) μέσο στα ερτζιανά, καθώς και κάθε δήμος την απαραίτητη δομή όλων των δημοτών, καλύπτοντας ολοκληρωμένα την ενημέρωση των πολιτών ;

Γι' άλλη μια φορά στη χώρα μας γινόμαστε μάρτυρες πόλωσης, κατακερματισμού, και οργανωμένων συμφερόντων, αντί η Πολιτεία να χτίζει πραγματικά την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, με ένα μέσο σε κάθε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της χώρας μας, ώστε από αυτό το μέσο να περνούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν κάθε δήμο και τους δημότες. ( Η τεχνολογία καλύπτει σήμερα την ύπαρξη καθώς και τη λειτουργία ενός μέσου σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. )

Εσείς ως υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, δέχεστε να υπάρχει κανάλι της Βουλής, και να μην έχει υπάρξει ούτε μια ενέργεια από τη πλευρά σας, όπως και της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, Δήμων , ΠΟΕ - ΟΤΑ, κ.α. , για αντίστοιχες δομές σε κάθε περιφέρεια ;

Αντί όσων εδραιώθηκαν επί δεκαετίες στηρίξτε λίγο και τον σοσιαλισμό.

Ότι λειτουργεί στα ερτζιανά του Ν.Αττικής, και ειδικότερα τηλεοπτικά, εδραιώθηκε επί των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σαφώς γνωρίζετε πόσοι είναι οι απεσταλμένοι της ΝΔ στο δήμο Γλυφάδας, και κάτι ανάλογο ισχύσει σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Με βασικό δεδομένο τα εκ. ευρώ που καταλήγουν σε ειδικούς συμβούλους, κολλητούς, συγγενείς, κ.α., μη μας πείτε ότι είναι αδύνατον κάθε Περιφέρεια της χώρας να διαθέτει ένα μέσο.

Αν δεν γνωρίζεται όσα ισχύουν στο δήμο Γλυφάδας δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ

Επισήμανση: Πριν την μετάβαση στην ψηφιακή ραδιοφωνία, στην οποία θα λειτουργήσουν άπαντες διαπλεκόμενοι, ιδιωτικοί, δημοτικοί, δημόσιοι, κ.α. σταθμοί , να κάνουμε την αρχή με μια σειρά πιλοτικών τοπικών μεταδόσεων από τη Γλυφάδα ; ( Βεβαίως η πλειονότητα των συμπολιτών μας δεν διαθέτει ραδιόφωνα DAB ακόμα, όμως θα ακούμε εμείς τις μεταδόσεις ) 

Ο νόμος για τη ψηφιακή ραδιοφωνία «Αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης» για εμάς είναι ασαφής , και θεωρούμε ότι κανείς δεν έχει κατανοήσει τι θα ισχύσει. Θα αδειοδοτηθούν μετά από δημοπρασία ( άγνωστος αριθμός ) για Εθνική μετάδοση ; Τα τοπικά θα παραμείνουν αναλογικά στα FM όπως στην Νορβηγία ; 

Προτιμότερο οι Ρ/Σ να λειτουργήσουν DMB + DAB  και με τη δυνατότητα μεταδόσεως και VIDEO εκτός του ήχου, ώστε τα ενημερωτικά μέσα να έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν ορισμένα στιγμιότυπα. ( Εμείς βρισκόμαστε στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία το μεγαλύτερο φάσμα συχνοτήτων δεν χρησιμοποιείται. ) Βέβαια όλοι οι σταθμοί μπορούν να στείλουν το σήμα τους στο πάροχο μέσω οπτικής ίνας και χωρίς να χρειάζονται  ling η ακόμα και συχνότητα λειτουργίας.

Ο πάροχος θα λαμβάνει το κωδικοποιημένο σήμα DAB/DMB από όλους τους αδειοδοτημένους σταθμούς και θα το μεταδίδει πολυπλεγμένο στην Band III VHF: 174Mhz~240 Mhz, η κάθε σταθμός θα λειτουργήσει σε μια συχνότητα Ψηφιακά DAB, και ο πάροχος θα αναλάβει να στείλει το σήμα σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια ;

Οι ακροατές θα ακούν από τα ραδιόφωνα το πολυπλεγμένο DAB/DMB από τον πάροχο, στους  174Mhz~240 Mhz Τα τοπικά θα παραμείνουν αναλογικά στα FM.

