ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

BBC: Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη εισβάλλει με το όπλο

H Ελληνική Σούπερ Λιγκ έχει ανασταλεί αόριστα μετά την επίθεση του προέδρου του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με ένα πυροβόλο όπλο κατά τη διάρκεια αγώνα την Κυριακή.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε πυροβόλο όπλο σε θήκη του ισχίου, προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον διαιτητή.

Το ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ διακόπηκε στο 89ο λεπτό, λίγο πριν ο διαιτητής είχε δώσει οφσάιτ ακυρώνοντας γκολ του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο για την ασφάλειά τους και δεν επέστρεψαν.

Ο αγώνας διακόπηκε επίσημα δύο ώρες αργότερα και η αστυνομία αναζητά τον Σαββίδη να τον συλλάβει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε την αναβολή όλων των κορυφαίων αγώνων τη Δευτέρα μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

"Δεν θα ξαναρχίσει αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο, συμφωνημένο από όλους, να προχωρήσουμε με όρους και κανόνες", πρόσθεσε.

Ο Βασιλειάδης είπε στο BBC Sport ότι το άθλημα επέστρεψε σε προβλήματα του παρελθόντος.

"Τέτοια ακραία φαινόμενα απαιτούν θαρραλέες αποφάσεις", είπε.

Το αρμόδιο όργανο η FIFA απειλεί να αναστείλει την Ελλάδα από τους αγώνες και "αναμένει" από τους αρμοδίους της Ελλάδας να λάβουν "τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα".



Επιπροσθέτως σε μια δήλωση αναφέρει: "Αν και τα πρόσφατα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθλήματος, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά αυτή την κατάσταση''.

"Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε είδους βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών αγώνων θα υποχρεώσει τη FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και ενδεχόμενες κυρώσεις συμπεριλαμβανομένης της αναστολής του μέλους."

Η Uefa, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καταδίκασε το περιστατικό και είπε ότι οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα "εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των Ελλήνων αρμοδίων ".

Ποιος είναι ο Σαββίδης και τι έκανε;

Ο Σαββίδης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ελλάδας, γεννήθηκε στη Γεωργία - ελληνικής καταγωγής - και είναι πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου.


πηγή: BBC - Φωτογραφίες Reuters
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: BBC: Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη εισβάλλει με το όπλο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">