ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eurovision: Απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ - Διαπλοκή


Του Γιάννη Κουρδομένου

Αιχμές για την ΕΡΤ αφήνουν η Αρετή Κετιμέ και οι Χοροσταλίτες, και γι' άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι αρμόδιοι της ΕΡΤ , όσο και όσοι έβαλαν το χεράκι τους , απορρίπτουν την αλήθεια, και αρέσκονται τόσο στα ψευτό ηχοχρώματα της δύσης, όσο και στον υποκριτικό στίχο.

Παρεμπιπτόντως, πριν από αρκετά χρόνια, ήμουν ο μοναδικός στο τοπικό ραδιόφωνο της Γλυφάδας, ο οποίος πέρναγε μηνύματα για επιστροφή στις ρίζες της Ελληνικής Μουσικής, και πράγματι έγινε μια ψευτοστροφή εκείνη τη περίοδο, με τη λύρα σε ένα pop dance,  και ήταν η μοναδική φορά που κερδίσαμε τη Eurovision με την Έλενα Παπαρίζου.

Τελικά, μετά το μαγείρεμα για την απ'ευθείας ανάθεση, απέμεινε μόνη συμμετοχή η Γιάννα Τερζή.

Είδες μια κυβέρνηση που έχουμε ; Γνωρίζεις πόσα χρόνια τρέχαμε για δαύτους ; Σε εμένα δεν ζήτησαν να συμμετάσχω, ώστε για μια και μοναδική φορά να στείλω ένα καθαρά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ χωρίς ίχνος επηρεασμού από την Δυτική μουσική. Ανάθεμα αν υπάρχει έστω και ένας από δαύτους να γνωρίζει ποια είναι η γνήσια Ελληνική Μουσική.

* Ελληνικό τραγούδι ίσον συνέχεια του Τσιτσάνη και του Θεοδωράκη, η αν προτιμάτε συνέχεια των παραδοσιακών, η ακόμα καλύτερα συνέχεια των Αρχαιοελληνικών, ενώ αυτό που θα στείλουν είναι παραλλαγή ενός Αλβανικού τραγουδιού με στοιχεία μιας επιτυχίας τοπ 10 τα οποία έκαναν μια δεδομένη επιτυχία. 

* Άλλωστε μη ξεχνάτε είμαι γεννημένος μέσα στο Ελληνικό, και δίπλα από μια κεραία η οποία μετέδιδε διαρκώς τα hits - τοπ 10 της εποχής. Από τη κοιλιά της μάνας μου αισθανόμουν τις δυτικές δονήσεις των κυμάτων , και είναι ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με τη ραδιοφωνία, και αναζήτησα, ερεύνησα, την Ελληνική Μουσική.




Η ανακοίνωση της Αρετής Κετιμέ:

«Λοιπόν φαίνεται να είμαστε εκτός ελληνικού τελικού.

Το γεγονός πως οι εταιρείες έμαθαν τελευταία στιγμή για την εγγυητική επιστολή που χρειάζεται και τους οικονομικούς όρους ενώ (μια εταιρεία είχε προετοιμαστεί νωρίτερα) χωρίς σχόλιο !

Αν η ΕΡΤ ήθελε απευθείας ανάθεση δε θα μας πείραζε ίσα ίσα είναι ξεκάθαρο και ωραίο.

Εγώ θα ξανά προσπαθήσω όμως λυπάμαι για τους συνεργάτες μου που έδωσαν την ψυχή τους.

Καλή επιτυχία Γιάννα Τερζή».

Η ανακοίνωση από τους Χοροσταλίτες:

«Εμείς επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε ακόμη η ΕΡΤ δεν αγνόησε μόνο την εταιρία που ήδη έχει υπογράψει την σύμβαση και ζήτησε το αυτονόητο χρόνο πέραν των δυόμιση ημερών αλλά αγνόησε και τους καλλιτέχνες που επικοινώνησαν….

Ευχαριστούμε την εταιρία μας, όλους όσους μας στήριζαν τόσο καιρό, τον Γρηγόρη Μελά που μαθαίναμε νέα μια που η ΕΡΤ ήταν απούσα προφανώς πλέον εσκεμμένα…. τον Κυριάκο Κοσμίδη που μας ετοίμασε για τον Ελληνικό τελικό, τον Στέλιο Φωτιάδη μεγάλη η τιμή παραγωγέ…, την Ζωή Τηγανούρια, Τον Φάνη Κασιμάτη, τονΚώστα Γοντικάκη, τον Ηλία Μαυρίκη, τον ενδυματολόγο μας Χρήστο Ανστόπουλο, τον Νίκο Αποστολόπουλο που μας έντυσε και την ΜΑΤ Fashion που έντυσε τα κορίτσια μας.

Κατανοούμε ότι όταν η ΕΡΤ ζήτησε Ελληνικό ηχόχρωμα μάλλον δεν το εννοούσε από ότι ακούμε τελικά και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά στην φίλη μας Αρετή Κετιμέ καλή συνέχεια ότι και αν κάνει σίγουρα ήταν η αφορμή για να συμμετέχουμε σκεφτήκαμε πόσο όμορφη θα ήταν η διαδικασία… όμως καλλιτεχνικά όνειρα μακριά από τα σχέδια της ΕΡΤ…. προφανώς κάποια εταιρία είχε την πληροφόρηση πως να κινηθεί, η ΕΡΤ φυσικά δεν έχει ακόμη μιλήσει απούσα όπως τόσους μήνες συνηθίζει να είναι ευχόμαστε να απαντήσει κάποτε και αλήθεια η «ανάθεση» δεν είναι κακή αλλά ας το έλεγαν μην κουράζουμε τόσους συνεργάτες!».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eurovision: Απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ - Διαπλοκή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">