Να μεριμνήσει η κυβέρνηση για χαμηλότοκα δάνεια, ώστε να γίνουμε αρχικά Πάροχοι Ψηφιακής Ραδιοφωνίας του Ν. Αττικής, να παρέχουμε εργασία σε μια σειρά επιστημόνων και τεχνικών, και να ξεκινήσει η επόμενη φάση της Ραδιοφωνίας. 

Τουλάχιστον το συγκεκριμένο αντικείμενο το γνωρίζουμε, είμαστε πτυχιούχοι, έχουμε πείρα, γνώσεις, μας ενημερώνουν από ολόκληρο το πλανήτη οι κατασκευαστικές εταιρίες, πομπών, κεραιών, encoder, κ.α., για τις εξελίξεις , γνωρίζουμε όσα ισχύουν σήμερα τεχνολογικά διεθνώς, και μπορούμε να το υλοποιήσουμε. ( Σαφώς δεν είναι ζητήματα τα οποία ενδιαφέρουν τους συμπολίτες μας και δεν τα δημοσιοποιούμε. Η εν λόγω τεχνολογία είναι για λίγες δεκάδες ιδιοκτήτες Ρ/Σ.)

Δώστε επενδυτικά δάνεια έως 1.000.000 ευρώ με διάρκεια 5 έως 12 έτη και με δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη.

Ένα απλό σύστημα Ψηφιακής Ραδιοφωνίας από τα δεκάδες που υπάρχουν διεθνώς από πολλές κατασκευαστικές εταιρίες, το οποίο είναι αυτόνομο, τόσο για τον ήχο όσο και για την εικόνα, και δεν χρειάζεται άλλες συσκευές.

System 

DMB Service + DAB Service + Ensemble MUX Multiplexer + OFDM Modulator + RF Upconverter

Support Enhanced Packet Mode (EN 300 401 v.1.4.1)
RS/CI Encoder integrated (Support RS/CI 204byte Video, 188byte Video)
Support big size of Ensemble on real-time
(Default : 1.152Mbps ,FEC=1/2, Changeable by Protection Level)
Support Programme Schedule Simulation
Support Primary/Secondary Service, Primary/Secondary Label
ETI recording for saving ETI signal as file type
ETI File Generation
ETI Signal Input (Optional)
ETI Signal RF Output (Optional)
Make ETI File (Optional)
Support Data Broadcasting (MOT, BWS, SLS, PAD)
Support Audio
- 32/48/56/64/80/96/11/128/160/192/224/256/320/384 kbps
Support Audio Protection Level
Support Video 8~1824(kbps) (Available to change it per 8kbp)
Support Video Protection Level (1-A, 2-A, 3-A, 4-A, 1-B, 2-B, 3-B, 4-B)
Support BER pattern for Actual Measurement BER (All 0, All 1, All 01, All 10)
Support CAS (Optional)
Support Auto Test (Optional)
Support C/N Generation (Optional)
- C/N Range : 0 ~ +45dB (Resolution : 0.1dB)
- Noise BW : ① 0 ~ 10MHz according from Signal CH BW (Spec.)
② User Select : ~ Max. 45MHz
P/S Service Component

Function Options

IEEE 488.2
AWGN Module(FM-203)
Input/Output : SMA (Female) 50/75Ω Select
C/N range : 0 ~ +45dB
C/N resolution : 0.1 dB Steps
Noise Band Width : 0 ~ 10MHz

RF Specifications

RF Frequency Range : Band II, III, L

- Band III : 174Mhz~250Mhz
- L-band : 1452Mhz ~ 1492Mhz

D-QPSK (Different Quadrature Phase Shift Keying)
Transmission Mode : Mode 1,2,3,4
IF Output : 36MHz~44MHz



Με τα Ιταλικά δεν τα πηγαίνουμε πολύ καλά, διότι είναι διαφορετικής φιλοσοφίας, και ενώ έχουν αρκετή ισχύ, δεν έχουν ούτε την οθόνη άλλων κατασκευαστών. Σαφώς μπορείς να κάνεις τις ρυθμίσεις είτε από το κινητό τηλέφωνο είτε από υπολογιστή.



Το συγκεκριμένο High-End OEM DAB Modulator το έχουμε δει σε ελληνικό περιοδικό, πριν από λίγους μήνες, όμως είναι προστάδιο για οδήγηση πομπών δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.




