ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανοιχτή συζήτηση, με θέμα: Διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής: ώρα μηδέν
Πρόσκληση σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση, με θέμα: Διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής: ώρα μηδέν! Η Αττική στα πρόθυρα μιας τεράστιας περιβαλλοντικής και υγειονομικής κρίσης την Παρασκευή 9/3/2018, στις 6:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας (οδός Καλογερά 18, πλατεία Κυψέλης)
Ομιλητής: ο Τάσος Κεφαλάς, μέλος του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας και του Δυτικού Μετώπου
Παρεμβαίνουν: φορείς,  κινήματα, αυτοδιοικητικές κινήσεις, ενεργοί πολίτες της Αθήνας
Η διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης στον τομέα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Αττικής συνιστά ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα, με βαρύτατες συνέπειες στην υγεία και στη ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. 
Η υλοποίηση ενός ριζικά διαφορετικού μοντέλου, με δημόσιο χαρακτήρα και  αποκεντρωμένη διαχείριση -με έμφαση στην πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, προδιαλογή στην πηγή και ανακύκλωση- είναι άμεση προτεραιότητα και προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου συλλογικών φορέων και ενεργών πολιτών που θα αναλάβει πρωτοβουλίες και συλλογικές μαζικές  δράσεις.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑΣ

Όπως μας ενημέρωσαν από την ανοιχτή συνέλευση των 3B « «««Μετά από την εκδήλωση θα συναντηθούν οι σύλλογοι και οι πολίτες του Δήμου ΒΒΒ, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση που θα προτείνουν στους συμπολίτες τους και θα την καταθέσουν στο διάλογο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο ».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανοιχτή συζήτηση, με θέμα: Διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής: ώρα μηδέν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb