ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Από 1 Μαρτίου 2.300 ευρώ τον μήνα η ανάληψη μετρητών

Δημοσιεύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 687, τεύχος Β’) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών,Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 687, τεύχος Β'), από την 1η Μαρτίου:

1) Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID).

2) Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 2.300 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

3) Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.000 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

4) Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 2.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Οικονομικών, «Οι αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα».

Επισήμανση του ''Γ'': Ανάληψη μετρητών 2.300 ευρώ για τους έχοντες και κατέχοντες, της κυβέρνησης, των στελεχών τους, των αστικών κομμάτων, των διορισμένων τους, καθώς και των ημετέρων τους, διότι στον αντίποδα το ήμισυ του Ελληνικού πληθυσμού, και κυρίως εκατομμύρια ανέργων, τα 2.300 χιλ. ευρώ τα βλέπουν αποκλειστικά σε φωτογραφίες των εφημερίδων και των ιστοσελίδων.

Εμείς έχουμε υποχρέωση να τονίζουμε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο για την κάλυψη της ανεργίας:

α) Πολιτεία και δήμοι δημιουργούν τις δομές, και οι άνεργοι αναλαμβάνουν εργασία χωρίς μισθούς και θέσεις του δημοσίου. 

β) Αν στο καθορισμένο χρονικό όριο δεν υπάρξει διαμόρφωση όρων ανταγωνιστικότητας, και βιωσιμότητας των δομών, ώστε να καλύπτονται οι αποδοχές των εργαζομένων, καθώς και η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, θα μπαίνει λουκέτο.

γ) Αντί των αναπτυξιακών προγραμμάτων που προωθεί η κυβέρνηση, τα οποία επιχειρούν να καταστήσουν το σύνολο των πολιτών επιχειρηματίες, κάποιοι πρέπει να μεριμνήσουν για ορθή εκπροσώπηση του λαού, διότι δεν είναι έφικτο 
να γίνουν  όλοι επιχειρηματίες. Αν γίνουν όλοι και όλες επιχειρηματίες ποιους θα ανταγωνίζονται ; Επέρχεται κορεσμός.

δ) Αντί των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων σε μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, για ίδρυση νέων επιχειρήσεων, γιατί δεν τις διαμορφώνει η πολιτεία, καθώς και οι δήμοι ; Θεσμικό πλαίσιο χρειάζεται. Πολιτική βούληση. 

Είναι καθολική προσβολή της νοημοσύνης μας να ισχύσουν 500.000 χιλ. επιχειρήσεις ΜΜΕ σε μια μικρή χώρα 10 εκ. πολιτών. Είναι τραγέλαφος, και όμως εν μέρει ισχύει, διότι σήμερα στο διαδίκτυο κάθε μια οικογένεια και ένα ΜΜΕ. Aν γίνουν όλοι και όλες επιχειρήσεις τι θα ισχύσει ; 

Είμαστε η μοναδική χώρα που διαδικτυακά έχουμε γεμίσει ενημερωτικά ΜΜΕ, ενώ η πολιτεία όφειλε να δημιουργηθεί πλαίσιο τόσο στις περιφέρειες όσο και στους δήμους. 


Στον αντίποδα, σε ένα Νομό 5.000.000 εκ. πολιτών, στα νότια προάστια Αττικής δεν υπάρχει ούτε ένα τοπικό ραδιόφωνο , σε αντιδιαστολή νομών 20 - 30 χιλιάδων που ακόμα και σε πόλεις 4.000 χιλ. κατοίκων υπάρχουν δυο ραδιόφωνα.

Αν πάμε στα τηλεοπτικά κανάλια έρχεται αυτόματα η επαλήθευση ότι όλα είναι στημένα στη χώρα μας. Σε ποια άλλη χώρα η πολιτεία ενδιαφέρετε να μοιράσει την διαφημιστική πίτα μιας χώρας σε ολιγάρχες ; Γιατί πρέπει οι μέτοχοι να επενδύουν 15 - 30 εκ. ευρώ , και ετησίως τα ελάχιστα εθνικά μέσα να έχουν έσοδα 50 εκ. ευρώ ;


Είναι άγνωστο ότι οι ιδιοκτήτες - μέτοχοι των εθνικών σταθμών είναι παράλληλα και οι ιδιοκτήτες των τοπικών θεματικών του Ν.Αττικής ;

Έχει ακουστεί πάμπολλες φορές ότι η Ελληνική τηλεόραση, είναι αντίστοιχη και καλύτερη σε δομή προγράμματος από χώρες με πενταπλάσιο και δεκαπλάσιο πληθυσμό, ώστε να μην πάμε σε εκατονταπλάσιο. Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ότι έχουν διαμορφωθεί οι όροι να υπάρχουν λίγοι ''παίκτες'' - ιδιοκτήτες - μέτοχοι.