Οι Αμερικανοί δίνουν έμφαση σε Modulator VHF - UHF & DAB τα οποία χρειάζονται στη συνέχεια encoder - κωδικοποιητές, linear - Ενισχυτές RF, και υπάρχει μεγάλη γκάμα.


Οι Γερμανοί είναι γνωστό ποιας φιλοσοφίας είναι, δεδομένου ότι η ΕΡΤ χρησιμοποιούσε σειρά από πομπούς συγκεκριμένης εταιρίας.


Τα Ιταλό - Κινέζικα transmitter είναι μιας άλλης σχολής - σχεδιασμού, και τουλάχιστον εμάς δεν μας αρέσει, και από το σύνολο των πομπών DAB δεν μας αρέσει κανείς, διότι πρέπει κάποια στιγμή και η δική μας χώρα να δώσει έμφαση στην Παιδεία, και να ενταχθεί στην Τεχνολογική βιομηχανία - παραγωγή. 

Σχετικά με κεραίες έχουμε επικοινωνία με εταιρίες της Αυστραλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας ,καθώς και των Η.Π.Α., και υπάρχουν δεκάδες μοντέλα. Σαφώς θα μπορούσαμε ως χώρα να τις κατασκευάζουμε και εμείς. ( Είναι γνωστό ότι πριν από χρόνια η ΕΡΤ είχε χρησιμοποιήσει Ελληνικές κεραίες, του Δάβαρη - πάνελ στα UHF, οι οποίες ήταν λειτουργικές και δεν είχαν να ζηλέψουν κάτι σε επιδόσεις από τις εισαγόμενες. )

Στην εικόνα βλέπετε μια συγγραμική πάνελ κεραία ισχύος 4 kw , 4 διπόλων από ανοξείδωτο χάλυβα με κάθετη πόλωση για DAB + ραδιόφωνο 174 - 230MHz, με είσοδο EIA 7/8 " και απολαβή 11dBd - Το μέγεθος κάθε συστοιχίας διπόλων είναι 1,3 μέτρα ανά πάνελ.

Product Specifications



Weight80Kg (2 panels)
Dimensions1300mm x 2800mm (2 panels)
ConstructionGalvanised steel and Stainless steel
HEPlaneH Plane: 60°; E Plane: 30°
Impedance50 Ohms
PolarisationVertical
ConnectorPower Divider Input 7/8" EIA
FrequencyDAB+ or VHF TV (174 - 230MHz)
BandwidthFull band @ 1.2:1 VSWR
TuningFactory
Gain11 dBd (Nominal)
Max power4 Kilowatts
DAB, DAB + και DMB Multiplexer

Για εφαρμογές DAB, DAB + και DMB ήχου, κινητής τηλεόρασης, και δεδομένων, υπάρχουν λύσεις all-in-one, με Linux. Η τελευταία έκδοση του λογισμικού πολυπλέκτη  διαθέτει τρεις νέες επιλογές διαμόρφωσης που παρέχουν μια αυξημένη επιλογή σύνδεσης εισόδου / εξόδου και διαχείρισης απομακρυσμένων υπηρεσιών παροχής.

Το EDI (Encapsulation of DAB Interfaces) υποστηρίζεται τώρα για εισόδους και εξόδους. Οι είσοδοι EDI μπορούν να είναι ενιαίες για πολλαπλές υπηρεσίες ήχου, κινητής τηλεόρασης, καθώς και δεδομένων. Για την αναμετάδοση προγραμμάτων υποστηρίζονται οι είσοδοι ΕΤΙ και EDI. Οι πελάτες μπορούν επίσης να καθορίσουν οποιονδήποτε συνδυασμό εξόδων ETI και EDI για να παρέχουν την μέγιστη ευελιξία για πλεονασμό διανομής, καθώς και συμβατότητα με τον υπάρχοντα εξοπλισμό εγγραφής, παρακολούθησης, και ανάλυσης ETI.

Η Διαχείριση Προφίλ Παροχής Υπηρεσιών επιτρέπει σε μεμονωμένους παρόχους υπηρεσιών να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως  το Multiplexer του Ensemble. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα των παρόχων υπηρεσιών να επαναδιαμορφώνουν και να δημιουργούν χρονοδιαγράμματα αναδιαμόρφωσης εντός των κωδικοποιητών τους και της πολυπλεκτικής χωρητικότητάς τους χωρίς να έχουν αντίκτυπο σε άλλους παρόχους πολυπλεκτικών υπηρεσιών.

