ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εξοικονομώ κατ' οίκον - Οι έχοντες - κατέχοντες βιαστείτε

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται από σήμερα Πέμπτη (08/03/2018) η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». 

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Η ακριβής ώρα έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί την Πέμπτη (08/03/2018)

Ήδη αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγχειρίδιο σχετικά με τον τρόπο καταχώρησης των στοιχείων.

Η πλατφόρμα παίζει κομβικό ρόλο στην υλοποίηση του νέου «Εξοικονομώ», καθώς αυτή τη φορά θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά η κατάθεση και η διεκπεραίωση των αιτήσεων, ενώ από την ίδια πλατφόρμα ο ενδιαφερόμενος θα επιλέγει χρηματοπιστωτικό οργανισμό αν επιθυμεί τη λήψη δανείου, όπως επίσης και θα ενημερωθεί για το κατά πόσο εγκρίθηκε ή όχι η ένταξή του στο πρόγραμμα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 292,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ

O προϋπολογισμός κάθε αίτησης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, όπως την αντικατάσταση των κουφωμάτων, την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος, την αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και την αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Επιλέξιμη είναι μια κατοικία εφόσον χρησιμοποιείται ως κύρια, υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη και έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α' ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξης τους στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου και θα ελέγχουν αν τηρούν τα κριτήρια υπαγωγής. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η ηλεκτρονική αίτηση, θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν αν θα ζητήσουν χορήγηση δανείου ή όχι. Στη συνέχεια, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον οποίο θα απευθυνθούν, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία, ο οποίος θα εξετάζει την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος και θα εκδίδει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Στη συνέχεια, οι παρεμβάσεις θα επιλέγονται σύμφωνα με τα ευρήματα/αποτελέσματα της επιθεώρησης, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας και τη μέγιστη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών.

Πάντως σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» γίνεται ευνοϊκότερο για τον ιδιοκτήτη μόνο στις περιπτώσεις που η επιδότηση είναι 60% ή 70%, δηλαδή για πολύ χαμηλές εισοδηματικές κατηγορίες για τις οποίες η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη.

Όσον αφορά την επιδότηση, το ποσοστό της υπολογίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας 7 κατηγορίες. Έτσι, λαμβάνουν επιδότηση 60% ιδιοκτήτες με ατομικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 20.000 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο 50% για ατομικό εισόδημα 10.001-15.000 ευρώ και οικογενειακό 20.001 έως 25.000 ευρώ. Παράλληλα, από τις 7 εισοδηματικές κατηγορίες που ορίζονται, στις 6 στις οποίες προβλέπεται επιδότηση υπάρχει προσαύξηση 5% ανά προστατευόμενο μέλος.

Πλήρης οδηγός

Επισήμανση του ''Γ. WEB'': Εμείς δεν συμμετέχουμε, και τονίζεται: Εκτός από μια κεραία εκπομπής FM , η οποία είναι κατασχεμένη από το 1999 , αν και υφίσταται στο δώμα, δεν διαθέτουμε ούτε  θερμομόνωση στο κτιριακό κέλυφος, ούτε σύστημα θέρμανσης , ούτε σύστημα παροχής ζεστού νερού, ούτε κλιματιστικά, ούτε ηλεκτροδότηση , ούτε τηλεφωνία Ο.Τ.Ε .

Διαθέτουμε όμως μια νεοδημοκρατική διοίκηση στο δήμο Γλυφάδας των εκατοντάδων ημέτερων, όπως και δεκάδες εξασφαλισμένα στελέχη των αστικών κομμάτων, με βουλευτικές αποζημιώσεις, υψηλούς μισθούς, κ.α.

Διαθέτουμε και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παράλληλα με τη νεοδημοκρατική διοίκηση των εκατοντάδων ημέτερων , ακολουθεί τη πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων - Παντελές έλλειμμα κράτους δικαίου. 
Επίσης διαθέτουμε υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής , Ε.Ρ.Τ χιλιάδων εργαζομένων, καθώς και υπηρεσίες hybrid tv για Smart tv, (HbbTV - Υβριδική Ευρυζωνική Ραδιοτηλεόραση ) - τις οποίες όταν τις αναφέραμε τη δεκαετία του 90 στις ραδιοφωνικές μας μεταδόσεις ως ψηφιακή μετεξέλιξη, δεν είχαν υπάρξει ακόμα ούτε ως σχεδιασμός από τη πλευρά όσων τις σχεδίασαν !

Κυρίως διαθέτουμε μερικές χιλιάδες ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς , και το περίεργο της ιστορίας είναι ότι δεν είχε αγωνιστεί σχεδόν κανείς από δαύτους για ιδιωτικές και δημοτικές ραδιοτηλεοράσεις. Άλλοι δεχόντουσαν τις διώξεις - κατασχέσεις από τη δεκαετία του 70.

Βιαστείτε να μας φορτώσετε το επόμενο χρέος και να μας διώκεται εις τους αιώνες των αιώνων όπως μας ''υπηρετήσατε'' ( ''εκπροσωπήσατε'' ), ως αστικά πολιτικά κόμματα από τη δεκαετία του 70.