Και επιτέλους , όλα τα αστικά κόμματα φορτώνεστε στη πλάτη του λαού, διότι δεν τον εκπροσωπείτε, και κορυφαία ΑΠΟΔΕΙΞΗ είναι όσα ισχύουν επί 41 χρόνια στο δήμο Γλυφάδας, στον οποίο κάθε δημοτική αρχή αστικού πολιτικού κόμματος μεριμνά για εκατοντάδες  παραταξιακών , ψηφοφόρων, και ημέτερων, προσβάλλοντας τα κυριαρχικά και τα άνθρωπινα  δικαιώματά μας.


Αν υπολογίσουμε όσα παρέχονται κάθε πέντε χρόνια στους Ο.Τ.Α σε ημέτερους, όπως και την διασπάθιση σε πολλούς τομείς, εμείς θεωρούμε ότι σήμερα δεν θα υφίστατο ανεργία στη χώρα μας.


Όσοι /ες θεωρείτε ότι όσα προαναφέρονται δεν είναι υλοποίησιμα , και ανήκουν στην σφαίρα του ανέφικτου , να το δηλώσετε δημόσια.


Είναι φύσιν αδύνατον για εμάς να γίνουμε επιχειρηματίες, όπως εξυπηρετείτε το σύστημα. Δεν θέλουμε. Επιθυμούμε την κοινωνική μας διάσταση, και τις δομές τις πολιτείας για τους πολίτες, όπως ενδεικτικά παρέχονται τα χρήματά μας, για χαρακτηρισμένους δημόσιους χώρους, όπως : πλατείες, παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, προαύλια εκκλησιών, στελέχωση ιστοσελίδων δήμων, διακόσμηση χώρων, θεάματα, φιέστες, εκδηλώσεις, καθώς και για τους ειδικούς συμβούλους, κ.α.


* Συνεταιρισμοί εργαζομένων, και παράλληλα μετόχων, οι οποίοι με τη πάροδο του χρόνου αποσβένουν την οικονομική δαπάνη των παρεχόμενων δομών από τη πλευρά πολιτείας - δήμων. 

Μπορεί κάποιος να διερωτηθεί γιατί να μην γίνετε αυτόνομα από τη πλευρά των πολιτών. Τι χρειάζεται η πολιτεία και οι δήμοι ; Πολιτεία και δήμοι έχουν την οργανωτική δομή, η οποία είναι σημαντικό εφόδιο ώστε να ενεργοποιούν την κοινωνία και τους πολίτες, και παράλληλα την θεσμική υποχρέωση.

Η Ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, στην οποία πρωτοστατήσαμε στα FM ήδη μπαίνει στην Ψηφιακή εποχή - μετάβαση, ενώ στα νότια προάστια του Ν.Αττικής ούτε ένας δήμος δεν διαθέτει ραδιοτηλεόραση, και παράλληλα, δεν υφίσταται ούτε ένα αμιγώς τοπικό ενημερωτικό μέσο στα ερτζιανά ! Είναι πρωτοφανές σε παγκόσμια κλίμακα.  

Σαφώς στα νότια προάστια Αττικής κατοικούν ορισμένοι μέτοχοι και ιδιοκτήτες Εθνικών, και τοπικών θεματικών σταθμών του Ν.Αττικής, όμως το παντελές έλλειμμα αμιγώς τοπικών ενημερωτικών μέσων στα ερτζιανά της περιοχής μας είναι πρωτοφανές. Εν αναμονή του Λάτση στην περιοχή, την οποία είχαμε προβλέψει πριν από δεκαετίες όταν δεχόμαστε τις διώξεις - κατασχέσεις  ;

Άλλωστε πρέπει να τονιστεί: Oρισμένοι οι οποίοι ετεροχρονισμένα έγιναν στελέχη συγκεκριμένων αστικών κομμάτων, και διατελούν αιρετοί στη περιοχή μας, σύμφωνα των οικονομικών τους, και της νοοτροπίας τους, δεν άρμοζαν στα κοινά και τη πολιτική. Ο νοών νοείτο. Αν αυτοί χωρούν στα κοινά και τη πολιτική όφειλαν να χωρέσουμε και εμείς στο τόπο μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από 1 Μαρτίου 2.300 ευρώ τον μήνα η ανάληψη μετρητών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">