ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ελληνικό - Σύλληψη δυο Ελλήνων από τους Τούρκους

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στο Ελληνικό το μεσημέρι της Κυριακής, και ενώ το σύνολο των media μετέδωσε την είδηση εμείς δεν τη μεταδώσαμε.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής (04/03/2018) σε διαμέρισμα στο Ελληνικό Αττικής, ενώ οι κάτοικοι κατάφεραν να διαφύγουν της φωτιάς. 

'' Το 2019 θα διαπιστώσουμε ποιοι και πόσοι θα διαφύγουν από την «τοπική φωτιά». Είναι καλά εδραιωμένο το σύστημα ; Βρίσκετε στα χνάρια της Ένωσης ξένων ανταποκριτών Ελλάδος ( ΕΑΞΤ) ; 

Έχετε υπόψιν σας τι υφίσταται επί δεκαετίες στα Νότια προάστια Αττικής , και ειδικότερα στη πόλη της Γλυφάδας ; Αν όχι υπομονή μέχρι το 2019.

Έχετε υπόψιν σας ότι δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ δέκτη παρακολούθησης των συχνοτήτων υπηρεσιών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Στρατού, Αεροπορίας, ενώ διαθέτουμε πολλά χρόνια την τεχνολογία ; 

Έχετε υπόψιν σας ότι ουδέποτε υπήρξαν δικές μας ενέργειες σύσφιξης σχέσεων με όσους διατελούν στα προαναφερόμενα ώστε να τυγχάνουμε πληροφοριών ; '' 

Εμάς ποτέ δεν μας ''έκανε'' το συγκεκριμένο καθεστώς της χώρας μας. Έχουμε προτάξει πρότυπες ιδέες επί 41 χρόνια διώξεων & κατασχέσεων ''

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου στην οδό Ροδοπόλεως στο Ελληνικό.

Στο σημείο επιχείρησαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 21 άνδρες. Η φωτιά λίγο μετά τις 15:00 τέθηκε υπό έλεγχο.

Τουρκικό δικαστήριο έδωσε εντολή την Παρασκευή να τεθούν υπό κράτηση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ενώ έκαναν περιπολία στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Το Ελληνικό περίπολο ήταν εποχούμενο, ήταν δηλαδή πάνω σε τζιπ, με ασύρματο και τον οπλισμό τους. Είδαν πατημασιές πάνω στο χιόνι σε δρόμο αγροτικό. Το σημείο βρίσκεται πάνω από 100 με 150 μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος. Οι στρατιωτικοί κατέβηκαν να ακολουθήσουν τις πατημασιές, νόμισαν ότι μπορεί να είναι λαθρομετανάστες. Εκεί τούς ανέμενε ενέδρα Τούρκων και απήχθησαν.

Η ελληνική πλευρά πρέπει να κρατήσει χαμηλούς τόνους, «να μείνουμε στο νομικό τμήμα» της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους στον Έβρο και δικάζονται σήμερα στην Αδριανούπολη, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία το θέμα επισημαίνει ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος,

«Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, η κατηγορία που έχει απευθύνει ο εισαγγελέας ανταποκρίνεται στα πράγματα, μολονότι υπήρχε πρόταση από την εισαγγελική αρχή ακόμη και για κατασκοπεία, η δικαστική αρχή που συνέταξε το κατηγορητήριο δεν αποδέχθηκε αυτή την -προφανώς μη λογική- κατηγορία, επομένως αν τα πράγματα κινηθούν όπως θα πρέπει, να ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα, τα πράγματα θα λυθούν ομαλά» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σημειώνοντας ότι η πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη εξασφάλισε στους στρατιωτικούς τη νομική συμπαράσταση από δύο δικηγόρους.

«Ο κίνδυνος», εκτίμησε ο κ. Κατρούγκαλος, «είναι ακριβώς να ενδώσουμε σε αυτό που μια πλευρά του τουρκικού Τύπου προσπάθησε να καλλιεργήσει, είτε δηλαδή ιστορίες τύπου Τζον Λε Καρρέ, κατασκοπικές, που προφανώς καμία ανταπόκριση δεν έχουν στην πραγματικότητα, είτε άλλα χειρότερα μυθεύματα, ότι επίκειται ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δικούς μας, πράγματα που προφανώς είναι αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας».

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στη σύλληψη-κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, δήλωσε ότι «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Επισημάνσεις του ''Γ'': Οι δικές μας θέσεις είναι οι ακόλουθες: 

1) Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών, κωδικοποίηση του φέροντος σήματος, και παροχή τους μέσω  τηλεπικοινωνιών δικτύων ώστε κανείς από κοινωνικό επίπεδο να μην έχει τη δυνατότητα ακροάσεως.

2) Πάταξη της διαπλοκής πολιτικών, υπηρεσιών, ιδιωτών.

3) Οι φορείς υπηρεσιών θα ενημερώνουν τις επίσημες δημόσιες δομές. 

Όλα ξεκίνησαν ''στραβά'' σ' αυτή τη χώρα, και εξακολουθούν στο ίδιο μήκος κύματος. 

Από μια ψηφιακή υλοποίηση επικοινωνιών, ( τηλεπικοινωνιών) μέσω GPS, ο στρατιωτικός θα έχει επί οθόνης ξεκάθαρα εικόνα που βρίσκεται, με ακρίβεια, και μπορούν να είναι οριοθετημένα τα ''σύνορα'' και να εμφανίζονται επί οθόνης με μια πράσινη γραμμή. Από τα συστήματα επικοινωνίας που διαθέτουν τι εικόνα έχουν ;

Εννοούμε ότι με τη τεχνολογία του παρόντος είναι εφικτό να υπάρχει εικόνα στον ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό ραδιοπομπό, καθώς και καταγραφή στη μνήμη της συσκευής των συντεταγμένων της περιοχής - ορίων που κινήθηκε κάποιος, ως αποδεικτικό στοιχείο. Καταγραφή σε μνήμη της ώρας, της τοποθεσίας, της διαδρομής, με τον προσωπικό κωδικό κάθε συσκευής.

Ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, τα περισσότερα απ΄όσα θεσμοθετούνται, αποφασίζονται, και ακολουθούνται  είναι λάθος. Δαπανώνται δις και διαμορφώνουν προβληματικές υπηρεσίες καθώς και επικοινωνίες, ενώ με τα ίδια χρήματα μπορούσαν να τρέχουν όλα ΨΗΦΙΑΚΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ελληνικό - Σύλληψη δυο Ελλήνων από τους Τούρκους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">