ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετά την παραίτηση Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου επέρχεται ανασχηματισμός

Επί αρκετά χρόνια παρακολουθούμε εκ του μακρόθεν τις ημέρες και τα έργα των κοινοβουλευτικών εκπροσωπών , οι οποίοι προσωπικά για εμάς δεν υπήρξαν ποτέ στη νεότερη ιστορία μας εκπρόσωποί μας. 

Η καρατόμηση της αναπληρώτριας εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου είναι άλλο ένα δείγμα της αντιλήψεως των πολιτικών μας, των παραθύρων τα οποία ΘΕΣΠΙΣΑΝ και ανακαλύπτουν για την ευημερία τους, ενώ την ίδια περίοδο ισχύουν σημεία και τέρατα για το λαό μας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, έπαιρνε επίδομα ενοικίου 12.000 ετησίως, παρά την τεράστια περιουσία της, ενώ έχουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις από την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ και με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη , μέχρι και σήμερα, καρατόμησης ατόμων με 67 % αναπηρία.

Λαός και Κολωνάκι

Η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύντροφός της υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διατηρούν κατοικία στη Γλυφάδα, εξοχική στη Σύρο, και παράλληλα η αναπληρώτρια υπουργός λάμβανε το ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως για δεύτερη κατοικία στο Κολωνάκι.

Ο Πρωθυπουργός καρατόμησε την κ. Αντωνοπούλου , η οποία υπέβαλε την παραίτησή της, και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα άδραξαν την ευκαιρία ώστε να προπαγανδίσουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος όφειλε να έχει τη συνολική εικόνα όσων ισχύουν στο Δήμο Γλυφάδας , και ο ίδιος να μεριμνήσει για την καρατόμηση του δημάρχου, αναφέρει « Όταν η χώρα χάνονταν, εσείς ψηφίζατε ρουσφέτια ».

Εμείς σας θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου θα βρεθεί στο εδώλιο του πειθαρχικού συμβουλίου για 68 παράνομες προσλήψεις που έκανε στο Δήμο, φίλων και συγγενών της Νέας Δημοκρατίας.

Το «κοινό μυστικό» στη πόλη της Γλυφάδας , επί τρία χρόνια , είναι η ειδική μέριμνα για ημέτερους και τις οικογένειες ψηφοφόρων της ΝΔ, καθώς οι διαρκείς ανανεώσεις συμβάσεων, όπως και οι χιλιάδες απ' ευθείας αναθέσεις εκ. ευρώ οι οποίες καταλήγουν κυρίως σε υποστηριχτές της Νέας Δημοκρατίας, και τα δικά τους παιδιά. 

Ανακοίνωση του Μαξίμου για την παραίτηση Αντωνοπούλου:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή επίσης να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη που προβλέπει επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Μητσοτάκης: «Έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληρες μέρες και έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τους πολίτες για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου απο την κυβέρνηση.

Η ουσία της υπόθεσης παραμένει, ο ΣυΡιζΑ ήταν αυτός που ψήφισε τον νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και στο σύζυγό της τον κ. Παπαδημητρίου να παίρνουν μηνιαίο επίδομα 1000 € την ώρα που διαθέτουν πολύ μεγάλη περιουσία, αλλά και ακίνητο στην Αττική.

Αυτή δεν ήταν μία αυτόματη διαδικασία, η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα για να παίρνει το μηνιαίο επίδομα των 1000 €.

Όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου, η σχετική αυτή διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015, μαζί με το τρίτο μνημόνιο. Όταν η χώρα χανόταν εσείς περνάγατε ρουσφέτια.

Η αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου δεν αλλάζει την πραγματικότητα, εξάλλου η ανακοίνωση της ήταν μία σπονδή στην αλαζονεία και η αρχική της αντίδραση ήταν η επιτομή της υποκρισίας. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες το γνωρίζουν πλέον πολύ καλά δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Αυτό που επιβεβαιώνεται καθημερινά είναι η ταχύτατη διολίσθηση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης στην ηθική απαξίωση.»

ΠΑΣΟΚ: «Δεν υπάρχει καμία ευθιξία και ευαισθησία στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η κ. Αντωνοπουλου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μόνο μετά την γενική κατακραυγή και ο κ. Κουρουμπλής που πρωταγωνιστεί στη δικογραφία της NOVARTIS και στις αναφορές του FBI, παραμένει προστατευόμενος Υπουργός. Πολύ γρήγορα το δήθεν νέο μετατράπηκε σε παλιό και αποκρουστικό».

ΚΚΕ: «Η κυρία Αντωνοπούλου, εκτός όλων των άλλων προκλητικών, που προσπάθησε εκ των υστέρων να δικαιολογήσει, κρίνεται προφανώς και για το έργο της, ως η υπουργός ανακύκλωσης της ανεργίας, μέσα από κακοπληρωμένα προγράμματα μιας χρήσης, κοροϊδίας και επιδότησης της μεγαλοεργοδοσίας. Η αποπομπή της από την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ανοχή και την όψιμη ευαισθησία στα προκλητικά προνόμια, ούτε πάνω απ' όλα την κυβερνητική πολιτική στο πρόβλημα της ανεργίας» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις και την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου.

Μετά την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου και την παραίτηση του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου επέρχεται ανασχηματισμός, και για εμάς ανακύκλωση των ιδίων προσώπων χωρίς χαρακτηριστικά ουσιαστικών διαφοροποιήσεων. 

Tα στελέχη των τοπικών Ο.Μ του κυβερνώντος κόμματος, και κυρίως στα νότια προάστια , γιατί παρέχετε συναίνεση σε όσα ισχύουν επί τρία χρόνια ; Στις Ο.Μ δεν υπήρχαν ικανά στελέχη να αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς ;
Κυρίες και κύριοι των νοτίων προαστίων, κυβέρνησε έστω και μια ημέρα ο λαός μας, η ακόμα και σήμερα κυβερνούν οι έχοντες και κατέχοντες ;

Για εμάς απαιτεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα ο λαός μας να γίνει ρυθμιστής του Πολιτεύματος και να ανατρέψει το χθες και το σήμερα της πλουτοκρατίας σε κυβερνητικές θέσεις , διαφορετικά δεν προκύπτει εξισορρόπηση.

Η αριστερά στο καναβάτσο

Είναι σαφές ότι η ΝΔ , ακόμα και ως αντιπολίτευση, σε ολόκληρη τη χώρα έχοντας τη πλειονότητα των δήμων στα χέρια των στελεχών της ρυθμίζει κατά το δοκούν για τα αμφότερα συμφέροντα των ψηφοφόρων και των ημετέρων της, ενώ στον αντίποδα, η κυβέρνηση φροντίζει τα οικονομικά ανώτερα στρώματα της κοινωνίας και αδιαφορεί για τα λαϊκά προβλήματα του ''όχλου'' της κοινωνίας μας. Εμείς ανήκουμε διαχρονικά στον ''όχλο'' και είναι σαφές ότι θα ανήκουμε μέχρι τέλους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετά την παραίτηση Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου επέρχεται ανασχηματισμός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">