ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φωτογραφίες από το εμβολισμένο «Γαύδος»


Νέες φωτογραφίες από τις υλικές ζημιές που υπέστη το πλοίο του Λιμενικού «Γαύδος» λόγω του εμβολισμού του από την τουρκική ακταιωρό στην περιοχή των Ιμίων, ήρθαν στο φως τη δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα, μετά και τα δύο βίντεο που δημοσιεύτηκαν από το περιστατικό, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού, σημειώνουν ότι το ελληνικό σκάφος ήταν ακίνητο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εκτελώντας διατεταγμένη περιπολία.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μετά τον εμβολισμό του «Γαύδος» από το τουρκικό σκάφος «Umut», όταν αυτό έδεσε στη Λέρο, λίγα λεπτά μετά το περιστατικό. 

Στις εννέα φωτογραφίες που δημοσιεύει το militaire.gr, αποτυπώνεται η εικόνα του ελληνικό πλοίου λίγο μετά το περιστατικό, που προκάλεσε νέα ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, μία ένταση που κρατεί μέχρι και σήμερα.

Tο μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε ο εμβολισμός του από την τουρκική ακταιωρό.
















Το βράδυ της Παρασκευής είδαν το φως και δύο βίντεο ντοκουμέντα από τον εμβολισμό του «Γαύδος», στο οποίο φαίνεται καρέ-καρέ το περιστατικό.


Επεισοδιακή νύχτα στα Ίμια | Τούρκικη ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού






«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές», επαναλαμβάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας δηλώσεις του εκπροσώπου τουρκικού ΥΠΕΞ για την πρόσφατη συνέντευξη Κοτζιά, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Άμεση απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίθεση του Τούρκου ομολόγου του (σ.σ.: δείτε αναλυτικά παρακάτω) εναντίον του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με αφορμή την προειδοποίηση, σε πρόσφατη συνέντευξή του, προς την τουρκική πλευρά για «μη ειρηνική απάντηση» την επόμενη φορά που θα προκληθεί η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της» τόνισε ο κ. Γεννηματάς επισημαίνοντας ότι η χώρα μας «επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό», τον οποίο «η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει» όπως επίσης «οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».

Παράλληλα ο κ. Γεννηματάς καταγγέλλει την Τουρκία ότι «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές» υπογραμμίζοντας ότι «όταν καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί».

Με στοιχεία από  in, left, gr 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φωτογραφίες από το εμβολισμένο «Γαύδος» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">