Αναφορικά με τους ψηφοφόρους αυτών των πολιτικών - αιρετών του δήμου Γλυφάδας, οι οποίοι τακτοποίησαν ημέτερους, και εαυτόν, και είναι τις τάσεως προμήθεια - μίζα και χαρακτηρισμένοι δημόσιοι χώροι. Άξιος ο μισθός σας και ο ''πολιτισμός'' σας.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Καταχρηστικές διώξεις - Κατασχέσεις αντί μιας αδείας 

Δημόσιος χαρακτηρισμένος χώρος είναι και τα ερτζιανά της Γλυφάδας , Ν.Αττικής ( είναι συχνότητες - δημόσια αγαθά ) και εγκληματίες όσοι παρέλασαν ως δήμαρχοι από το 1999 μέχρι και σήμερα. Ώστε να μην πάμε από το 1987, η το 1977, διότι ουδέποτε στάθηκαν δίπλα μας ως εκπρόσωποι τόπου και δημοτών.

* Δεν υπάρχει τίποτα πιο απεχθές και εγκληματικό - κακούργημα - από το να μην δικαιώνεται ο αγώνας του κάθε ανθρώπου - πολίτη.

* Υβρίδιο όπως αναφέραμε πριν από δεκαετίες είναι το ''πάντρεμα'' - ενοποίηση διαφορετικών ηλεκτρονικών και ψηφιακών τεχνολογιών , και κυρίως τηλεπικοινωνιακών , τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών, διαδικτυακών, κ.α.  

* Όταν αναφέραμε στις εκπομπές μας το on Demand (VoD) ακόμα δεν είχε σχεδιαστεί, δεν υπήρχε τίποτα απ' όσα χαράχτηκαν στη συνέχεια, και με εμάς έξω απ' όλα.

* Εμείς την αναφέραμε ως πλατφόρμα διαδραστικότητας - πολλά χρόνια πριν υπάρξει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Άλλωστε εμείς είμαστε οι πρώτοι που ακολουθούσαμε το μοντέλο ''άμεσης δημοκρατίας'' , και άμεσης διαδραστικότητας με τους ακροατές και ακροάτριές μας, άρα από εμάς προέρχεται η ιδέα και η τεχνολογική μετεξέλιξη. ( Δεν παίζαμε την εμπορική play list )

* Αξίζει να αναφερθεί διότι και οι αιτήσεις γίνονται πλέον ηλεκτρονικά - ψηφιακά - σε μια πλατφόρμα, ότι εμείς το αναφέραμε πριν από δεκαετίες, και συγκεκριμένα δεχόμαστε τη χλεύη από τη πλευρά όσων σήμερα καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις , προνόμια , κ.α., καθώς και απ ' όσους /ες θα συμμετάσχουν.

* Το κοινωνικό σύνολο, κάθε φορά προσαρμόζεται σε όσα ισχύσουν και ισχύουν, πριν ισχύσουν , η πλειονότητα συνήθως δεν κατανοεί, δεν καταλαβαίνει, και ομολογουμένως δεδομένου ότι δεν καταλαβαίνει ''αντιδρά''. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κινητά τηλέφωνα , τα οποία σήμερα τα διαθέτουν όλοι. Τη δεκαετία του 70 - 80 , που δεν υπήρχαν, και εμείς τα τοποθετούσαμε μόνο σε υψηλά ιστάμενους, πολιτικούς και κεφαλαιοκράτες, όταν αναφέραμε τη μετεξέλιξη στο ραδιόφωνο, πολλοί και πολλές γέλαγαν και ειρωνευόντουσαν ! ( Γίνεται κινητό το τηλέφωνο ? )

* Επί αρκετά χρόνια με την συμβολή της πολιτείας μας , και συγκεκριμένα από τα αστικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαθέτουμε σειρά και από ιδιωτικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εμείς που είμαστε οι πρώτοι που τα τοποθετούσαμε στη χώρα μας που βρισκόμαστε ; ( Δεν μπορούσε να υπάρξει αριστερή προσέγγιση, όπως δεν μπορεί να υπάρξει και στα ερτζιανά του Ν.Αττικής επί δεκαετίες. )

Εξοικονομήστε κατ' οίκον και βιαστείτε. Όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε. Εμείς δεν εξοικονομούμε πουθενά, και δεν συμμετάσχουμε με τη συμβολή όσων βρέθηκαν δεξιά - αριστερά σε τίποτα.

* Ελπίζουμε να μην αμφισβητηθούν γι' άλλη μια φορά όσα αναφέρονται από τη πλευρά τέως και νυν αστυνομικών, διότι από 13 ετών σπουδάζαμε και παράλληλα εργαζόμαστε ενίοτε σε δυο εργασίες , ενώ μη τη συμβολή τους μας έχτισαν ένα ''καλύτερο'' μέλλον. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εξοικονομώ κατ' οίκον - Οι έχοντες - κατέχοντες βιαστείτε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">