Η σειρά προϊόντων ψηφιακών περιλαμβάνει κωδικοποιητές ήχου για ψηφιακή μετάδοση ήχου (DAB, DAB + και DMB-A), κωδικοποιητή βίντεο κινητής τηλεόρασης για ψηφιακή μετάδοση πολυμέσων (DMB), και πολυπλέκτη Ensemble για ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και φορείς εκμετάλλευσης δικτύων. 

Το DAB στο κινητό τηλέφωνο


Η LG , έπειτα από το κινητό τηλέφωνο με τηλεοπτικό δέκτη mpeg είχε παρουσιάσει το 2016 το πρώτο smartphone στον κόσμο που υποστηρίζει ψηφιακό δέκτη DAB+, ο οποίος αποτελεί εκ των πραγμάτων το πρότυπο για τις ψηφιακές ραδιοφωνικές εκπομπές.

Η LG παρουσίασε το smartphone στο πλαίσιο του Radiodays Europe 2016 στο Παρίσι, στο μεγαλύτερο ραδιοφωνικό συνέδριο του κόσμου. Οι καταναλωτές στην Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη χρησιμοποιούν το LG Stylus 2 με DAB+.

Στη Νορβηγία ολοκληρώθηκε η μετάβαση, το ψηφιακό ραδιόφωνο μεταδίδεται μέσω DAB, διαδικτύου, κινητών δικτύων, και επίσης διατίθεται μέσα από την ψηφιακή τηλεόραση σε DMB/DAB. Η Νορβηγία έχει 31 εθνικά ραδιοφωνικά προγράμματα που εκπέμπουν σε DAB. Σαφώς στη Νορβηγία μετά τη μετάβαση οι τοπικοί σταθμοί λειτουργούν ακόμα στα FM.

Το πρώτο smartphone στον κόσμο με DAB+, το LG Stylus 2 διαθέτει ένα DAB+ chipset και μια αποκλειστική εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν ψηφιακές ραδιοφωνικές μεταδόσεις έξω από τα συνηθισμένα. Ένα τεχνικό interface επιτρέπει επίσης στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να αναπτύξουν τις δικές τους προσαρμοσμένες εφαρμογές στις οποίες οι υπηρεσίες internet συμπληρώνουν τη ραδιοφωνική μετάδοση.

Οι χρήστες έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω του DAB+ σε σχέση με το παραδοσιακό δέκτη στα FM. Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ραδιοφωνικές εφαρμογές που έχουν μεγάλη ροή όγκου δεδομένων, το DAB+ ραδιόφωνο προσφέρει δωρεάν εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Ο ψηφιακός δέκτης DAB + αναμένεται να αντικαταστήσει το αναλογικό ραδιόφωνο στα FM και ήδη καλύπτει πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η LG συνεργάστηκε με το International DMB Advancement Group (IDAG) προκειμένου να συμπεριλάβει τη τεχνολογία DAB + στο νέο LG Stylus 2.

«Προβλέπουμε μία νέα ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνολογική τάση στη ψηφιακή ραδιοτηλεοπτική μετάδοση μέσω του DAB+ και για αυτό το λόγο προσφέρουμε ένα νέο πρότυπο εμπειριών μέσα από το smartphone», δήλωσε ο Juno Cho, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG. 

« Ο συνδυασμός των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και του διαδικτύου ανοίγει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για το μέλλον», δήλωσε ο Gunnar Garfors, πρόεδρος της IDAG. «Οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση σε νέες λειτουργίες και τα μέσα ενημέρωσης προσεγγίζουν νέα ακροατήρια με περισσότερο free-to-air ραδιόφωνο».

Τέλος, έπειτα από τα τεχνολογικά μαραφέτια, εμείς τι κάνουμε που δεν διαπιστώνουμε επί ημερών σας τη προστασία των αδυνάμων ; Οι ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, και κυρίως Εθνικών, έχουν πολλά χρήματα, και για τα επόμενα χρόνια θα αποκομίζουν αρκετά χρήματα, εμείς πρέπει να γίνουμε οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, ώστε να έχουμε μια εργασία και να ζήσουμε και εμείς. ( Επιστήμονες, τεχνικοί ραδιοφωνίας - τηλεοράσεως, καθώς και υπάλληλοι επιτήρησης - κέντρου ελέγχου ψηφιακής μεταδόσεως. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Παππάς: «Για εμάς προτεραιότητα είναι η προστασία των αδυνάμων» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">